Categorieën: Nieuws

Genadebrood: Armoedebestrijding wordt liefdadigheid

Genadebrood, dat is de titel van het nieuwe boek van voormalig SP-raadslid en wethouder Peter Verschuren. Hij is tegenwoordig wethouder in Hoogezand-Sappemeer en heeft zich zijn hele leven lang beziggehouden met armoedebestrijding.

Hij was vrijwilliger bij de voedselbank en sprak met talloze mensen uit de wereld van armoedebestrijding. Het boek is een onderzoek naar armoede en de plek van voedselbanken in de armoedebestrijding. De presentie vond, toepasselijk, plaats in de voedselbank. Uit het boek blijkt dat de overheid zich steeds meer terugtrekt. Dat terwijl het aantal cliënten van de voedselbank stijgt met ongeveer 20 tot 30 per week.

Het eerste exemplaar van Genadebrood was voor Sjaak en Clara Sies, de oprichters van de eerste voedselbank in 2002 in Rotterdam.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En waarom moeten er steeds meer mensen naar de voedselbank. Juist door het asociale beleid van de VVD en PvdA die daarbij voorop loopt. Het gaat beter in Nederland preken ze maar steeds. Ja beter voor de graaiers. Banken maken dikke winsten en toch moet er personeel uit. Dir kpn krijgt 425 duizend euro bonus omdat hij de verkoop van de Duitse tak zo goed begeleid heeft. Maar toch moeten er weer duizenden mensen uit. De werkeloosheid neemt toe. Maar het gaat goed in Nederland blijven ze ons maar wijs maken. Wie bedonderd wie nu.Dat de regering dat doet dat is zeker.

  • Dat boek had moeten gaan over bakstenen.
    Het enige wat de sp in hoogezand voorelkaar krijgt
    is een (PVDA)cultuurhuis voor de rijken a ruim 15 miljoen
    Een (PVDA) woningbouwproject op de oude ijsbaan:
    Daar wordem 20 gezinswoningen gebouwd, het segment waar een GIGANTISCH overschot aan is.20 gezinnen kunnen wéér meer afschrijven op hun woning.. immers die nieuwe woningen beconcurreren de huizenbezitters.
    Het schandaal gaat maar door..
    Nu wil men weer het oude Alettagebouw aanpakken..
    Voor de verkiezingen was de verkiezingsleus:
    Niet investeren in bakstenen maar in mensen...
    Dan kun je wel mensen afleiden met zo'n schijnheilig boek voor de verkiezingen maar daar trap ik niet in.
    Voedselbanken afschaffen en investeren in mensen nuhet nog kan zou ik zeggen.
    Je hebt niks gerealiseerd Peter. Verkiezingsbedrog.
    Een waardeloze verschijning in hoogezand.
    Mede veroorzaakt door de 5 onkundige en onervaren plotseling verkozen raadsleden.
    De grootste coalitie partij.
    Wat een afgang.

    • P.S.
      Op fundapuntnl staan 375 onverkochte ééngezinswoningen in HS te koop.
      Dat is dus exclusief de woningen in de "stille" verkoop.

  • Mensen gaan steeds vaker naar de voedselbank omdat ze er zijn. En als iets gratis is komt men. Dan kunnen ze weer en extra slof sigaretten kopen of een treetje huismerk bier.

    Goed dat er mensen uitgaan bij sommige bedrijven waar teveel mensen werken, kunnen de kosten daar voor mij omlaag.

  • Armoede is akelig. Dat voorop gesteld.

    Maar die Peter Verschuren is wel de vleesgewording van het ethiekloze platte materialisme van de SP.

    Je hoort ze van de SP nooit over iets als het behoud van mooie panden. Omdat schoonheid slecht te kwantificeren is, en daardoor geen onderdeel uit kan uitmaken van hun grote thema: nivelleren.

    Denk niet dat ik de arm van geest zijnde SP-ers kan uitleggen, dat veel mensen liever op bijstandsniveau in Zutphen wonen, dan met een modaal inkomen in Lelystad. Nivelleren van geld. Dat is voor een SP'er de heilige graal.

    (Speelt natuurlijk ook mee dat SP'ers in de Nieuwe Socialistische Mensch geloven. Eentje die pas geboren kan worden als hij volledig ontworteld van zijn roots is. Sloop van oude, romantische tot sentimentalisme leidende steden, hoorde daar ook bij. Marx had wel wat zieke ideeën over ruimtelijke inrichting. Op eigen wijze ingevuld door Ceaucescu)

    • Misschien heb je zelf wel een beetje een bijzondere politieke smaak met je voorkeur voor Groninger Behang (die er over 4 jaar op afgerekend wil worden hoeveel grote bedrijven ze naar Groningen hebben gheallad en zo de werkloosheid significant hebben terug gebracht, over zelfoverschatting en domheid gesproken.), de idioten van UKIP en Bachman met hun extreemrechtse uitglijders.
      Mijn advies is om de eigen voorkeuren eerst even kritisch te bekijken voordat je anderen de maat meent te moeten nemen.

      • Publieke eke personen als wethouders die boeken uitgeven, en het topic zijn mogen volgens mij best de maat genomen worden.

        Off topic. Als Ukip vanwege een domme opmerking (categorie mof en spaghettivreter) van een verwijderd lid extreem-rechts is, dan is de PvdA dat sinds de opmerking van Oudkerk over Marokkanen dus ook?!

        Er is meer nodig dan tegen Sjengen te om extreem-rechts te zijn. Nigel Farage (Libanese achternaam) is echt niet extreem-rechts te noemen. Spreekbuis van de gevestigde macht (De 1 procent) genaamd BBC zou zinvoller bezig zijn door eens actief onderzoek naar het elite pedonetwerk rond Jimmy Saville te doen.

        (Wel grappig dat ik als Groninger boerenlul jou als Brit moet uitleggen wat Ukip is)

      • Ik geloof niet dat UKIP op dit moment met pedofilie in verband wordt gebracht. Wel dat elke verstandige Brit met gematigde opvattingen niets van deze idioten moet hebben.
        De tirade van Farage tegen Herman van Rompuy was tenenkrommend en volledig irrelevant en slechts beledigend en kwetsend bedoeld. Hoe Verknipt ben je wanneer je niet verder komt dan alleen maar louter op de persoon gerichte beledigingen van iedereen die ook maar iets met de EU te maken heeft uit je mond te laten stromen.
        Wat een intellectuele armoede en het volledig ontbreken van het zelfs maar een dun laagje beschaving.

  • Op zich vind ik Peter een prima en integer kerel dat achteraf vooropgesteld.
    Maar 2 fouten:
    Dit boek gaat niet over de mensen die klant zijn bij de vb
    ( laten we aub dat ding de vb noemen, mensen schamen zich voor de vb.vooral kinderen lopen schade op).
    2 week terug in de plaatselijke krant een foto van de vb met een meisje met een grote doos voedsel.. de hele buurt ziet dat... zij lopen bij de vb ( was het maar vb maar het heet voedselbank.). Klasgenoten zien dat enz. enz.
    De gevers kunnen de kosten via de belasting aftrekken.
    Ook vaak in de media vrijwilligers die vooral zichzelf tof vinden altijd met foto. De vb is een schande. Peter investeert niet in mensen. Het boek is leuk voor mensen die in de sector werken. Niet voor het klantenbestand.

    Punt 2 H-S.
    Een onervaren team, enkele mensen met het hart op de verkeerde plaats + onkundig en dat leidt er toe dat de weggestemde pvda alle prestigeprojecten kan uitvoeren de coalitie was supersnel rond: miljoenen naar pvda beleid en een paar ton naar de zorg en armoede bestrijding. de sp is de grootste partij.
    Wij hoopten op revolutie. De sp kwam aan de macht en we hopen weer op een revolutie in de zin van integere politiek.

    Peter beste kerel redt ons !!!

    • Ik ben een socialist.
      Ik kom op voor de medemens.
      Ik heb geen koophuis.
      Ik loop niet bij de voedselbank.
      Ik schaam me voor de sp.

  • Inderdaad afschaffen die voedselbank. Het werd in eerste instantie ook opgezet om verspilling tegen te gaan, bedrijven houden vaak voedsel over. Daarna is het gekaapt door zogenaamde linksmensen om armoede zichtbaar te maken. Dus die mensen die daar lopen zijn allemaal reclame voor het socialisme met hun stigmatiserende voedselpakket. De uitkeringen zijn nog steeds hoog genoeg om van te leven, maar mensen krijgen nu eenmaal graag iets gratis. En vaak zijn het toch de mensen zelf die hun slechte situatie veroorzaakt hebben. Ook al geef je die 1000 euro per week, dan nog zouden ze tekort komen.

    Voedselbanken zijn dus opgezet door populistische linksmensen en onnodig. Ze zijn hun doel ok voorbijgeschoten, in plaats van verspilling tegen te gaan zijn het nieuwe subsidiemachines en linkse uithangborden geworden.

Recente berichten

Automobilist ramt lantaarnpaal op Hora Siccemasingel

Op de Hora Siccemasingel heeft een automobilist maandagmiddag lantaarnpaal geramd. (meer…)

8 minuten geleden

Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het…

3 uur geleden

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen café Lewenborg: “Helft van de inboedel kan weg”

Bezoekers en betrokkenen van het café in winkelcentrum Lewenborg waar op pinksterzondag brand woedde zijn…

4 uur geleden

Weerswaarschuwing voor onweersbuien en hagel vanaf 14.00 uur op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

5 uur geleden

UMCG concludeert: zwangerschap en menopauze beïnvloeden risico op hersenbloedingen bij vrouwen’

Zwangerschap en de menopauze beïnvloeden bij vrouwen het risico op hersenbloedingen en vaatafwijkingen in de…

6 uur geleden

Scooterbestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeval op Bruilweering

Op de Bruilweering, tussen Stad en Eelderwolde, is in de nacht van zondag op maandag…

7 uur geleden