Categorieën: Nieuws

Hengelsporters boos op Partij voor de Dieren

De hengelsportfederatie Groningen – Drenthe is niet te spreken over de Partij voor de Dieren.

De PvdD maakt bezwaar tegen het uitzetten van karpers in de provincie, omdat de partij tegen het vissen is. Volgens de hengelsporters worden de karpers alleen in gesloten wateren uitgezet, waar onlangs een vissterfte is geweest. Bovendien zijn de karpers er speciaal voor gekweekt.

“Wanneer er een grote vissterfte is, zie je ze niet,” aldus directeur Henk Mensinga van de hengelsportvereniging over de PvdD.  “Dan mogen de gemeentes en de hengelsporters het allemaal opruimen.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als de "sport"vissers stoppen met deze dierenkwelling, wil de Partij van de Dieren misschien wel meehelpen met de vissen die dan nog doodgaan opruimen.

  • Het is een gotspe dat men zichzelf afficheert als hengel'sport'vereniging. Sporten doe je met een gelijkwaardige tegenstander, in teamverband of alleen. Er is niets sportiefs aan en weerloos dier een haak door de bek te slaan en het vervolgens uit zijn element te rukken. Pijn, angst en stress, dat is wat het arme dier ervaart. Voor de hengelaar een spel, de vis vecht voor zijn leven en lijdt. Het 'portvissen had al lang verboden moeten zijn, maar door merkwaardige uitzonderingskronkel in de Flora- en Fauna wet wordt deze vorm van dierenkwelling wettelijk gedoogd. Laat iedereen met een hart voor dieren heeft en tegen nodeloos dierenleed is op 18 maart op de Partij voor de Dieren stemmen. Als het aan de PvdD ligt is het dan gauw afgelopen met dit wrede gesol met dieren.

  • "Sportvissen" is dierenmishandeling in de meest pure vorm. Alleen voor het plezier van de beoefenaar wordt pijn, angst, stress en leed aangedaan aan weerloze wezens. Dit is een wetenschappelijk feit. Zie hiervoor o.a. de uitstekende website van de vissenbescherming: http://www.vissenbescherming.nl/

    Sportvissen moet wettelijk verboden worden net zoals alle andere vormen van het opzettelijk en onnodig pijn doen van dieren in Nederland verboden is.

    En dan die foto bij dit artikel: als "sportvisser" zou je toch moeten weten dat je een vis nooit met droge handen mag aanraken als je hem terug gaat zetten. De kwetsbare slijmhuid van de vis kan hierdoor onherstelbaar beschadigd raken en de vis is niet langer beschermd tegen parasieten e.d.

    • Lekker eenzijdige benadering. De PvdD is een fundamentalistisch moralistische partij die alle dieren als mensen wil beschouwen. In de natuur is dat ook niet zo. Dieren zitten elkaar voortdurend dwars en tonen ook vaak onmenselijk en wreed gedrag ten opzichte van elkaar. De PvdD schiet te ver door als ze de menselijke maat op het complete dierenrijk van toepassing wil laten zijn.

      • Er is niks met fundamentalisme wanneer het fundament deugt. Dieren zitten elkaar helemaal niet dwars maar leven juist in harmonie met elkaar. Daar hoort ook bij dat ze elkaar soms opeten. Dat is niet wreed of 'onmenselijk(?)' gedrag. De PvdD beschouwt niet alle dieren als menselijk. Wel zijn mensen dieren. Geen enkele diersoort kwelt andere wezens bij wijze van hobby of ontspanning. De mens doet dat wel en dat is immoreel.

      • wel eens een kat met zijn nog levende prooi zien spelen Herman? Fundamentalisme is altijd gevaarlijk. Alles is uiteindelijk relatief.

      • Een kat die met zijn prooi speelt is een slecht voorbeeld van natuur Marc; dit zal je alleen een goed doorvoede en door de mens gedomesticeerde kat zien doen. Dit is geen natuur. In de natuur zal een katachtige een gevangen prooi vrijwel gelijk op eten. Hij wordt gedreven door honger.

        Alles in de natuur is op efficiëntie, overleven en voortbestaan van de eigen soort gericht; het voor de lol pijnigen van andere dieren is iets wat maar door een soort wordt gedaan en dat is toch echt alleen de mens.

        En dat terwijl onze soort als bijna de enige juist wel beschikt over ethische en empathische vermogens; we zouden ons moeten schamen en sportvissen moet zo snel mogelijk worden verboden!

  • Liever wat moralisme dan immens en uitzichtloos dierenleed (en dan heb ik het niet alleen over sportvisserij).

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

2 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

3 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

6 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

7 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

9 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

10 uur geleden