Categorieën: Nieuws

Opnieuw gerommel binnen de Stadspartij

Oud Stadspartij raadslid Jacob Bolhuis heeft zijn lidmaatschap van die partij opgezegd. Volgens Bolhuis loopt de partij leeg en laten de nieuwe mensen die in de steunfractie zitten zich nauwelijks zien.

Fractievoorzitter Amrud Sijbolts reageert verbaasd op de aantijgingen van Bolhuis: “Ik herken het beeld niet”. Sijbolts was ook niet op de hoogte van het opstappen van Bolhuis.

Bolhuis staat voor de Provinciale Staten verkiezingen op de lijst van Vrij Mandaat, terwijl de Stadspartij samenwerkt met Groninger Belang.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het gerommel is begonnen toen Prummel het veld moest ruimen. De nu zittende raadsleden hebben met hun machtsgreep bereikt dat ze niets meer voorstellen.
    Deze partij heeft weer mensen nodig die van het caliber Prummel zijn.

  • Vaag gelummel. Hoeveel leden staan er op de ledenlijst van de stadspartij? De Stadspartij is voor alle stadjers, dan moeten alle stadjers er ook lid van kunnen worden.

  • Bij vrijwel al dit soort lokale of regionale partijen is dit het vaste patroon.
    Altijd ontstaan er grote interne conflicten en gedonder en gaat de partij hier aan ten onder. De kiezers blijven teleurgesteld achter.

    • De politiek in Nederland alsook lokaal is failliet Jack. Bij alle politieke partijen! Zij kunnen hun doelstellingen nooit meer beantwoorden onder het regime van Brussel. We moeten ons gehoorzamen op straffe van een fikse boete van miljarden!

  • Ach Bolhuis, een gefrustreerd en gepasseerd oubollig mannetje, te licht bevonden als beoogd directeur voor het Infoversum, tracht hij nu zijn vastgeroeste geestelijke gewrichten bij Vrij Spagaat in beweging te krijgen. U bent een slecht verliezer meneer Bolhuis, natrappen tegen iets of iemand is dan wel de makkelijkste weg.

    De Stadspartij moet gewoon op de ingeslagen weg doorgaan, waarbij ik er persoonlijk voor zou kiezen om als partij enkel met gemeentelijke zaken bezig te blijven en een eventueel beoogd lijstduwerschap richting de provinciale verkiezingen achterwege zou laten.

    @Jacques;

    Ik zie anders hetzelfde gebeuren met uw eigen PvdA, zowel landelijk, provinciaal als wel gemeentelijk is het slechts nog een schim van wat het ooit is geweest.

    • Denk het eerste.

      Die Sijbolts is overduidelijk een fatsoenlijke rakker. Nou vind ik dat heden ten dage zeker een deugd. Maar ik hoop niet dat dit stevig activisme bij de Stadspartij in de weg staat.

  • HET MONSTRUM maakt meer kapot dan je lief is. Niet alleen in Groningen maar ook in de Stadspartij.

  • Stadspartij onthoofdt democratie
    De Stadspartij heeft eerst de oude leiding de deur gewezen. De fractie, de nieuwe hoofden, hebben zich onder het mom van democratisering afgesneden van bestuur en leden. “Zonder last en ruggespraak”. Met dit decreet gooide het hoofd, de fractie, zich op onoverbrugbare afstand van haar lichaam, bestuur en leden. Dus, ‘zonder ruggespraak regeren’ kun je lezen kun je lezen als ‘zonder ruggengraat’. Bestuur en leden mogen niet weten wat het hoofd doet. En het lichaam heeft geen enkele invloed op het hoofd. Het hoofd zoekt nu naar een democratische chirurgische ingreep om ergens aangenaaid te worden. De hoofden in de fractie zijn toegetreden tot Groninger Belang, tot de vereniging van hoofden van andere lokale partijen. Van dit clubje kun je geen lid worden. Massa rollende koppen van 13 partijen, waarmee de bolle toeten van de Stadspartij naar hartenlust samen kunnen rollebollen, zonder democratische ruggespraak.

    Gabor Lodi sr.

Recente berichten

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel lijkt kansloos

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

4 minuten geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

1 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

1 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

2 uur geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

3 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

4 uur geleden