Categorieën: Nieuws

Bewoners Suikerbuurt gepikeerd over Vreeman

De bewoners van de suikerbuurt in Hoogkerk zijn gepikeerd over de uitlatingen van burgemeester Vreeman over de ongeregeldheden in Hoogkerk in onze uitzending van 2 januari

Een caravan in de brand afgelopen zaterdag, daarvoor ingegooide ramen bij een asielzoeker, en werden er diverse vreugdevuurtjes gesticht. Al voor Oud en Nieuw moest de politie ingrijpen, er werden diverse arrestaties verricht. Volgens Vreeman hebben de rellen in Hoogkerk te maken met een slechte opvoeding, de ouders zouden hun kinderen niet goed hebben opgevoed. Volgens bewoners van de Suikerbuurt zijn de rellen juist door het optreden van de politie veroorzaakt.

Hoe het volgend jaar gaat lopen in Hoogkerk is de vraag, maar Vreeman zal er niet meer tegen optreden, want dat is vanaf nu de taak van Burgemeester Peter den Oudsten.

Andries Oord

Bekijk reacties

  • Natuurlijk is het de schuld van de politie! Pfffff, het lef om ouders te bekritiseren. Ouders hebben NOOIT de schuld want elke ouder voedt zijn/ haar kind perfect op. Het is dus de school, de vriendjes, de politie, de hele samenleving, ach het is gewoon de schuld van de hele wereld, NIET van de ouders!

    • Gelukkig is die druif van een vreeman al weg
      Vreugdevuur verzieker en echt overdreven van die politie inzet
      Als ze er geen aandacht aan gegeven hadden was het gewoon rustig geweest. Maar goed conclusie vreeman politie Enzo hebben het zelf uitgelokt om er zo idioot op in te gaan !

      • Het is inderdaad allemaal de schuld van de politie en van Vreeman. Hoe DURVEN zij u zó uit te lokken?! Het enige wat u doet, is een illegaal
        vreugdevuur stoken en caravans afbranden, dat is alles! En dan komt de politie opeens heel overdreven met een enorme overmacht, heel intimiderend, opdagen om gewoon hun werk te doen. Schandalig! Had ik ook niet gepikt, mensen die hun werk doen! Wat ontzettend overdreven! Wat denken ze wel, IK sta er toch?! Maar nee hoor, mag zeker weer niet. Nou, ik zou er ook wat van gezegd hebben! Tegen de burgemeester natuurlijk, want die heeft de politie, die hun werk deed, natuurlijk ontzettend opgehitst met die overdreven uitspraken over hoe asociaal u wel niet bent door illegale vreugdevuren te stichten en caravans in de brand te steken!

        Het is toch verdomme ook altijd wat he, met die politie. Bij het voetballen ook, komen ze weer heel overdreven met een boel lawaai aanzetten, altijd op het moment dat er niks aan de hand was en het net gezellig wordt... Nou, dan heb je weer rellen! En allemaal de politie hunnie schuld! >:(

  • Ik zie nou al een paar keer dat jullie het alle maal zo goed weten. Hier bij zijn jullie welkom. In de suikerbuurt gaan we een praatje maken met de bewoners van de suikerbuurt . Jullie zeggen zo maar wat. En je weet niet waar het over gaat, Jullie zijn toppers laten wij dan maar Tokkies zij het is niet anders. maar onze uitnodiging staat jullie zijn wel kom

    • willem.

      Het is heel simpel. Je aan de wet te houden. Zeker in een dichtbevolkt land heb je een veel wetten nodig.

      Kun je niet leuk vinden. Zorg ervoor dat die wetten via de tweede kamer verdwijnen. Daar worden die wetten gemaakt. Of bouw een raket en ga op zoek naar een onbewoonde planeet. Kun je het zo doen als je het wilt.

      De politie is slechts wetshandshaver. Naast dat ze hulp moeten verlenen als er bijvoorbeeld een kind door de grote wielen van een vrachtwagen dood is gereden, en ouders mogen gaan vertellen. Best een hele zware, en onderbetaalde baan.

      De politie kan en mag niet in debat gaan als de wet wordt overtreden. Als ze het vuur in de Suikerbiet toestaan, gaan andere mensen ook vreugdevuren eisen. Glijdende schaal heet dat.

      Wat voor discussie/onderhandelingen zie je dan voor je?

      Politie-agent:"De vlammen zijn een meter te hoog".
      Fikstoker:"Maar op het Nijverheidsplein zijn ze ook 2,5 meter hoog".
      Politie-agent:"Maar daar ligt het minimaal acht meter en tien centimeter van de gevels. Hier duidelijk minder. Als uw vrienden alstublieft misschien even ophouden met cobra-6 en stenen gooien, meten wij het even op".

      Om bespottelijke onderhandelingen over open vuren in de bebouwde kom te voorkomen, is dus er een wet dat je geen open vuren in de bebouwde kom mag maken.

      De fout ligt bij volwassenen die als een stel verongelijkte drammerige kleuters het woordje "Nee" niet begrijpen. Geldt voor heel mensen tegenwoordig. Niet alleen Tokken.
      Mensen denken tegenwoordig allemaal dat ze God zijn. Het principe van "ik wil het allemaal, en ik wil het nu". Als iemand verteld wordt dat iets niet mag, eist hij tegenwoordig op hoge toon uitleg. En die uitleg stelt bijna nooit tevreden.

      Topper? Vind ik mezelf niet. Al die regels en wetten, die snap ik ook lang niet altijd.

      Maar het conflict zoeken met de politie? Zou ik nooit doen. Die mensen doen ook maar hun matig betaalde en bij tijden traumatiserende werk.
      Stenen gooien naar de brandweer? Die hebben brandwerende kleding om mensen en huisdieren uit brandende panden te halen. Geen kleding om zichzelf tegen de stenen van een zich God wanende Tokkie te beschermen.

      Als we over stenengooierij naar brandweervolk, en agenten (mannen en vrouwen) met een platte pet hebben, dan weet ik genoeg, en hoef ik geen discussie. Ben ik helemaal niet in die typische slachtofferrol van herrieschoppers geïnteresseerd.

      • @VSH
        Een gedenkwaardig moment: we zijn het helemaal met elkaar eens.
        Ik hoop niet dat dit je verontrust. ;-)

      • Als Jack het met je eens is moet je jezelf achter de oren krabben VSH, dan gaat er toch echt iets niet goed!

    • Aan het einde van de rondleiding staat er op het Nijverheidsplein een gezellige brandstapel klaar om aangestoken te worden. Dan kunnen we zelf ook eens meemaken hoe het is de politie en brandweer op bezoek te krijgen.

    • De 'dikke kop' van Vreeman zou iig niet opvallen daar? Beetje sneu gescheld vind ik dat. En doe nou niet of Vreeman met het eerste negatieve verhaal komt over de inwoners van die wijk. Wat dat betreft helpt het gedrag van de bewoners niet. Maar ik denk dat er net zoals bij relletjes in andere wijken altijd wel een paar import relschoppers betrokken zijn geweest.
      De publiciteit heeft niet geholpen, maar het gaat me te ver omdat als excuus voor asociaal gedrag te zien. Geef iig eerlijk toe dat er daar een paar rondlopen in de wijk die je echt moet tegenhouden als ze pissig zijn , want netjes vragen helpt dan echt niet meer :D

  • Als je zo geraakt bent over zo'n (terechte) opmerking, dan zal het waar zijn. Hij raakte de juiste gevoelige snaar.

  • Een aantal bewoners van de Suikerbuurt heeft weinig last van zelfreflectie.

    Het zou mooi zijn wanneer alle kosten, incl. die van de hulpverleningsdiensten, worden verhaald op de raddraaiers (of hun ouders). Daar gaat vast meer opvoedkundige werking van uit dan de inspanningen van een aantal ouders.

  • Bijzondere conclusie uit het filmpje: omdat er dus een ME busje op oudjaarsdag staat (preventief na al enige ontregeldheden) is er sprake van uitlokking. Jaja... Zo kun je nog wel meer excuses gaan verzinnen natuurlijk. Omdat er een camera hangt, moet je er wat tegen doen, of omdat de politie aanwezig is, moet je je verzetten. Het is eenvoudig: als er geen relletjes zijn, mensen zich gedegen gedragen, geen vuurtjes opstoken met materiaal van anderen (winkelwagens kosten al snel € 250,- per stuk) etc., zou het preventief materiaal zoals een ME bus, agentschappen etc. niet nodig zijn. De onrustschoppers (er word gezegd jeugd, maar ik was er niet bij) zorgen daar zelf voor. Dat er dan een busje staat om te voorkomen dat Hoogkerk uitbrand, is geen uitlokking, maar preventie om direct in te kunnen grijpen wanneer het mis gaat.

    Ik ben het ook niet eens met die meneer dat ze eerst moeten waarschuwen. Dus eerst met fluwelen handschoenen gaan zeggen: "Jongentje, je mag geen caravan in de brand steken, wil je dat niet meer doen?". Dan is het al gebeurd toch, dan is er geen sprake meer van een waarschuwing, maar al een (strafbaar) feit gepleegd. Ik denk dat je die lui hard aan moet pakken. Zacht werkt niet, dan krijgen ze lak aan de autoriteit, die lak die ze nu al hebben aan de ouders, als die al zouden zeggen. Ook is het hun taak om hun kinderen duidelijk te maken dat het niet normaal of vanzelfsprekend is caravans in de fik te steken of stenen te gooien naar hulpverleners.

  • Jullie vergeten de aanleiding en daarover is nog geen woord gerept door de reaguurders!

    Het begon met een persbericht op een maandagmiddag uitgegeven door gemeente Groningen, waarin werd aangekondigd, dat Vreeman een gesprek aanging met de bewoners van Hoogkerk. Wat de precieze reden was, bleef in dit persbericht ongewis. Je zou je kunnen afvragen of het wel de juiste methode was, een dergelijk persbericht op deze wijze te moeten uitgegeven. Uiteindelijk ging het dus om woning, waarvan de ramen waren ingegooid van een asielzoeker. Er werd volop gespeculeerd en de suggestie gewekt door Vreeman al zouden de bewoners dit hebben gedaan uit racistische motieven. Het had opdat moment totaal geen grond. Het heeft bij bewoners kwaad bloed gezet. Zelfs tot op de dag vandaag is nooit duidelijk geworden waar de dader(s) gezocht moeten worden.

    Het is de aanleiding van dit alles. Overigens niet goed te praten, maar kan mij het reuze goed voorstellen, dat als je ergens van beticht wordt, wat geen enkele grond heeft, je hiertoe in staat bent!

    Ondertussen laat Vreeman zich niet meer horen. Wellicht is de uitkomst inmiddels bekend en komt het hem dit niet meer goed uit als een groot gezichtsverlies!

    • Klopt helemaal Sjoerd! Maar ach, het is zo lekker he? Lekker "Tokkies" veroordelen vanachter je veilige beeldscherm. Wat een helden!

    • Sjoerd.

      Over Vreemans niet uitgesproken, maar wel te vermoeden, veronderstelling dat het om racisme ging heb, heb ik ook kritiek geleverd.

      Kijk maar eens bij dat OOGTV onderwerp er over. Ik stelde snel dat de Angolees misschien wel gewoon een hufters was.

      Maar ook zonder het gedoe rondom ingegooide ramen, was er wel in Hoogkerkvgereld. Kan me geen Oud en Nieuw herinneren dat die spoorbomen niet vernield zijn. Vinden ze daar leuk. Dat je voor twee van zulke spoorbomen, een verpleegster een half in een tehuis voor dementerende bejaarden kan werken, maakt ze daar niet zoveel uit. Zoals Pieter het zegt:"het is traditie".

      Als de rest van de samenleving duidelijk maakt dat die traditie gewoon ordinair Tokkie-gedrag is, wordt er echt wel een "reden" gevonden, en deze op verongelijkte toon luid en duidelijk verkondigd.

      De brave burgers beginnen terreur steeds meer zat te worden. Of het nu Pegida-burgers in Duitsland die tegen moslim-fanatisme zijn, of Nederlandse burgers die de kosten en overlast van Tokkies zat zijn, we zijn klaar met iedereen die denkt dat hij boven onze wetten denken te staan. En dan maakt het geen flikker uit of het om een kaaskop of het om een bontkraag dragende Fin gaat.

      Als brave burger heb ik een aantal keer zo'n gabber meegemaakt. Kwam wel eens in dezelfde kroeg als ik. Hij woonde in Groningen, maar droomde van Hoogkerk. Hij kwam ook wel in de kantine PKC.
      Vent vond het heerlijk om ergens verongelijkt te zijn. Kon ie lekker kwaad worden en ruzie zoeken. Meestal was het zoiets uit de flutcategorie als "verkeerd aangekeken worden".

  • @Willem Hummel:
    Ik wil 'zelfs' verder gaan dan nu al gebeurt: nog strenger aanpakken die asociale relschoppers!
    Dan heb ik het niet over de normale mensen, die er zéker ook wonen.

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

1 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

2 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

5 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

6 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

8 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden