Categorieën: Nieuws

OOG schrapt programma’s vanwege bezuinigingen

Vanwege het afschaffen van het gesubsidieerd werk en daarmee het verdwijnen van vijf banen, is OOG vanaf de jaarwisseling genoodzaakt de programmering aan te passen.

In januari verdwijnt daardoor het radioprogramma “Dagdoorbraak”. De redactie gaat zich concentreren op het programma “OOG Ochtendshow”. Op TV keert OOG Sport niet terug als zelfstandig programma. Onderdelen van het programma worden voorlopig opgenomen in het nieuws.

In de loop van het voorjaar komt OOG TV met een geheel nieuwe programmering.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als iets wel bij lokale tv hoort is het de lokale sport.

    Als de RUG en Hanze zo graag een programma voor meestal totaal niet lokaal georiënteerde studenten willen, beginnen ze maar een eigen internet zender.

  • Gert blijft op de radio te horen, maar gaat ook diverse andere redactionele dingen doen.

  • Jammer hoor. Hopelijk kunnen er in het kader van participatie mensen bij OOG aan de slag. Beter dan thuiszitten lijkt me.

  • Dat OOG moet afslanken is niet ergste! Ik wens de mensen die nu hun baan kwijt zijn veel sterkte met de participatie maatschappij! Zal er op uit draaien dat er idd wel een paar die nu ontslagen zijn straks als vrijwilliger hetzelfde werk kunnen gaan doen. En aanvullen met wat tewerkgestelden is natuurlijk ook een mogelijkheid. Maar dat bevordert de kwaliteit natuurlijk niet. Begin maar met wat werkeloze kunstenaars die teveel zuipen en zeuren. :P

  • Zelf was ik in de jaren '90 actief betrokken bij OOG Radio, en dit soort berichten waren toen ook aan de orde van de dag. Toen was de situatie dat de gemeente er voor had gekozen om OOG TV wel financieel te ondersteunen en OOG Radio niet (want er was immers al een Radio Noord) Gevolg was dat we met gebrekkige apparatuur moesten werken, er nergens geld voor was, op alle mogelijke manieren geld probeerden te verdienen door gesponsorde programma's te maken zoals het bedrijven programma 'De Gang van Zaken', de OOG Radio Camping show, en vele andere initiatieven ontplooiden. Dat duurde tot 1 oktober 1993, toen we ten einde raad door het bestuur van de Stichting Omroep Organisatie Groningen werden verkwanseld aan de Stichting Vision die blinden en slechtzienden in de mediawereld wilde integreren onder de bezielende leidding van oud Tros dj Peter Teekamp. Dat zou zakken vol geld opleveren. Nog Voordat Vision FM van start ging had Teekamp zich teruggetrokken en in januari 1994 trok het bestuur van OOG de stekker uit de samenwerking, en was OOG Radio terug. Wat overbleef was een restschuld uit die periode. Daarna volgde een samenwerking met Radio Noord waarbij OOG Radio een jongerenzender moest worden. Dat duurde enkele jaren. De laatste jaren was het vrij rustig ronde de lokale omroep voor Groningen omdat de gemeente voor radio en tv subsidie verleende, als ik bovenstaand bericht zo lees wordt die geldkraan fors dichtgedraaid en kan ik de mensen die nu anno 2015 lokale radio en tv voor Groningen maken, alleen maar heel veel sterkte toewensen, want ik weet wat het is om tegen alle stormen in met weinig middelen te moeten werken! Jammer....

  • Er was toch wat meer aan de hand tijdens het VISION gebeuren. Ik meen me te herinneren dat er heel wat geld was 'geleend' van de blinden wat is verdwenen. Een boetekleed is nooit aangetrokken. Zelf was ik bij het team van het allereerste uur van Radio Stad en presenteerde ik het allereerste ochtendprogramma in 1985. Ook in die jaren werkten we op een zeer laag budget, werd er eigen muziek meegenomen en meer. Iedere maandagavond kwam het ochtendteam bij mij thuis bijeen om de door mij samengestelde muziek en onderwerpen te bespreken en vervolgens aan de slag te gaan. Goede tijden mooie herinneringen maar weinig geld.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

5 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

5 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

8 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

8 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

8 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

11 uur geleden