Huismeesters zet zonnepanelen op huurhuizen

nieuws
foto Huismeesters

Woningcorporatie De Huismeesters plaatst vanaf donderdag 19 februari de eerste zonnepanelen op huurwoningen in de Tuinwijk. De bewoners huren de zonnepanelen van de corporatie.

Het is de bedoeling dat het huurbedrag weer wordt uitgespaard op de energierekening. Gemiddeld bedraagt de huur van de panelen twintig tot dertig euro per maand. Uit de eerste berekeningen bleek dat sommige bewoners er financieel op vooruit gingen.

De zonnepanelen kunnen zowel op eengezinswoningen worden geplaatst als op boven- en benedenhuizen en portiekflats. De Huismeesters zal vanaf dit jaar ook huurders in andere wijken de mogelijkheid bieden om zonnepanelen te huren.

Deel dit artikel:

 1. Leuk voor mensen die overdag veel stroom gebruiken.
  Mensen die overdag werken halen die paar tientjes per maand er nauwelijks uit.
  Essent is de lachende derde en koopt overdag opgewekte stroom op voor een opkoop prijsje om het in de avond weer terug te leveren voor de volle mep.

  Bij het stadhuis werkt het wel men werkt er overdag en verbruikt de stroom zelf.
  En dan met wel één mits namelijk dat de olieprijs niet blijft dalen.

 2. @Jenny
  Jouw redenering klopt niet.
  Verbruikte en opgewekte stroom wordt tegen elkaar weggestreept.
  Opgewekte energie die niet direct wordt gebruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.
  Hoe werkt het?
  •Gelijktijdig stroom opwekken en verbruiken. Op het moment dat er gelijktijdig stroom wordt opwekt en gebruikt, wordt deze elektriciteit direct uw huis ingestuurd naar de plek waar de elektriciteit wordt gevraagd. Omdat u de benodigde elektriciteit zelf heeft opgewekt, wordt dit niet geregistreerd door de elektriciteitsmeter. De opgewekte elektriciteit die u direct verbruikt ziet u dan ook niet terug op de afrekening van uw energieleverancier.
  •U wekt meer stroom op dan u verbruikt. Als u wel stroom opwekt, maar op dat moment geen stroom gebruikt, dan wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Levert u jaarlijks minder dan u netto afneemt, dan wordt uw netto elektriciteitsverbruik op uw jaarrekening verrekend met uw teruggeleverde elektriciteit. Levert u jaarlijks meer terug dan u netto afneemt, dan ontvangt u voor de ‘teveel’ teruggeleverde elektriciteit een zogenaamde terugleververgoeding.
  reept.

  Het is dus niet zo dat je voor stroom die je zelf levert een lagere vergoeding krijgt dan de prijs die je moet betalen voor afgenomen stroom.

  Zonnepanelen zijn in het algemeen een zeer rendabele investering, ook zonder subsidie !

  1. 3 situaties:

   1 opwekken en gebruiken: kosten zijn het abonnement vaneen paar tientjes .
   2 wat je over hebt koopt essent bijv. Voor de door hun bepaalde inkoopprijs.
   3 in het donker betaal je de verkoopprijs dus wie in de avond het meest gebruikt ipv overdag is het duurste uit.

   Wat u stelt is dat bijv
   Essent inkoopt en verkoopt tegen de zelfde prijs en dat de huurder rijk wordt.

   Misschien heeft u gelijk en is het een geschenk uit de hemel ! En ben ik dom !

 3. Ik ben wel dom maar ik lees dat je 8 cent krijgt.
  Volgens mij betaal ik ca 25 cent Kwh.
  Dus essent maakt op jouw stroom 17 cent winst zonder te investeren.
  Gouden handel.
  Produceer je precies genoeg dan zit je goed.dan moet je het wel realtime opmaken en opwekken.

  De overtollige stroom kun je beter voor 20cent aan je buren verpatsen.

  Essent weet het leuk te vertellen maar geloof me hun winsten betalen wij.

  1. De stroom die je opwekt en de stroom die je verbruikt worden gesaldeerd. Dat betekent dat je precies evenveel voor stroom die je zelf levert ontvangt als je moet betalen voor stroom die je ontvangt.

   Je betaalt voor het saldo van verbruikte en opgewekte stroom. Essent kan niet eens zien hoeveel je levert en verbruikt. Alleen het saldo telt.

   Lijkt me toch vrij simpel.

 4. Die fabels over goedkope stroom geloof ik niet. Maar daarentegen is zelf voordienend zijn uitstekend om de Arabische landen te stoppen! Die hebben enorm veel macht, louter doordat er olie in de grond zit. Voor de rest leven die landen 100 jaar terug en steunen ze de jihad. Denk dus niet aan het milieu, maar gebruik zonneenergie om de jihad te stoppen! Ik heb mijn visie gewijzigd ten aanzien van duurzame energie. Liever wat meer betalen, maar de angel uit die Arabische landen halen die hun macht aan olie ontlenen en verder niets kunnen presteren.

 5. Ja jack maar essent berekent wel kosten over de stroom.
  De kosten melden ze niet op hun site.

  Verder is het plan opgestart bij een olieprijs van 130.
  Nu is de prijs 60.
  De huurder betaalt het project én de overheid met 4000 per woning.

  Weer een aanbod gericht project. Voor winst.
  De huismeesters betalen écht geen cent en essent ook niet.

 6. Ik heb diverse mensen gesproken van Amerikaanse ambassades die ook in Irak hebben gezeten. Dat de olieprijs nu naar 60 dollar gaat komt omdat de Arabische landen bang zijn voor schaliegas. Op deze manier draaien de producenten van schaliegas 7 dollar verlies per vat olie. En het zijn bedrijven met winstoogmerk, dus zal schaliegas het niet gaan halen en die bedrijven zullen stoppen als ze verlies draaien. Maar het toont maar eens aan wat een invloed die woestijnratten hebben, die hebben zich de tering gelachen toen de olieprijs boven de 100 USD zat. Ze hadden niet meer geld nodig, maar ze roomden mooi alle winsten in de wereld af zonder zelf ooit eens iets te ondernemen.

  Gewoon doorgaan dus met eigen energie opwekken in Nederland, want je wilt niet dat die Jihad steunende achterlijke landen als Saoedi Arabië zoveel invloed hebben. Die steunen de Jihad en daarnaast laten ze haat moskeeën in Europa bouwen.

  1. Ook in dit geval is geen sprake van een complot.
   De olieproducerende landen zijn onderling erg verdeeld. Door het gestegen aanbod en de niet meegestegen vraag is de prijs fors gedaald.
   Het grootste probleem ontstaat niet bij de schaliegasproducenten maar in Moskou en Caracas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *