Categorieën: Nieuws

Zwiers lijsttrekker Partij voor het Noorden

Be Zwiers uit Oostwold is de lijsttrekker voor de Partij voor het Noorden bij de Statenverkiezingen in maart. 

Zwiers was elf jaar wethouder voor de PvdA. Eerst in Scheemda en vervolgens in Oldambt.

Leendert van der Laan uit Groningen staat tweede en Henk Hoiting staat derde op de lijst. Oud schaatser Jan Uitham is lijstduwer.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Kansloze bende. Alleen dat logo al. Wat heeft dat oranje gedoetje iets met de stoere Grunneger uit te staan? Als je niet weet dat Groen en Wit (met wat rood en blauw) onze kleuren zijn, dan kan je wel inpakken.

    Daarnaast is het een mal vehikel van een paar gekke Fraizen die om een of andere merkwaardige reden denken dat een groter deel van, met Gronings gas opgebracht, aardgasbaten naar Friesland moeten.

    Pvhn? Wil het nog net niet anti-Gronings noemen. Maar als de andere provinciale kandidaten (Groninger Belang en Vrij Spagaat) de PvhN als zodanig wegzetten, vind ik dat electoraal zeer verstandig.

    Moi

  • Wat ik mij afvraag: is dhr Zwiers gekozen door de leden óf aangesteld door het bestuur?
    Oftewel, brengt men nieuwe politiek of is het meer van hetzelfde.
    Doet men wat de burgers willen óf doet men wat men zelf wil.
    Dat vraag ik me af.
    Zo nu eerst een neut.

  • Op het Dagblad van het Noorden pleit deze heer Be Zwiers voor 5 miljard in de pot uit de aardgasopbrengst. Met dit soort geleuter kom je er niet! Er moeten mokerslagen komen richting Den Haag. Het is mooi geweest!

    Ziet Groningen verpauperen. Ziet de werkloosheid toenemen. De arbeidsmarkt verslechteren. De armoede toenemen in Groningen.

    Deze man Be Zwiers heeft ruim 11 jaar aan het handje van de PvdA meegelopen. De partij, dat debet is aan de ontstane situatie in Groningen.

    Ik mag hopen dat het 'Gronings belang' maar ook het 'vrij mandaat' ferme woorden zullen gebruiken als ware volksvertegenwoordigers van de Grunnegers richting politiek Den Haag. Mijn hoop is gevestigd!

    • Je leest zijn reactie, en plaatst daar een niet-inhoudelijke mening over. Lijkt me duidelijk ('evident' als ik een slechte Maarten van Rossem imitatie zou doen) dat Sjoerds mening jou in bepaalde mate interesseert.

      • Tuurlijk is het evident dat ik heel erg in Sjoerds mening ben geïnteresseerd!
        Ik zou zijn bijdragen op dit forum niet graag misen. Gelukkig heeft hij niet van zijn partner te horen gekregen dat hij hier gedurende 100 dagen niet mag komen en kondigt hij niet aan dat hij nooit meer op mijn bijdragen reageert. Dat zou mij zeer spijten.

      • Niet te horen gekregen van mijn vriendin, oh kleine roestige biograaf van me. Ze gaf me het advies mijn zomer niet te verpesten en voor iets vervullender te gaan.

        (Probeer eens een inhoudelijke reactie te geven. Andere reaguurders zijn vaak niet het topic)

      • Ik hoop niet dat je al te hooggespannen verwachtingen hebt over het opvolgen van jouw adviezen door anderen.

      • Hoop stiekem dat de OOGTV ziet dat jij vooral medereaguurders loopt te provoceren, en dus topic/publieke personen op een rare manier verwart met off-topic medereaguurders.

    • En de meeste zelfmoorden van nederland.
      De meeste angsten van nederland ivm aardbevingen.
      ( en kamp doet er nog steeds niks aan).
      De hoogste waardedalingen.
      Etc.

  • Ik denk dat je meer kans maakt op het winnen van de Postcodeloterij, dan dat er een eenpitter van Partij van het Noorden, Vrij Spagaat, of Gronings Behang iets zal (kunnen) gaan bereiken bij de provinciale staten, als er al uberhaupt iemand voldoende stemmen weet te gaan halen.

      • Ik denk dat de analyse en voorspelling van Middenweg juist is.
        Ik kan daar nog aan toevoegen dat wanneer dergelijke groeperingen door een merkwaardige samenloop van omstandigheden zetels in Staten weten te halen er geen enkele serieuze partij met ze wil samenwerken.

        Denk maar aan de uitspraak van de Stadspartij op de dag na de verkiezingen dat het Forum een voldongen feit is. Het centrale thema tijdens de verkiezingscampagne was al weg gegeven voordat het eerste gesprek over de formatie nog moest beginnen. Vergelijk het maar met Wilders die het verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd ook de dag na de verkiezingen al staakte.
        Dat soort clubjes hebben een onbetrouwbaarheidsgen in hun DNA. Dat wat ze anderen verwijten hebben ze zelf nog meer in hun genen.
        Ze hebben het geluk dat veel kiezers op basis van sentimenten hun keuzen bepalen en een slecht geheugen hebben.

      • Met alle respect, nu de gemeenten door de aanstaande herindelingen straks allemaal vergroot gaan worden, vallen de plaatselijke politieke stromingen allemaal ondersteboven. De grotere (landelijke) partijen worden enkel maar groter en gaan de raadszetels welke nu nog door lokale partijen worden ingenomen verdelen, democratie wordt dan schijndemocratie.

        De bevolking woonachtig in de kleinere gemeenten komt straks nog verder van de gemeentebestuurders af te staan wat nu niet bepaald bevordelijk is voor noaberschap.

        In de provinciale staten zal dit niet anders zijn. Beleidsbepalend kan en zal een eenpitter nooit kunnen gaan worden dus wat heb je er dan wel te zoeken, waarom zou je dan uberhaupt op een provinciale partij gaan stemmen?

      • Bovendien ontstijgen de meeste leden van lokale en regionale groeperingen niet het niveau van de plaatselijke kroegbaas.

      • Quasi-subtiele frame van lokale partijen met Wilders op basis van je 283e kromme redenering van december.

        Stadspartij zag dat de GRV2014 een ruime meerderheid voor pro MONSTRUM partijen -Pechtold kreeg negen Groninger raadsleden - opleverde. Ze beschouwen het na de verkiezingen als een voldongen feit. Zeker in combinatie net die parkeergarage die al bijna is.

        Heel wat anders dan een breekpunt die in een formatie wordt opgegeven.

      • Ik ben 't ook met hem eens, maar iedereen schijnt tegenwoordig zijn mond te moeten houden, of anderen dat op te dragen...

        De provinciale politiek is overigens vrij tam en machteloos in mijn opinie. Zit geen daadkracht in. Lokale partijen gaan net zo min als de landelijke partijen iets voor elkaar krijgen bij Den Haag - of in de provincie zelf, want het interesseert de kiezer toch niet. Ook wegens die machteloosheid.

        Gemeente- en provinciale politiek zijn nou eenmaal niet bepaald aansprekend voor de kiezer, iets wat Middenweg ook goed ziet volgens mij. Ik heb al eerder betoogd dat landelijke politieke partijen uitgesloten zouden moeten worden van lokale en provinciale verkiezingen. Dat kan alleen maar de interesse van de kiezer bevorderen - en daarmee de verkiezingen échte legitimiteit meegeven. Laat staan de senatoren in de Eerste Kamer. Kan alleen maar goed zijn voor de kwaliteit van 't bestuur.

      • Fijn dat VSH nu erkent dat er een zeer ruime meerderheid van de kiezers op proForum partijen hebben gestemd. Het democratisch proces heeft een duidelijk mandaat opgeleverd.
        Die mooie constatering zou voor verstandige mensen aanleiding kunnen zijn om niet langer te mokken over de uitkomst maar om deze te accepteren. Anders dringt de vergelijking met een dreinend kind zich wel erg op.

        Ach ja, het politiek opportumisme van de Stadspartij vind ik triest, anderen waarderen dit anders. Het zij zo.

        @O.Kars
        De provincie heeft nauwelijks taken en invloed meer, geen wonder dat de kiezer afhaakt.

      • Op pro MONSTRUM partijen stemmen betekent niet dat daar vanwege het MONSTRUM op gestemd is.

        Die negen D66'ers zijn grotendeels op de slippen van kereltje Pechtold de Groninger raad binnen gekomen.

        Denk dat menig eerstejaars die bij de Groninger GRV2014 een landelijke partij heeft gestemt, De Rivierenbuurt nog niet van De Hoogte kan onderscheiden, en geen notie had van het MONSTRUM en andere lokale thema's.

      • Selectief geheugen VSH. Gedurende de hele campagne heeft de Stadspartij zeer expliciet gesteld dat ze niet in het gemeentebestuur gaan zitten wanneer het Forum niet van tafel gaat. De dag na de verkiezingen, voordat het eerste informatiegesprek (dus geen formatie) werd publiekelijk het Forumstandpunt al ingeleverd.

        Voor de het overgrote deel van de kiesgerechtigden was het Forum niet zo belangrijk dat om die reden op de Stadspartij is gestemd.
        Kennelijk is het sentiment over dit project heel wat positiever dan een paar zuurpruimen die slecht tegen hun verlies kunnen, willen doen geloven. Jammer.

      • Laatste serieuze poll (Dvhn) was ongeveer tweederde ronduit tegen het MONSTRUM (en ook tegen de tram).

        De opening van het MONSTRUM zal onder een ongelukkig gesternte gebeuren. Als jij je marathons blijft lopen, zul jij hem ook binnen drie decennia plat zien gaan.

Recente berichten

Drie dagen overlast voor omwonenden op rit naar A28 vanaf Van Ketwich Verschuurlaan

Aannemerscombinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van damwanden naast de hoek van de…

44 minuten geleden

Academiegebouw van LEGO staat nu in LEGiO-museum in Grootegast

Het door de voormalige RUG-student Johannes Bey gebouwde Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is…

1 uur geleden

Regina Bouius-Riemersma verruilt NCG voor Noorderpoort

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van…

2 uur geleden

Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer.…

2 uur geleden

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

14 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

18 uur geleden