Categorieën: Nieuws

Vragen over peeskamers met minderjarigen

De raadsfracties van de ChristenUnie en het CDA vragen het stadsbestuur om opheldering over het verhuren van peeskamers aan meisjes onder de achttien jaar. Het tv-programma ‘Jojanneke in de prostitutie’ van de EO meldde dit dinsdagavond..

Journaliste Jojanneke van den Berghe begaf zich twee jaar lang in de wereld van de prostitutie in ons land. In een interview met een kamerverhuurder meldt deze dat in Groningen verhuur van peeskamers aan minderjarigen mogelijk is. Het gesprek vond plaats met een verborgen camera, maar het is onbekend waar en wanneer dat was.

CDA-raadslid Anne Kuik vraagt burgemeester Den Oudsten of het hier gaat om een actueel beeld van de situatie in de stad. Het CDA en de ChristenUnie eisen een betere aanpak van illegale prostitutie in Groningen. Het onderwerp staat woensdagmiddag in het Stadhuis op de agenda.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Ik heb hem helemaal gekeken, maar Groningen werd niet genoemd. Dat zou dan in het laatste deel moeten zitten. Wellicht kunnen ze het beter even navragen bij Eva Hulscher. Ja die van RTVNoord. Ik zag haar naam bij de aftiteling staan bij de researchers. Als mensen Groningen herkennen uit de beelden dan moet de exploitant die het niet zo nauw neemt met de regels zo te achterhalen zijn.

      • Ik heb het inmiddels gevonden. Het was geen interview, maar een under cover stukje waarbij een "Amsterdamse?" pooier om een kamer werd gevraagd voor een jong pools meisje. Die zei toen dat je dan naar Groningen moest. Erg dun dus. Wat bedoelde hij? Stad provincie een raam of een club? Wou hij van de undercoverjournalist af en riep hij daarom maar Groningen? Het is allemaal erg dun in ieder geval.

  • Ik heb het begin van de documentaire gezien en dat begon al lekker tendentieus. Een prostituee hoeft het werk toch niet persé leuk te vinden? Zolang ze meerderjarig is, legaal en dus het uit vrije wil doet! En het is ook vrije wil als iemand het doet om de belabberde economische omstandigheden uit hun eigen land te ontvluchten.
    En dat de verhalen uit dit wereldje (inclusief van de prostituees zelf) niet altijd even betrouwbaar zijn lijkt me ook niet nieuw.
    Vraag blijft wel hoe we de omstandigheden en verdiensten van de dames kunnen verbeteren? Goede controle blijft iig nodig (maar de documentaire heeft blijkbaar ook niet daadwerkelijk iemand die minderjarig is gevonden)

  • Het is ronduit schokkend dat Groningen in de prostitutiewereld bekend staat als een stad waar qua controle en toezicht er zaken door de vingers wordt gezien waardoor mensenhandel en kinderprostitutie mogelijk is. En helaas is het zo dat er veel door de vingers wordt gezien in Groningen: geen papieren, geen inschrijving in KvK, de peeskamer tevens als slaapkamer gebruiken, enzovoorts. We dienen wakker te worden!!

  • Blijkt het belang maar weer dat prostitutie legaal is. Zonder dat controle nog een stuk lastiger en zou een documentaire maken als deze niet mogelijk zijn.
    Het schrikbeeld van terugstoppen in de illegaliteit is voor mij de 'Kinderstrich'. Straten in de jaren 80 in Duitsland waar verslaafde meisjes van zels 13~14 jaar zich prostitueerden. Dus aanpakken die hap. Het is niet een wereld waar je je ogen moet sluiten voor misstanden. Dan wordt het weer erger.
    Maar aangezien daar buiten het verhaal van een pooier in een documentaire weinig concreet bewijs voor is lijkt me dat lastig. Probeerde hij iemand af te schepen? Of is er daadwerkelijk ergens in de omgeving Groningen een plek waar prostitutie met minderjarigen plaats vindt? Mensen met concrete informatie daarover roep ik op direct naar de politie te stappen!

Recente berichten

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

1 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

2 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

3 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

4 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

4 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

7 uur geleden