Categorieën: Nieuws

Zorgen politiek over banen NDC Mediagroep

Elf Tweede Kamerleden gaan binnenkort op bezoek bij de kranten van de NDC Mediagroep. Dat zijn het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

De Kamerleden doen dat, omdat zij zich zorgen maken over de nieuwe ontslaggolf bij de drie kranten. Er verdwijnen ruim honderd banen, waarvan de helft op de redacties.

De parlementariërs vrezen dat er straks te weinig journalisten zijn om het raadswerk in de gemeentes kritisch te volgen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Mooi dat de parlementariërs een lans willen breken voor de journalisten die het raadswerk kritisch moeten volgen. Laat men zich dan ook eens sterk maken voor de overige werknemers die hun banen (in welke sector dan ook) verliezen. De gevestigde journalist bij de dagbladen zijn veelal bureaujournalisten welke druk zijn met het redigeren van nieuwsberichten van aanleverende partijen. Let op als de reorganisatieplannen bij de NDC klaar zijn zal blijken dat weinig journalist zijn of haar baan kwijt raakt. Veelal zullen contracten niet verlengt worden, opmaak redacteuren verdwijnen maar de overgewaardeerde en duur betaalde journalist blijft zitten. Maar ook zonder drukkers etc zal het woord niet verspreid worden

  • Het zou toch geweldig zijn, als Bram Hulzebos en Bas van Sluis als rechtse aanjagers straks vanuit de bijstand moeten bedelen om 2dehands wit- en zwartgoed en zich volledig gaan storten in het vrijwilligerswerk om iets terug te doen voor de maatschappij. Een koekje van eigendeeg, zeg maar.

  • Goed dat zelfs de 2e kamer zich zorgen begint te maken over het bestaan van onafhankelijke en kritische journalistiek in het Noorden (lees Groningen en Drenthe).

  • Laat werkgever eerst zijn personeel eens fatsoenlijk uitbetalen. Daarna kan de stekker er wel uit. Het bedrijf is min of meer, net als V & D al failliet.

Recente berichten

Grote oefening hulpdiensten langs Winschoterdiep in Waterhuizen

De politie, Rijkswaterstaat, de Groninger brandweer en de provincie hebben woensdag een grote oefening gehouden…

1 minuut geleden

Grote vechtpartij was aanleiding voor vervroegd sluiten meikermis: “We hadden er de handen vol aan”

De reden dat de meikermis vorige week vervroegd gesloten werd heeft te maken met een…

51 minuten geleden

Mobiele flitspaal trekt opnieuw door provincie en staat later dit jaar aan de Paterswoldseweg

Over een paar maanden is het voor automobilisten oppassen geblazen op de Paterswoldseweg tussen Ter…

1 uur geleden

Boekencollectie Beno Hofman wordt over twee weken verkocht op de Vismarkt

Tijdens de vlooienmarkt op de Vismarkt op zondag 2 juni wordt een groot deel van…

1 uur geleden

Verdachte van steekpartij aan Surinamestraat is 33-jarige Stadjer

De verdachte van de steekpartij van dinsdagavond aan de Surinamestraat in de Indische Buurt is…

2 uur geleden

Zorgen bij RUG vanwege groeiend aantal tenten op Harmonieplein

De demonstratie op het Harmonieplein van Pro-Palestijnse activisten begint de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) steeds meer…

2 uur geleden