Categorieën: Sport

FC Groningen treedt hard op tegen vuurwerkgooiers

De directie van FC Groningen wil hard optreden tegen de fans van de club die woensdagavond tijdens het bekerduel tegen Volendam vuurwerk op het veld hebben gegooid.

Een daarvan is getraceerd en de club is op zoek naar de anderen. Een eventuele boete van de KNVB wordt op hen verhaald. Ook kunnen de vuurwerkgooiers rekenen op een stadionverbod.

Dat geldt ook voor degene die met een FC Groningen vlag over het veld rende tijdens de wedstrijd. “De club is opzettelijk en op ernstige wijze schade toegebracht en dat is voor ons onacceptabel. We zullen tot het uiterste gaan om de daders hiervoor te straffen”, aldus FC Groningen directeur Hans Nijland.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Zorgt voor sfeer. Voetbal kent een rauw-agressieve en emotionele oorsprong. Waarom moet ook van voetbal ook entertainment in het Familie-uitjes segment gemaakt worden.

    Beetje rellen in de jongere jaren is goed voor de weerbaarheid van de Nederlandse man. De Nederlandse man begint een slap wezen te worden. Beginnen te trillen in hun skinny jeans als ze horen dat ISIS met acht pick ups met luchtafweergeschut, twintig rpg's en negentig AK-47's bij de Griekse grens staan.

    Fuck Fun Only.

  • Ik heb nog nooit zulke domme teksten gehoord als van VSH en Pieter. Dit soort dingen horen niet thuis op het voetbalveld of in het stadion. Gezinnen met kinderen horen ook veilig naar de wedstrijd te kunnen! Dit soort tuig dupeert onze club en dienen voor altijd uit het stadion geweerd te worden.

    • Mag er nog één plekje in dit gepamperde, en met ANWB paddenstoelen, volgeplante land zijn, waar groepen jongemannen zich nog met andere groepen jongemannen mogen meten. Eén plekje, meer vragen de laatste der rauwdauwers niet?

      (Kent u trouwens de rauwe oorsprong van voetbal wel?)

      • Het merendeel vindt van niet. Trek je conclusie zou ik zeggen. Gelukkig leven we in 2014 en zijn we doorontwikkeld. Voetbal is van iedereen en niet alleen van een handjevol hersenlozen.

      • Hersenlozen?

        Weinig studies die uitwijzen dat hooligans een lager IQ dan gemiddeld hebben.

        Wat wel significant te noemen is in onderzoeken naar hooligans is het gevonden gegeven dat het aantal hooligans dat qua maatschappelijke status lager scoort dan hun vaders!

        Verdere kenmerken van/binnen hooliganisme:

        Het aanwezig zijn van een in het gefeminiseerde Westen verdwenen zijnde overgangsrite van jongen naar man. Bij hooligans de eerste grote rel.

        Verslaafd zijn aan adrenaline-stoten.

        Diepe verbondenheid met de jongemannen uit de eigen harde kern.

        Anarchistische inborst. Een helaas te jong gestorven Z-Side Hooligan zei in het boek "Inside Z-side" dat 'overal waar meer dan zeven politie-auto's samenkomen, hij ook is'.

      • Weet je wat ook verdwenen is, VSH? Dat we niet meer in het openbaar schaamteloos aan onze reet krabben en er daarna aan gaan zitten ruiken (de meeste mensen doen dat in privésfeer overigens ook niet meer).

      • Verschil tussen de gevolgen van niet meer aan de kont krabben en de gevolgen van afwezig zijn van een overgangsrites in de Westerse wereld is aanmerkelijk.

        Door het verdwijnen van het kregen we minder hygiëne-gerelateerde ziektes. Door het het verdwijnen van het tweede zijn er nu meer in leeftijd volwassen 'mannen' met het Peter Pan syndroom.

        Verder zorgt publiekelijk kontkrabben, voor zover ik kan inschatten, niet perse voor een intense broederschap tussen jongemannen. Samen rellen tegen andere groepen mannen daarentegen wel.

  • beste VSH, meten met andere mannen kan ook zonder geweld en zonder dat andere mensen er last van hebben.

    Is over het veld rennen en vuurwerk afsteken meten?
    Als je je wil meten ga je maar tegen elkaar voetballen!

    • Een Nederlands voetbalveld is een hoogst gebureaucratiseerde plek.

      Weinig met

      https://www.youtube.com/watch?v=jkrfYhScFIs

      (vanaf 3 min 30)

      en

      https://www.youtube.com/watch?v=M43wsiNBwmo

      te maken.

      ...

      Heb twintig jaar geleden wel eens over een ouderwetse voetbalwedstrijd nagedacht. Met teams van veertig man. Een goal op de Kardingeheuvel en de andere heuvel op de heuvel bij de grote speelweide van het Stadspark. En zeer weinig spelregels.

      Ben er nu helaas te oud voor. Niet dat ik zomaar een heup ga breken, maar als iemand me op asfalt tackelt heb ik wel blessures.

  • Vuurwerkgooiers moeten een stadionverbod krijgen. Hersenloze idioten die de gang naar het stadion door normale mensen belemmeren.

    • Is het normaal dat een mens op obsessieve wijze elk mogelijk gevaar op elk denkbaar plekje tot nul wil terugbrengen?

      Misschien voor het bange konijn dat wij Westerse mensen zijn.

      Voor de algemene weerbaarheid van het Westen lijkt het me niet verkeerd als er nog een paar plekjes zijn waar jongemannen wat risico door Strijdgeweld kunnen opzoeken.

      Zeker nu er duizenden mannen in strijdbare leeftijd, uit oorlogsgebied, met een geheime jihadistische agenda naar Europa komen.

      • Ik zie de boys van de Z-side al staan tegenover de IS. Man, ik zie ze al gebroederlijk rennen en loop het ze gebroederlijk tussen de benen. Hou toch op met je kul man, ik moet de eerste moedige hooligan nog tegenkomen die in z'n eentje net zo stoer is als met zijn 'broeders'. Een hoop gebroederlijke grootspraak, dat wel. Een beetje geciviliseerd mens zonder minderwaardigheidscomplex heeft niet de behoefte om zich op een dergelijke wijze te profileren, dat doen alleen meelopers in de groep.

      • Logisch.

        ISIS zit vrij hoog in het geweldsspectrum. Daar zijn hooligans nog lang niet (hoewel het tussen hooligans er soms stevig aan toe gaat met allerlei soorten wapens).

        Maar ik vind de weerbaarheid van veel westerse jongemannen om te huilen. Ben daarom minder afkeurig van hooligans, groepen mannen die met elkaar bootcampen en Viking runs doen, of jongemannen die anderszins niet geheel vreemd zijn van afzien, lijden, thrillseken en fysieke confrontaties opzoeken.

        Zeker zolang er niet meer harde, op commando-achtige wijze getrainde infanteriedivisies in Nederland zijn.

        Ik droom ook van een wereld waar de wapens voor eeuwig zwijgen. Het idee dat dat de komende honderd jaar gerealiseerd wordt is echter naïef.

Recente berichten

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

1 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

2 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

3 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

4 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

5 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

6 uur geleden