Fietsendief op bromscooter is brokkenmaker

112
foto: Andries Oord

Een 43-jarige vrouw en 47-jarige man zijn dinsdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De man sloeg op de vlucht en maakte daarbij flinke brokken, waarbij een 12-jarig meisje ten val kwam.

Een getuige zag dat het tweetal in de Billitonstraat twee fietsen meenam en belde de politie. De vrouw stapte op één van de fietsen en nam het andere rijwiel aan de hand mee. Agenten zagen het duo in de Nieuwe Ebbingestraat rijden. De vrouw werd direct ingerekend, maar de man ging er op een bromscooter vandoor. Hij botste vervolgens op een 12-jarige fietsster, die daarbij ten val kwam. Haar rijwiel raakte beschadigd. De verdachte verloor de macht over het stuur en kwam ook ten val. De scooter botste tegen twee geparkeerde fietsen, die hierdoor ook zwaar beschadigd raakten.

De aangehouden vrouw had drie bolletjes cocaïne bij zich. Haar kompaan was niet in het bezit van een brommerrijbewijs. De bromscooter bleek niet verzekerd te zijn en het kenteken was geschorst.