Categorieën: Sport

FC Groningen verslaat Go Ahead Eagles

FC Groningen won zaterdagavond in het Euroborgstadion met 2-0 van Go Ahead Eagles. FC Groningen staat door de overwinning voorlopig achtste in de eerdivisie.

Rusnak zette FC Groningen in de negende minuut op voorsprong via een schot van grote afstand. FC Groningen was voor de pauze de betere ploeg en Chery kreeg nog een aardige kans.

Go Ahead had na de pauze het initiatief zonder echte mogelijkheden te krijgen. Na een mooie combinatie met Antonia besliste Chery na 69 minuten de wedstrijd: 2-0.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wat is die Tibbling een ongelooflijke aanwinst! Vrijwel alles wat hij doet is perfect.
    Wanneer hij zo blijft spelen dan speelt hij over een half jaar in de Premier League.

    • Engeland?

      Als Tibbling zich zo razendsnel gaat ontwikkelen, zie ik hem eerder naar Spanje gaan. Want je moet nogal wat fysiek meebrengen als je het in de Premier League wil redden. En Simon is niet de grootste.

      Maar binnen een half jaar weg is onzin. Hij staat tot de zomer transferwindow van 2019 bij Groningen onder contract Wil een club Tibbling overnemen, dan moeten ze met een bod van tien miljoen bij Hans (Nijland) aankomen. Berg achtige bedragen.

      • je weet toch ook wel dat contracten in het betaalt voetbal niets voorstellen. Daar geldt toch wie betaalt die bepaalt

      • Voor Suarez kregen we acht miljoen, voor Berg tien miljoen, Tibbling twaalf miljoen?

        Hij doet me wat aan Messi denken.

        Messi gaat met zijn dribbels richting de 30km/u, en is dan ook nog eens de beste afmaker. Zo'n onnavolgbare dribbel en vermogen tot afronden heeft Tibbling niet. Maar wat is hij balvast en behept met een overzicht.

        Tibbling? Niet via PSV, 020 of Feyenoord, maar rechtstreeks naar een Spaanse subtopper. En voor minimaal tien miljoen.

    • Als je een probleem weet te halen uit mijn bijdragen over Simon Tibbling ben je een "knappe lezer".

      Ik schrijf met een vergelijking met de dribbels van Messi een lofzang of Tibbling, en toon blijdschap over een enorme klapper die Groningen in de (nabije) toekomst kan maken. Kan nog wel eens meer opleveren dan Marcus Berg

      @ Jack.

      Waarom schrijf jij zulke stukken over voetbal? Het is wel duidelijk dat je niet vaak in de Euroborg komt.

      Want: Kappelhof grijpt vaak niet goed in? Heh?

      Het probleem is juist Kappelhofs opbouwende zwakte van de laatste tijd. Wil/kan of durft geen bal snel in te spelen.

      Chery vormt met de Botteghin nu de absolute sterkhouders-duo. Tibbling lijkt daar een trio van te maken.
      Chery is altijd aanspeelbaar, scoort, verricht opvallend veel verdedigend werk en is bij veel Groningse aanvallen betrokken.

      Tenslotte: denk dat Tibbling veel meer op zijn plek is in de Primera Divesion dan de Premier League. De Engelse competitie is de meest fysieke van de grote competeties (hoewel de Bundesliga voor veel toppers in de Eredivisie teveel vraagt). En Tibbling is een geweldenaar, maar met 1m71 wordt het wel heel lastig in Engeland centraal op het middenveld.

      • Ik zie minstens de helft van de thuiswedstrijden in het stadion en ook van de resterende wedstrijden (uit en thuis) zie ik er minimaal ook de helft.
        Mijn grote liefde zal natuurljk altijd Arsenal blijven. In 1979 was ik bij de gedenkwaardig cupfinal tegen Utd met mijn vader. En inderdaad, hij huilde en ik ook. Wat een wedstrijd, met drie goals in de laatste 5 minuten.
        Bekende spelers waren Liam Brady, Frank Stapleton en David O'Leary. Wie kent ze niet.

        Verder kom ik uit het land waar het voetbal is uitgevonden, dat kan op deze site niemand mij nazeggen ! ;-).
        Over voetbal raak je niet gauw uitgediscussieert, over Chery en Kappelhof verschillen we van mening. Zeker wat betreft de verdedigende arbeid van Chery, dat stelt niet veel voor. Chery overschat zichzelf nogal, nu heeft hij de gedachte dat hij iets zou toevoegen aan een topclub...., en doet alleen het hoogst noodzakelijke. Bij elk duel trekt hij zijn been terug, nooit slaagt hij er in om een bal af te pakken. Voor een Brit is dat een gruwel.
        Persoonlijk ben ik een veel grotere liefhebber van spelers als de Leeuw en Botteghin. Die stralen passie uit en nemen een team op sleeptouw. Chery moet nog de eerste goede corner nemen.

        Jordy Clasie is nog kleiner dan Tibbling en twee Premier League clubs wilden hem aankopen. Kennelijk zien ze het niet als groot probleem.\
        Ben het wel helemaal met je eens dat je in Engeland het wel heel wat lastiger hebt wanneer je klein bent dan in Spanje. Daar spelen wel heel veel kleintjes.

  • Het gaat de goede kant op Ardien.

    Als Kappelhof weer zijn niveau van vorig jaar haalt, heb je met Padt, Botteghin, Kappelhof, Tibbling en Chery een as, die Groningen naar een behoorlijk hoog niveau kan tillen.

    Ook naar de Kuip mochten we de Excelsior horde nemen?

  • Het optimisme druipt er deze keer vanaf, leuk om te zien.

    Nu moet ik een beetje roet in het eten gooien.
    Een verdedigende middenvelder van FC Groningen gaat hooguit een paar miljoen opleveren, voor aanvallers gelden compleet andere normen. Of Tibbling lang zal blijven is niet is niet afhankelijk van de duur van zijn contract maar van de belangstelling van andere clubs. Wanneer een Premier Leagueclub zich meld dan kan hij zijn koffer al inpakken voordat met FC Groningen is gesproken.
    Kappelhof lijkt richting rechtsachter plaats te verhuizen, past beter bij hem. Te vaak greep hij niet goed in, een heel verschil met Botteghin. Chery kan niet tippen aan Tibbling of Rusnak. Veel sterallures, goede pass maar veel te veel fouten en hij heeft nog nooit een bal veroverd.

    Tibbling is niet de grootste maar het is zeker niet zo dat de hele Premier League uit reuzen bestaat. Wanneer je verdedigende middenvelder bent dan zijn andere kwaliteiten eerder doorslaggevend. Ik kan nu niet beoordelen of hij veel duelkracht heeft en/of snelheid. Het zou kunnen zijn dat de grote clubs hem op die reden hebben laten lopen. Dat is wel vreemd omdat hij meer dan 2 seizoenen in de Allsvenska heeft gespeeld en in Jong Zweden. Alle serieuze clubs en scouts moeten hem dus goed kennen.
    Ik ben benieuwd hoe hij het over een langere periode doet !

Recente berichten

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg moet acht maanden brommen

Een 34-jarige man uit Muntendam krijgt acht maanden celstraf opgelegd, omdat hij in april 2022…

3 minuten geleden

Lang leve de biodiversiteit en meer duurzaam nieuws deze maand

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de…

26 minuten geleden

Vermeende verkrachting in Stad kost 23-jarige verdachte mogelijk 18 maanden cel

Een 23-jarige man hoorde dinsdagochtend achttien maanden celstraf tegen zich eisen voor de vermeende verkrachting…

30 minuten geleden

Universiteiten en hogescholen komen met protocol voor protestacties

De koepelorganisaties van de universiteiten en de hogescholen in Nederland hebben een demonstratieprotocol opgesteld, met…

43 minuten geleden

Zo klonk ‘Europapa’ dinsdagmiddag uit de Martinitoren (video)

Stadsbeiaardier Bob van der Linde speelde dinsdagmiddag om 12.00 uur het nummer ‘Europapa’ van Joost…

1 uur geleden

Binnen een dag bijna vijfduizend handtekeningen onder petitie voor behoud IJsbaan Kardinge

De petitie van verschillende belanghebbenden om de ijsbaan in sportcentrum Kardinge in Groningen te behouden…

2 uur geleden