Categorieën: Nieuws

Torenkraan Forum opgehoogd

Ook de tweede torenkraan op het bouwterrein van het Groninger Forum is nu opgehoogd. De kraan is 30 meter hoger geworden.

Het ophogen van de kraan had al weken eerder moeten gebeuren maar de harde wind gooide roet in het eten. Het ophogen gebeurde door een ingenieus proces waarbij de bovenkant van de kraan wordt omhoog gedrukt zodat er een kraanmastdeel kan worden tussen geschoven.
In totaal werden er op die manier vijf kraanmastdelen tussen geplaatst.

De kraan is nu 65 meter hoog en zal straks 15 a 20 meter boven het Forum uit steken

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Goed om te horen dat de bewoners van Paddepoel in opstand komen tegen de bouw van die moskee. Vreemd dat dit nieuws niet hier gemeld wordt.

      • Fascistische haatclub? Pegida is tegen ISIS, Wahhabisme en Salafisme.

        Of bedoel je degenen die meelopen? Zie geen kaalkopjes bij die demonstraties. Waar heb jij het over?

        Over die Bachman. Heb Kees Prins, en Robbie Muntz ook wel eens Hitler zien imiteren. De tranen liepen me over de wangen en had niet het idee dat ze enige sympathie voor fascistisch gedachtengoed hebben.

        Verder kan Bachman best er vanuit de macht ingezet zijn. De gevestigde macht doet alles om uitdagers kapot te maken.

        Als Mandela, Gandhi en Moeder Theresa met een politieke partij een gevaar gevormd zouden hebben voor de belangen van de 1 procent (Corporate Mafia), zou ook deze partij door de Lugenpress als gevaarlijk zijn weggezet.

        Wat er wel bij de Pegida-mars loopt zijn uit de Arabische wereld gevluchte minderheden. Maar die praten waarschijnlijk vanuit hun onderbuik als ze over gevaarlijke stromingen binnen de Islam praten. Zijn volgens jou Assyrische Christenen fascistoïde bruinhemden. Of niet?

      • Nu ga je Marc boven de pet..dit kan hij simpelweg niet bevatten. Ondertussen wel anderen van bekrompenheid beschuldigen, triest weer hoor.

      • Zeker.

        Marc is een post-katholieke boergondier die denkt dat met rationele argumenten nihilistische relifascisten wel te overtuigen van hun ongelijk.

        Op zich wel te prijzen, ware het niet dat het van Westerse hoogmoed en naïviteit getuigt. Een zelfde hoogmoed die jij bij types als Maarten van Rossem ziet. Van die types die denken dat het Westen met zijn flatscreens, Duitse bolides, flatscreen wervend genoeg is om een keiharde keuze voor religie uit te bannen.

        Ze snappen niet dat degenen die het aardse volledig afwijzen... niet gevoelig zijn voor twijfel, lekker eten en drinken, Maria Callas, een goede film, gadgets, mooie kleertjes, dobberen in een Middellandse Zee, wat gijlerij, lichtmetalen velgen.

        Vooral niet gevoelig voor twijfel en Rede. Het eerste wordt als afvalligheid gezien. Slimme argumentatie over de vruchten van de Verlichting als het sluwe werk van sjaitan.

        Waar katholieken het vooral gezellig willen hebben, en willen genieten van de stoffelijke geneugten, en hun geloof aanpassen aan hun wensen, willen Wahabisten slaven van God zijn. Iets wat Marc, Rehwinkel en Van Rossem - begrijpelijkerwijs - nooit gaan snappen.

        Omdat westerlingen dit gevaar niet kunnen zien (hoewel Heath Ledger voor zijn rol van de Joker een maand in hotelkamer kroop en via snoeihard nihilisme een zwart gat voor alles wat menselijk is bereikte) pleit ik zeer voor meer immigratie van alles wat in het Midden Oosten door Saudies Wahhabisme bedreigd wordt. Assyrische en Armeense Christenen. Sjiieten en Alevieten. Druze en Yezidi's. Alewieten en Soenitische Sufis. Volk waarmee je je verlichte westerse burgerlijke samenleving kunt versterken. Iraniers zijn net zulke flinke en de westerse wetten respecterende jongens als Chinezen.

  • En nog steeds brengt OOG dit belangrijke STADSnieuws niet. Daar krijgen ze toch subsidie voor,om stadsnieuws te brengen?

  • Het zijn lui als Pieter en VSH waarom er steeds weer oorlogen moeten worden gevochten. Voorvochtmensen zo noemt een beroemde Cabaretier dat.

  • OOG is niet opgericht als propagandakanaal voor de bruinhemden, en dan maakt het niet uit of ze stadjers zijn of in een demonstratie van Pegida of Ukip meelopen. Die komen uit hetzelfde riool.

  • Marc.

    Churchill, Leon de Winter, Cassandra (Troje) en Afshin Ellian ook bruinhemdige voorvochtmensen?

    • Churchill niet want die waarschuwde juist tegen bruinhemden. Cassandra ook niet want is een sprookje. De Winter en Elian zijn allebei gefrustreerde mannen met een eenzijdige kijk op zaken. De Winter wil een heel volk onvruchtbaar maken, dat is behoorlijk bruinhemderig. Afshin heeft een klap van de molen gekregen door de gebeurtenissen in Iran (en dat zijn niet eens de door jou zo gevreesde soennieten, die stonden juist aan de kan van Saddam.)Hij schrijft niet voor niets niet meer voor het NRC maar slechts nog voor het rechtse roddelblog Elsevier.

      • Denk dat als Churchill nu nog had geleefd. En gevraagd wordt wie hij van Wahabisten, Anti-fascisten en Pegida burgers (volgens de universiteit van Leipzig hoger opgeleid en minder rechts dan de Duitse pers willen doen geloven) het minste overeenkomsten met bruinhemden vindt hebben, hij op zeker en zonder een seconde na te denken bij de Pegida-burgers uitkomt.

        Je laatste gedeelte vind ik zeer bijzonder. Laat constant met uitgebreide teksten over bevolkingsgroepen in het Midden Oosten merken dat ik een vrij aardige kijk heb op het relio-geopolitieke krachtenspel in het Midden Oosten.
        Verder vrees ik Soennieten niet. Ik waarschuw alleen voor de Wahhabistische stroming binnen het Soenisme. Een stroming door al dat Saudische (maar ook Qatar) geld in het Westen in invloed wint.

      • Universiteit van Dresden kwam met het onderzoek dat Pegida burgers hoogopgeleid en niet bruinhemdig te noemen zijn.

      • Toch vreemd dat er in Oost Duitsland geprotesteerd wordt, terwijl daar (muv Berlijn) Nauwelijks moslims wonen. Als ze dus ergens niet bang hoeven zijn voor Islamisering is het daar wel. Het zelfde zie je met UKIP in Engeland. Veel stemmen uit gebieden met relatief weinig allochtonen.
        De angst voor Moslims is een opgeklopte hysterie bedacht door volksmenners.

      • Echt een rare argument. Niet bekend met de uitdrukking 'beter voorkomen dan genezen'?

        Stel je hebt in Berlijn een shariawijk. Mag je dan in Potsdam (en stel dat daar geen haatbaardjes wonen) niet tegen de islamisering zijn?

        In Nordrein Westfalen hebben wahhabisten politie-agenten met messen aangevallen, omdat deze de orde handhaafden toen kaalkoppen met cartoons rondliepen. Mag je als burger van het land waarin dat gebeurt niet bezorgd zijn?

        Wanneer mag je dan wel bezorgd zijn? Pas als het in je stad of wijk of straat of tuin of keuken plaatsvindt.

      • Waarom mag ik niet nodeloos angst en haat opkloppen? Dat is wat je zegt. Waarom protesteert het Ruhrgebiet niet tegen islamisering? Daar wonen veel Moslims. Ik zal je zeggen waarom. Ze wonen er al tientallen jaren en ze hebben samen met die Duitsers in de mijnen en fabrieken gewerkt. De mensen snappen dat het gewoon mensen zijn, net zo als wij. Geen enge monsters die de Islam tot staat willen verheffen. In heel Duitsland zijn er tegendemonstraties. De Duitsers willen het niet. Die haat, die angst die uitsluiting.

      • In het Ruhrgebied durven alleen hooligans en kaalkoppen te demonstreren.

        Terreur en andere vormen zijn zeer krachtige wapens.

        Verder speelt mee dat Turken voor een aardig groot deel uit Alevieten bestaan, een sterke culturele identiteit kennen (beschermend) en de Soenitische stromingen binnen Turkije minder gevoelig is voor dat wat uit Saudi Arabië komt.

        Nodeloos angst opkloppen? Jij als post -katholiek (?) projecteert net als veel andere Westerse intellectuelen jullie eigen ideaalbeeld van een gezellig, in materie en comfort wentelende levensgenieter zijn, op anderen.

        Wil je het Wahhabisme en Salafisme begrijpen, dan raad ik je een oefening aan. Een manier om het verschroeiende nihilisme van ze te begrijpen.
        Ga een maand lang alles wat je mooi, liefdevol, positief, aangenaam en waardevol vindt met termen als "nep", "satanisch", "aards", "zondig" en "waardeloos" ontkennen.

        Dan ga jij pas snappen dat je er met rede (thee drinken) en materiële vruchten van Westerse welvaart, niet komt.

        Voor iemand die opgegroeid is in een gezellige traditie dat die witbebaarde JHWH het een mooie sluwigheid vind dat katholieken vis eten op eten, snapt niets van de redeloze theologie van mensen die zich slaven van God noemen, en van wie de spiritualiteit ligt in het met de juiste voet/been betreden van de badkamer.

  • Door verschillende factoren is er in Dresden kennelijk een voedingsbodem voor extreemrechtse geluiden.
    In 2004 haalden de neonazis van de NPD nog 10% van de stemmen in Saksen. In 2012 droegen een aantal van de deelstaatparlementariers nog Thor Steinar kleding, die sterk refereert naar SS-uniformen en het uniform is van neonazis.
    Extreemrechts heeft de bombardementen op Dresden ook altijd gebruikt om het slachtofferschap flink te cultiveren.
    In Dresden was in de communistische tijd ook geen ontvangst mogelijk van de Westduitse zenders, in Duitsland werd als bijnaam Tal des Ahnunglosen gebruikt.
    Moslims wonen er nauwelijks. Het slachtofferschap is er sterk ontwikkeld, alles en iedereen krijgt de schuld van zaken die niet goed gaan.

    Over de politieke opvattingen van Churchill is al heel veel geschreven. Die zijn in de loop der tijd nogal gewijzigd. Voor de tweede wereldoorlog hield hij er nogal rare opvattingen op na over Joden. In het controversiële artikel How The Jews Can Combat Persecution, dat verboden werd voor publicatie neemt hij het de joden onder meer kwalijk dat ze niet wilden integreren, dat ze te veel rente rekenden voor leningen (met gebruik van de term "Hebreeuwse bloedzuiger") en dat ze daardoor hun vervolging zelf min of meer in de hand hadden gewerkt. Zijn gedachten hieromtrent stemden in dit opzicht overeen met die van de Engelse fascistische partij BUF.
    Om Churchill in een bepaald politiek kamp indelen valt niet mee.
    Ondanks zijn enorme verdiensten is het een curieuze figuur.

    Bachmann is heel wat gemakkelijker te duiden. Hij beperkte zich niet alleen tot een onschuldig verkleedpartijtje als Hitler, zoals VSH meent maar betitelde immigranten ook als tuig, vee en rotzakken.

    De demonstraties in Dresden stellen natuurlijk weinig voor, toch jammer dat mensen zich laten verleiden om in een optocht van bruinhemden mee te doen.

    En met een U-turn richting Forum. Het zou goed zijn het Forum ook aandacht zou besteden aan dit soort randverschijnselen met als thema waarom lopen argeloze en niet goed geinformeerde burgers achter dit soort bewegingen aan. De geschiedenis kent hiervan vele gevaarlijke voorbeelden.

    • Jack.

      Allemaal leuk, lief en aardig. Tussen de tienduizenden Pegida-burgers zie je geen skinheads. Die Oost-Duitse skinheads zijn zeer opvallende types.

      Over het bombardement op Dresden. Typisch Engelse schanddaad. Verdiep je maar eens in de beestachtige leider van het bomber command van de RAF. Ene Harris. Man die als typisch product van het Engelse klassensysteem een ongekende haat tegen arbeiders voelde. Engels of Duits.
      In Hamburg werden bewust een vuurstorm op het woongedeelte los gelaten. Burgers bleven in het door hitte gesmolten asfalt steken. Dresden was een beestachtig wraakactie op mensen die lang niet allemaal even verantwoordelijk waren voor de daden van het nazi-regime.

      Zelfde vraag als die aan Marc voor jou? Mag je niet bezorgd zijn als binnen landsgrenzen dienders worden neergestoken omdat ze baardjes met jurken kaalkoppen met cartoons te lijf willen? Wanneer mag je bezorgd zijn. Als gekkigheid op 250 of 25 of 5 of 1 of 0, 05 kilometer afstand plaatsvindt?

      Over Churchill. Misschien niet het juiste voorbeeld. Mijn punt is dat anti-fascisten opvallend vaak fascistische trekjes veroorzaken. Geweld tegen anders denkenden? Veel anti-fascistische krijg je het niet. Ook wahhabisten zijn met hun beperkte aanbod voor ongelovigen (dood, dhimmyschap of bekering) en doodstraf voor afvalligheid (bendeachtig of fascistoïde pressiemiddel) duidelijk meer fascistisch dan pegida-burgers.

      Over de belediging richting Dresden. Ook gewone botte arrogantie van Wessies naar Ossies. Dresden is ondertussen een schitterend gereconstrueerde stad. Nog enkele decennia de elementen over de stenen heen, en Dresden is weer het Parijs aan de Elbe.

      Over Bachman. Misschien een mol? Als Gandhi, Mandela en Teresa ondanks absloute vredelievendheid een partij hadden opgericht die een serieuze bedreiging voor de belangen van de Corporate Mafia zijn geweest, zou deze ook door de 1 procent kapot gemaakt zijn.
      Weet je wat het Amerikaanse budget voor allerlei black operations is?? Vijftig miljard! Tien keer meer dan wat die Nuland mocht gebruiken om via een gewelddadige coup een puppet van de VS in Kiev te installeren.

      Neem het nu maar van deze oude complotdenker, degenen die aan de macht komen zijn niet de meest gewentensvolle types. En vervolgens doet langdurige macht je niet van een gebrek aan geweten genezen (eufemisme). Van Ginneke heeft een aardig boekje over de veranderingen in het brein door macht geschreven.

      Weer bruinhemden? Omdat de Duitse Lugenpress als laatste Duitsers nog door schuldgevoel in de kramp van ultieme policor zitten. Waarom stappen Jij, Marc, Kars, Pieter en ik niet in een auto, en gaan we kijken of er een opleving van bruine sentimenten in Duitsland is waas te nemen?

      Laag opgeleide mensen? Onderzoek toont aan dat de Pegida-burger relatief hoog opgeleid is.

      Ik zal nooit eeen poot in het MONSTRUM binnen zetten. Zelfs niet als het gebouw als thema de overwinning van Syrisch-Koerdische vrouwen (YPJ) op de psychopatische haatbaardjes van in ISIS in Kobane heeft. Waarbij mijn oude held David Bowie het met muziek sfeervol ondersteunt.

  • Kom je nu alweer met de complottheorie dat Bachmann een mol was ?
    Vertel nog eens dat verhaal dat burgemeester Wallage aan raadslid Spieker een enveloppe met geld overhandigde om als spion in de Stadspartij te fungeren.
    En vertel ook nog even waarom je daar geen aangifte van hebt gedaan?

    Misschien dat de (voormalige) Stadspartij raadsleden en bestuursleden die dit forum vaak bezoeken eriets over kunnen zeggen.

    Bomber Harris geen fraai heerschap, dat is wel duidelijk. Wel fijn dat we nu mede dankzij de Britten en hun bondgenoten in vrijheid kunnen leven. 'Wij' Nederlanders hebben daar niet zoveel aan bijgedragen, wel verantwoordelijk voor een onwaarschijnlijk hoog percentage afgevoerde Joden.

    • Ik stel dat het mij weinig zou verbazen als Bachman een mol blijkt te zijn. Jij hebt een werkelijk geen idee van hoe de "elite" haar belangen (grote geldstromen) verdedigen.

      Over de Stadspartij. Een van de twee bronnen over de envelop van Wallage aan Spieker was iemand van de Stadspartij. De ander een voormalig VVD raadslid. Volledig onafhankelijk van elkaar, en zonder dat de tweede wist dat ik dat ook iets eerder van de eerste hoorde.

      Waarom geen aangifte? Ga het ze dat zelf vragen. Misschien bang en bedreigd?

      Zit je wel hoog hè Jaqcues?

    • Over WOII

      Volgens mij hebben de Britten vlak voor losbarsten van WOII dertigduizend Joodse kinderen de toegang tot het VK ontzegd.

      Britten? Er is bijna geen hypocrieter volk te vinden. En zich desondanks in alles, dus ook moraliteit, superieur vinden.
      Ongeveer het enige waar Britten heel goed in zijn, is zichzelf en hun bijna derdewereldland te verkopen.

      Ze hebben een grote mond over Nederlandse militairen. In Kornwerderzand was het de Britse Royal Navy die er met de staart tussen de benen vandoor gingen. De Nederlanders leverden wel volop slag met de Duitsers. En volgens mij zijn er 300.000 Britten bij Duinkerken weggevlucht.

      Onze bevrijding hebben wij in de eerste plaats aan Amerikanen en Russen te danken. Feitelijk hebben Polen en Canadezen Groningen bevrijdt. Die flinke Polen zijn op zeer grove wijze (neerbuigend) behandeld door de Britse opperbevelhebber. Maar bij Arnhem mochten ze wel de Britse reetjes komen redden.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

2 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

3 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

3 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

4 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

5 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

6 uur geleden