Categorieën: Nieuws

Samenscholingsverbod A-kwartier en Hortusbuurt

Sinds deze week is er een samenscholingsverbod van kracht in het A-Kwartier en de Hortusbuurt. Dit om de overlast van drugshandel tegen te gaan.

Het verbod is een van de maatregelen waarmee burgemeester Peter den Oudsten de rust in de buurt wil herstellen. Vanwege de angst dat de overlast zich verspreid, is het verbod ook van kracht in de Hortusbuurt. Er is in het A-kwartier ook camerabewaking, er wordt een drugshond ingezet en de politie mag ook gebiedsverboden opleggen en preventief fouilleren.

De intrekking van de vergunning van vijf prostitutiepanden gaat officieel in per 2 februari. De burgemeester wacht op  de uitspraak van de rechter. De uitbater vecht, in kort geding, de intrekking van de vergunningen aan.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Voor wie geldt dit samenscholingsverbod? Gebiedsverboden, een drugshond, fouilleren? Word ik ook besnuffeld omdat ik in wijk met waterbedeffect woon?
    VSH, volgens mij kan jij hier wel iets mee. Wat moet ik hieruit opmaken?

  • Je kunt niet veel meer doen dan de dealers en andere criminelen voortdurend opjagen en het leven zuur maken. In elk geval is niet te toleren dat deze lieden denken dat de straat van hun is.
    Je lost de drugsproblematiek hiermee niet structureel op, dat kan alleen door drugs volledig uit de illegaliteit te halen, internationaal.

  • Het samenscholingsverbod geldt hoop ik niet in de paar kroegjes die er nog zitten (Benzinebar, Land van Belofte en Stoepje)
    Aangezien de Nederlandse prostitutiewetgeving nogal uniek is vind ik dat er simpelweg een verbod op buitenlandse pandbeheerders in prostitutie zou moeten komen. Zelfs voor EU-burgers, maar zeker voor een Servier met een strafblad. Laat het desnoods maar voorkomen voor het Europese hof en dan mag de EU Nederland uitleggen of het mag of niet. Waarom zou vrije vestiging moeten gelden voor bedrijfstak die in die landen zelf niet erkent wordt ? Ben je iig een paar jaar verder en kun je wat uitschot opruimen waarvan ik denk dat het toch voornamelijk stromannetjes zijn ?

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

2 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

2 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

4 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

4 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

4 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

5 uur geleden