Bomen wijken voor busbaan Koeriersterweg

Bij de spoorwegovergang over de Paterswoldseweg zijn afgelopen week zo’n twintig bomen gekapt. De bomen moeten plaats maken voor het busverkeer.

De busbaan van de Koeriersterweg wordt namelijk verlengd in de richting van het Hoofdstation. De aanleg zal eind dit jaar klaar zijn en de bussen kunnen dan over het Noord-Willemskanaal en onder het Emma-viaduct door naar het station.

Omdat de tunnel onder het spoor bij de Paterswoldseweg dan nog niet klaar is, komt er voor de busbaan tijdelijk een viaduct over de Paterswoldseweg.

Deel dit artikel:

 1. Zal ook eens niet dat er bomen plat gaan.

  Tegenwoordig wordt vrijwel overval wordt de sloop als gevolg van de “Compacte Stad”-gekte als een halve misdaad tegen de menselijkheid gezien, maar in Groningen rausen we lekker door.

  Want immers onbeperkte aanwas van “studenten” op maatschappelijk irrelevante flutstudies op onze diplomafabriekjes is het “visionaire” beleid van onze locale politici.

  (Dat de ROEZ en de bouwvriendjes van de PvdA aan dit “beleid” leuke baantjes en klusjes aan overhouden, is natuurlijk mooi meegenomen)

  1. Wat veroorzaakt de blinde haat bij VSH tegen elke verandering en waarom zijn bepaalde personen en instituten voortdurend het mikpunt van zijn ongerichte aanvallen? Intrigerend.
   Misschien is het allemaal wel terug te brengen naar de vraag wie hem in het verleden iets heeft aangedaan.

   1. Waarom tegen verandering van het aanzien van de stad? Bezit een door ruwe denkkracht gedreven portie gezond conservatisme.

    Blinde haat? Nee. Activisme als gevolg van de kennis over hoe mooi Groningen vijftig jaar geleden was. Teveel oude foto’s gezien.

  2. Ben het helemaal met je eens VSH! Beste Marc, je zou voor de grap eens kunnen gaan tellen hoeveel bomen er gekapt worden en hoeveel luciferhoutjes geplant worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *