Categorieën: Nieuws

Groen licht voor aanpassing stationsgebied

De plannen voor de aanpak van het stationsgebied zijn in grote lijnen rond. Het hele project kost zo’n 275 miljoen, de financiering is rond.

Er komen drie tunnels een voor voetgangers , een voor fietsers en een voor bussen. De treinen worden doorgaand,en er komen perrons bij.Het opstelterrein verdwijnt richting Haren,en krijgt een geluidswal de wissels bij de Lodewijkstraat verdwijnen ook. Aan de zuidkant van het station komt een fietsenstalling onder de grond met 5000 plaatsen.

Er wordt nog nagedacht over de aanpassing van het stadsbalkon en verplaatsing van het busstation naar de zuidkant van het station is ook nog in onderzoek. De hal en tunnel blijven openbaar en toegankelijk voor het publiek, de perrons zijn toegankelijk via poortjes. De plannen zijn nu ingediend bij Provinciale Staten en Gemeenteraad. In 2021 moet alles klaar zijn.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Als er dan toch zoveel geld aan besteed moet gaan worden, knap dan ook gelijk de omgeving rondom de bestaande bushaltes op door de daar aanwezige bebouwing als daar zijn de gebouwen van o.a. het UWV en KPN aan te kopen en deze te slopen zodat er een echt ruimt(elijk) plein ontstaat en het stationsgebouw weer echt tot haar recht komt. Ik heb begrepen dat men de afgrijselijke fietsenstalling wil laten staan, daar het kapitaalvernietiging zou zijn om dit te gaan slopen(!)

  • Och ja ze hebben geld genoeg deze gemeente. Weer een prestige project zodat het college kan zeggen kijkt eens wat wij voor elkaar gekregen hebben. Dat het slecht gaat in groningen interesseerd ze totaal niet . Dat er meer werkeloosheid is is ook niet belangrijk..

  • Beste mensen zoals gezegd het volgende prestige object. De winkels in de binnen stad zullen blij zijn met de te maken winkels op een oud station.De goedkeuring moet nog komen van de gemeente en van de provincie.
    De Provinciale Staten verkiezingen komen eraan.
    Ik laat me verkiesbaar stellen en wel opeen nieuwe onafhankelijke partij !

    nn ,,Red het Noorden"

    Ik hoop dat jullie mij steunen om van deze grootheids waanzin( fiets snelweg Assen-Groningen/zuidelijke Ringweg/station Groningen/Forum/ oostelijke ontsluiting Bedum/voorstel N 33 midden, af te komen en een geweldige geld verspilling die geen nieuwe werk gelegenheid creeert alleen tijdelijk tijdens de bouw.

    Ik heb 10 j voor een goede N 33 gestreden en achteraf is 80% van mn voorstellen over genomen en 60-80 miljoen bespaard.

  • Ach ja.

    Die enge VVD bouwpion Marc Boumans.

    Legendarische Glasfabriek zal wel plat gaan. Op naar het Almere-op-de-Hondsrug.

    • complete waanzin om op het huidige station spoor 1,2,3 te slopen en er winkels te bouwen en ook nog eens 3 tunnels onder alles door te bouwen dat kan ook met 2 en het rangeer terrein langs Haren te leggen i.p.v. langs het spoor Groningen > Hoogezand dan heeft niemand er last van.Dat spoor 1 verdwijnt geen probleem en dat de dwaze fietsstalling voor het oude station volledig met het maaiveld zou komen zou een zegen zijn en volledig onder de grond te komen.Er zijn zeer veel ontwerpen waar kapitaals vernietiging plaats vindt.Kom niet aan het oude station en zn perrons.

      • Je denkt toch niet @Pietercj dat men luistert naar jou en anderen hun inbreng ??
        hahaha die illusie heb je toch niet echt he ?

  • Rene Strobos , mocht je kritiek hebben dan moet je met voorstellen komen en niet alleen afkraken.Als je er geen verstand van hebt houd je commentaar achter wege

    • ook hier heb ik het vermoeden dat ik op een geslachtsdeel trap die tot op de grond lijkt te reiken ..excuses... "specialist"...!!! je lijkt @mac wel of die andere...welkom in de echte wereld ...

      • Rene Strobos in het geheel niet maar in dit geval is het wel mn vak gebied dus denk wel gerechtigd te zijn een mening te geven.

Recente berichten

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden er in de stad verschillende activiteiten plaats.…

14 minuten geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

38 minuten geleden

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

8 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

8 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

11 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

11 uur geleden