Categorieën: 112

Roemenen pikken verzorgingsproducten

De politie heeft donderdagmiddag op een parkeerplaats bij Laan Corpus Den Hoorn twee mannen (49 en 36 jaar oud) en een vrouw (35 jaar oud) uit Roemenië aangehouden voor diefstal.

Eerder op de middag had de politie een melding ontvangen dat drie personen bij een apotheek verschillende verzorgingsproducten hadden weggenomen. De personen waren er vervolgens vandoor gegaan in een bestelbus. Op basis van een kenteken en omschrijving van de bestelbus werd deze op de A7 bij Hoogkerk gesignaleerd. Agenten brachten vervolgens bij de Laan Corpus De Hoorn tot stilstandt. In de bestelbus troffen agenten drie personen aan van Roemeense afkomst.

Het drietal werd aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau. De bestelbus werd in beslag genomen. In de bus bevonden zich bijna veertig verzorgingsproducten. Het drietal is ingesloten voor nader onbderzoek.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • 'Stilstandt' moet zijn 'stilstand'. 'Onbderzoek' klopt ook niet helemaal. Dit soort foutjes komt veel voor bij de nieuwsberichten, misschien eerst nog grondig nalezen voor het plaatsen op de site?

  • Help Roemenië de winter door, nou van mij krijgen ze niets.Het zijn de grootste inbrekers van Europa.Elke dag zijn ze hier te
    zien in de binnenstad van Groningen.Weg met
    dat volk.

  • Krijgen vast een "dikke foei stouterikken" van de D66-rechter.

    Kennis van mij heeft geschiedenis gestudeerd. In een sciptie sprak hij zich uit tegen tot de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de EU. Ondanks dat dit niet politiek-correcte standpunt eigenlijk - moreel gezien - niet kon binnen de Geschiedenis faculteit, kreeg hij een aardig cijfer en nu gelijk.

    Hoewel hij qua politieke voorkeur naar D66 neigt, is hij nu ook weer fel tegen een mogelijke toetreding van het zich naar een islamo-fascistische staat ontwikkelende Turkije.

    • Het moet allemaal in dienst van je stokpaardjes geinterpreteerd worden VSH. De problematiek is niet Roemenen of Bulgaren, maar Roma.

      • Als ex-kroegloper ben ik genoeg niet-Roma Roemenen tegengekomen. Je beschrijving van de problematiek is droevig stemmende Groenlinks praat. Staat los van de werkelijkheid.

        Gedachte er achter, Schuif het af op de Roma, want die zijn makkelijker als zielige slachtoffers vrij te pleiten.

        Vind ik raar. Door de terreur van Ceaucescu en het Communisme zijn niet Roma Roemen ook te verdedigen. Door trauma's is het een compleet verknipt volk geworden.

  • Het zijn niet alleen de roma,s maar meerdere figuren uit de voormalige Oostblok landen.
    Maar ook door het afbraak beleid ván dit kabinet waardoor er steeds meer armoede ontstaat in Nederland komen er meer Nederlanders bij die gaan stelen. Begrijpelijk maar niet goed te praten.
    Daar komt nog bij dat straffen die rechters op leggen een lachertje zijn. En de overheid die zelf op grote schaal steelt van de burgers is hier mede schuldig aan.

  • En nu? Kop koffie en weer laten lopen toch zeker he....Zet ze in een vrachtvliegtuig richt oostblok enkele reis.

  • En zo lukt het sommigen om op grond van een artikel over een simpele diefstal door een drietal Roemenen een heel land/volk in een kwaad daglicht te zetten.

    • Onzin.

      Stel Roemenen niet in een kwaad daglicht. Wel Ceausescu en alles wat op Marxisme gebaseerd is.

      Het Roemeens volk is een zwaar getraumatiseerd volk. Een volk dat onze steun zeker wel had verdiend. Maar ook een volk nog enkele generaties 'lang' niet in staat zal zijn om deel uit te maken van de EU.

      Laat het fiasco met de Roemenen (die cultureel gezien wel Europese broeders zijn) een duidelijk waarschuwing zijn voor mensen die nu, ondanks al die door de islamo-fascist Erdogan opgepakte journalisten, serieus over een Europese toekomst voor Turkije nadenken.

      De enorme krediet-bubble van Turkije gaat binnen tien jaar barsten. Misschien dat Europa, na de chaos die op economische ineenstorting volgt, in evenwichtige Koerdische, Armeense, Griekse en Turks-Alevitische staatjes kan opdelen.

      • In mijn ogen is jouw kwalificatie 'compleet verknipt volk' bedoeld om een heel volk in een kwaad daglicht te stellen.

        Wel gek dat Ceausescu niet op jouw steun mag rekenen, hij heeft dezelfde achtergrond als zijn politieke neef Putin.

      • Jack.

        De constatering dat een volk compleet verknipt is geraakt doordat er door de machthebbers hele smerige spelletjes met het onderlinge vertrouwen tussen mensen is gespeeld, is geen kwaadaardige maar een feitelijke en een treurige.

        Over Putin. Putin, na Hitler (Britse gewoonte om iedereen die hun crypto-imperialisme in de weg zit Hitler te noemen?) vergelijk je nu met Ceausescu. Bijzonder! Zelfs na de economische sancties wordt Putin nog zeer gewaardeerd in het land dat hij trots en orde terug gaf.
        Vinden wij raar. Omdat wij gedegenereerde Westerlingen niets begrijpen van de krachtige ziel van de Russen. Een Rus heeft liever geen kou of honger, maar dat liever dan nog een keer door het Westen vernederd te worden (zoals in de desastreuze jaren negentig).

        Putin heeft Rusland bij het door veertien Berlusconi-achtige Russische oligarchen gecreëerde ravijn weggetrokken.
        Een ravijn dat ze konden creëren doordat Rusland zonder enkele vorm van voorgeschiedenis met democratie, een democratische shock-therapy kreeg.

        Putin heeft om Rusland van de vernietiging door de veertien Russische Berlusconi's te redden, zeker licht-autocratische trekken moeten (!) vertonen.
        Vraag Derk Sauer, Hubert Smeets, Wierd Duk, Pieter Waterdrinker of Olaf Koens of er vrije pers in Rusland is. Zij zullen zeggen dat die er zeker is, maar dat Putin er een massief overheidsmedia-apparaat (nog groter dan de BBC) tegenover zet. Om bijvoorbeeld een coup van die bijzonder enge Chodorkovski (daar is Berlusconi nog een koorknaap bij)te voorkomen.

        Erg knap van Putin. Als je de Russische acties in zijn regeringsjaren afzet tegen die in dezelfde periode van de VS afzet, zul je zien dat Rusland minder gemarteld heeft, geen doodstraffen heeft voltrokken, minder mensen vast heeft zitten, en minder andere landen heeft vernietigd. In het laatste geval zijn ze slechts bezig de totale NATO-omsingeling** te voorkomen en de integriteit van het land te behouden.

        Een baken van beschaving bij de verborgen dictatuur van de VS. De dictatuur van de Corporate Mafia.
        Of denk je serieus dat iemand als Ralf Nader, ondanks zijn zinnige verhaal, echt een kans maakt om president van de VS te worden en daarmee de belangen van de Olie, Banken en Militair Industrieel Complex te schaden? Denk je dat die gedurende de verkiezingscampagne blijft leven? Deze kansen zijn kleiner dan de kans dat Kennedy Sovjet raketten op Cuba toestond (eveneens **).

        Het bloeddorstige Amerika en het reactieve en met ressentimenten belaste Rusland; twee landen waar een hele kleine groep aan de touwtjes trekt. Bij de VS gaat het iets subtieler. Maar het democratische destillatieproces duurt daar ook al bijna twee eeuwen.

        *
        Mamoet, Abramovitsj, Berezovski, Potanin, Tsjoebasj, Fridman, Goesinski, Lebedev, Chodorkovski, Alekperov, Derispaska, Golovkov, Smolenski,Vjachirev.

        ** history.files.wordpress.com/2014/04/russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases.jpg

      • Je gebruikt veel woorden om een totalitair regime te verdedigen, een zeer rijke bovenlaag heeft de beschikking over alle middelen en het volk wordt beinvloed door staatspropaganda. De geheime dienst doet de rest.
        Als oud-KGB'er weet Poetin precies hoe het werkt.
        Je moet wel een hekel hebben aan democratie om zo'n regime te verdedigen.

        Wat zouden de nabestaanden van mh17 vinden van het regime in Moskou?

        Laatste tijd niet veel meer gehoord van de acties van Blackwater, zal wel zo geheim zijn dat niemand er iets van weet.

      • Blackwater verhaal haalde ik van de site van de Volkskrant. Ook Duitse (Der Spiegel) en Franse kwaliteitskranten kwamen met dit bericht.

        Over MH17. De bewijsvoering rond deze afschuwelijke tragedie is op zijn minst schimmig te noemen.

        Het "bewijs" wordt geleverd door de "burgerjournalist" Elliot Higgins. Een ordinair onderdeel van het NATO-propaganda-appataat die ze proberen te vermarkten als een oprechte (een oprechte Engelsman?) activistische huisman.
        Ondertussen blijkt dat "zijn" "bewijs" over de gifgas aanval, die door serieuze media (zoals ook de BBC de massavernietigingswapens van de verschrikkelijke - zonder aanhalingstekens - Saddam Hussein overnam) griezelig genoeg werd overgenomen, onzin was.

        (Google maar eens op Ghouta, Eliot Higgins, Ted Pistol, Seymour Hersch en VN baas Ake Sellstrom).

        Maar dat de waarheid er niet toe doet, blijkt wel dat Timmermans (PvdA), de man met de ogen zonder ziel ondanks walgelijke leugen over een trouwring bij een PvdA-vergadering, toch door de pers tot politicus van het jaar is geworden. Het grote stutten van de PvdA door de NPO staatspropaganda en Corporate Media is weer begonnen!

        Fan van een regiem? Valt mee. Laat me gewoon niet brainwashen door duister Atlantische machten. Stem liever af op de Duitsers (ARD en ZDF). Verder wordt de kans op echt gevaarlijke schurken (Neo-Nazi's met 's-werelds grootste kernmachten) na een val van Putin, door veel Ruslandkenners als reëel gezien.

        Met andere woorden: Putin is niet wat ze jou doen willen geloven. Wat bij zijn val in het machtsvacuum kan springen, is heel eng. Know what you're wishing for!

      • VSH, misschien moet je iets meer bij de feiten blijven.
        Poetin is een oud-KGBagent, Rusland heeft een rijke bovenlaag die er alles aan doet om Poetin aan de macht te houden en zo privileges te behouden.
        Vrijwel alle media lopen aan de leiband van het regime, zo blijft het volk dom en stemt het, bij gebrek aan geloofwaardige alternatieven op de dictator die handig inspeelt op de nostalgische gevoelens naar het grote Sovjetrijk (verantwoordelijk voor meer doden onder de eigen bevolking dan de Nazi's).
        Wanneer je zo'n regime verdedigt dan heb je een probleem met je beoordelingsvermogen.

        Als land stelt het allemaal niet zoveel voor, de economie is ongeveer even groot dan die van Italie en drijft op olieinkomsten.

      • Als land stelt het niet veel voor?

        Waarom heeft de NATO dan een keten van militaire bases om het land heen liggen?

        Syrie is bezig redelijk verouderde Russische S-300 luchtafweersystemen te kopen. Tot grote zorg van Israël. Dit verouderde systeem (ze zijn al bezig met S-500's na S-400's) maakt namelijk één grote no-fly zone van Israël.

        Rusland heeft naast fantastische conventionele wapen, de zwaarste kernwapens.

        De VS is niets in de ruimte vergeleken met de Russen. De Westers media mogen de Russische ruimtevaarttechniek graag als houtje-touwtje gedie wegzetten, maar zonder de Russen geen ISS.

        Rusland heeft een lachwekkend lage staatsschuld. En de grootste goudvoorraad.
        Verder zijn ze met wat andere "landjes" de aanval op de US Dollar (als enige reservevaluta) aan het inzetten. Wellicht de reden van de, tegen de aan Gorbatjev gedane beloftes ingaande, NATO expansiedrift.

        En ja, ze hebben nog aardig wat olie en gas.

      • Wanneer dat hetzelfde is das je niet door kleinzielige vooroordelen laten leiden, dan dank ik je voor je analyse.

Recente berichten

Ingrijpende verbouwing van studentenflat Van Heemskerckstraat begonnen

De studentenflat aan de Van Heemskerckstraat wordt flink verbouwd. Verhuurder Lefier gaat de kamers in…

23 minuten geleden

Oud NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt eredoctoraat van RUG

De Rijksuniversiteit Groningen reikt over twee weken vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. Eén van…

47 minuten geleden

Vrouw (35) uit Stad slaat, schopt en spuugt tegen Arriva-boa die om vervoersbewijs vraagt

Agenten hebben zondagavond een 35-jarige vrouw uit Groningen aangehouden vanwege een mishandeling van een medewerker…

1 uur geleden

Deze jongen trapt een fietser hard in zijn rug op het Jaagpad, slachtoffer valt en loopt meerdere beenbreuken op

De politie heeft dinsdagochtend beelden naar buiten gebracht van een zware mishandeling, die op vrijdag…

2 uur geleden

Studenten beginnen petitie tegen protestregels RUG: ‘Dit gaat regelrecht in tegen de vrijheid van meningsuiting’

De Groninger Studentenbond (GSb) wil af van de nieuwe regels rondom demonstraties op de Rijksuniversiteit…

2 uur geleden

Meerdere woningen ontruimd aan Hilbebrandlaan in Haren vanwege gaslek

Aan de Hilbebrandlaan in Haren is dinsdagochtend een gaslek ontstaan door graafwerkzaamheden. Vanwege het lek…

3 uur geleden