Categorieën: Nieuws

VVD Statenfractie distantieert zich van VVD Kamerlid

De Statenfractie van de VVD in Groningen distantieert zich van partijgenoot René Leegte. Dat blijkt uit een verklaring op de website van de Statenfractie.

Leegte telefoneerde vrijdag, na een werkbezoek aan de provincie, in de trein met een partijgenoot over de gaswinning in Groningen. Hij zei dat ‘Kamp moest vasthouden aan de lijn dat de gaswinning rond Loppersum al naar 80 procent was teruggeschroefd, de VVD wil dat er nader onderzoek komt naar het verband tussen gaswinning en aardbevingen’. De bedoeling zou zijn om het verminderen van gaswinning te vertragen. Medepassagier Rolf Schuttenhelm, van actiegroep Fossielvrij, hoorde het gesprek en plaatste er diverse tweets over. In de media ontstond er meteen tumult.

De VVD-Statenfractie zette zaterdagavond een mededeling op haar site waarin ze afstand neemt van de woorden van Leegte en de uitgangspunten het beleid van de VVD Statenfractie opsomt.
(update) Leegte heeft inmiddels zijn functie als woordvoerder van de VVD inzake de gaswainning neergelegd.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Weet je, het tumult zou niet in de media moeten ontstaan, maar op straat.

    Helaas blijft het oorverdovend stil.

  • VVD en PvdA? Twee kanten van een dezelfde smerige medaille.

    Die Enge Pechtold, VVD, PvdA, CDA? Ranzige vehikels voor de belangen en geld van de top van de Corporate Mafia.

    (Onder andere over de zeer kwalijke aanwezigheid van de PvdA in het organisme dat de banksters beschermt, heeft Ewald Engelen laatst een boek geschreven)

    • Groninger Belang of SP!

      Laatste partij heeft wel ingestemd met een verschrikkelijke (Brabantse) megastal in ons schitterende Westerwolde. En deed in de persoon van Hennie Hemmes veel te luchtig over het MONSTRUM met de woorden "drukte om een gebouw.

      Maar het gaat krom genoeg wel om de bezetting van de Eerste Kamer. Beetje nadelig voor Groninger Belang.

    • Heb je op tv de vergadering van de PvdA gezien. Lachende koppen van kijk eens hoe we de boel ongestraft kunnen bedonderen. En vergeet niet wat er in de zaal zat is allemaal gevraagd en moest zich van te voren aanmelden. dus is de uitslag voor aanvang al bekent volgens mij.

    • Mijn gratis advies is om nooit op een regionale partij te kiezen bij de verkiezingen om de Provinciale Staten. Meestal gaan ze aan interne strijd ten onder zeker wanneer het gelegenheidsverbonden betreft. Daarnaast bepalen PS de samenstelling van de Eerste Kamer. Dat kun je echt niet aan de regionale kroegbazen en actievoerders toevertrouwen.
      Regionale partijen hebben ook nauwelijks een netwerk in Den Haag en krijgen achter de schermen dus helemaal niets voor elkaar.

      De SP is een verzameling opportunisten, naar mijn bescheiden mening, die in de oppositie een heel ander geluid laat horen dan wanneer ze verantwoordelijkheid moeten dragen. Zie de gemeenteraden in Groningen en Amsterdam. De toon en inhoud van hun bijdragen verandert dan ineens 100%.
      Je hebt dus geen idee waar je precies op stemt.
      Omdat ze nooit regeringsverantwoordelijkheid zullen dragen heb je ook niets aan de SP om in Den Haag iets achter de schermen te regelen.
      Een kiezer doet zichzelf en Groningen tekort wanneer jij/zij op deze partijen stemt.

      Verder maakt het niet veel uit, er zijn nauwelijks provinciale issues die er voor zorgen dat partijen als CDA, VVD, PvdA en D66 zich onderscheiden van elkaar.

  • VVD Spagaat.... Schuttenhelm zat overigens wel commentaar te geven in de tweets om het allemaal wat meer te framen.

  • Ik besef terdege dat je pas echt kunt oordelen wat de impact van bevingen en bijbehorende schade met je doet als je er zelf mee te maken krijgt en ik ben zelf absoluut geen fan van de VVD, maar er zullen toch knaken binnen moeten komen om alle niet werkenden en permanente gasten in dit land (deels) van een inkomen te kunnen voorzien.

    Waarbij ik wel op wil merken dat als er off the record zou kunnen worden gesproken, deze Leegte bij lange na niet de enige VVD`er zal blijken te zijn welke met dezelfde gedachte rondloopt.

    De overige kroonjuwelen, staats- en nutsbedrijven zijn in het verleden al verkocht, met dank aan diezelfde VVD en zolang men in Brussel geen toestemming geeft om bijvoorbeeld de huidige staatsbank ABN AMRO om te gaan vormen tot een nationale hypotheek/handelsbank/staatsbank voor NL ingezetenen en NL ondernemers, zolang zal er toch zoveel als mogelijk gas opgepompt moeten gaan worden.

    Vind het enkel triest, zeg gerust diep triest dat, nu er geld aan de bevingsschade verdient kan worden, plotseling erg veel bouw- en bouw gerelateerde bedrijven uit heel Nederland, welke voordien niet wisten/wilden weten waar Groningen lag, een vestiging in Groningen e.o. openen om zo grotendeels het werk wegkapen voor de ogen van de locals, welke ook wel een zekere bescherming mag worden geboden.

    • Welke bedrijven hebben de afgelopen tijd een vestiging in Groningen geopend met het oogmerk om geld te verdienen aan aardbevingsschade?

  • Ik ben nu 3 bouwbedrijven tegengekomen welke een vestiging in de provincie Groningen hebben/een bestaand bedrijf(je) hebben overgenomen, waarvan mij er te binnen schiet en dat is Kimsma uit Leeuwarden. Verder ben ik 2 bouwbedrijven uit Noord Holland en een bouwbedrijf uit Volendam tegengekomen welke bezig waren met herstel van bevingsschade.

    Bouwend Nederland is druk doende haar leden te mobiliseren om zoveel als mogelijk bevingsschade te gaan herstellen nu de nieuwbouw op haar gat ligt. Kan mij niet voorstellen dat dit nu de bedoeling was/is.

    • Ik zag dat Kimsma een vestiging in Ten Boer heeft. Of dit een brievenbus is of een reele vestiging maakt natuurlijk wel uit.
      Aan de andere kant heb ik er geen moeite mee dat er veel bedrijven geinteresseerd zijn in het herstellen van bevingsschade. Daardoor ontstaat gezonde concurrentie en dat komt de prijs ten goede.
      Volgens mij is ook niet afgesproken dat uitsluitend Groninger bedrijven bevingsschade mogen herstellen.
      Persoonlijk zou ik het erg toejuichen wanneer regionale bedrijven flink wat extra werk krijgen maar dan wel op normale concurrende voorwaarden anders wordt het een soort staatssteun aan aannemers.

      • Dit soort reparatie klussen komt altijd bij jorritsma bouw terecht.
        Tenminste in Nederland. .
        Nog..

Recente berichten

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

27 minuten geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

52 minuten geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

1 uur geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

3 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

4 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

4 uur geleden