A-kwartier moet fijne woonbuurt worden

De gemeente wil van het A-kwartier een buurt maken waar het prettig wonen is, zonder overlast van drugshandel, criminaliteit en prostitutie.

Die kans is er nu, want per 1 januari 2016 komt er een einde aan de prostitutie in het A-kwartier. Het Stadsbestuur wil van de Muurstraat, Hoekstraat en Vishoek een gevarieerde buurt maken, waar singles, gezinnen en ouderen wonen. Daarvoor wordt het Bestemmingsplan Binnenstad aangepast. De gemeente kan daarmee ongewenste bouwplannen tegenhouden.

In het A-kwartier staan tien Rijksmonumenten en twee gemeentelijke monumenten. Ook bevinden zich er zes toekomstige monumenten.

Deel dit artikel:

  1. In het artikel staat:

    Het Stadsbestuur wil van de Muurstraat, Hoekstraat en Vishoek een gevarieerde buurt maken, waar singles, gezinnen en ouderen wonen.

    Mogen er geen woningen worden verbouwd en/of gerenoveerd t.b.v. studenten, ehh sorry, jongerenhuisvesting?

    Bovenstaande plannen zouden voor de hele stad op moeten gaan, daardoor zou het er in deze stad in ieder geval (weer) een stuk leefbaarder van gaan worden.

    1. Dan moet er eerst een ander college komen. Dit college droom er van om alleen maar studentenhuisvesting te verwezenlijken.dit alles onder het mom van jongerenhuisvesting.zo worden er vele wijken kapot gemaakt

  2. Een single kan ook een jongere zijn of een student. Waarom de nadruk leggen op studenten waarvan het college zou dromen? Wat is het verschil dan tussen jongeren en studenten? Wijken knappen juist op als er jongeren komen te wonen. Goede huisvesting levert tevreden en keurige burgers op. Winst voor ieder dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *