Categorieën: 112

Zwitsers stelen en slaan er op los

Drie Zwitsers zijn zondagnacht door de politie opgepakt. De twee vrouwen van 22 en 23 en een man van 21 worden verdacht van diefstal en mishandeling.

Zij zouden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt twee flessen drank en een bord gestolen hebben. De portier ging er achter aan, maar verloor het drietal uit het oog. Het signalement werd aan andere portiers doorgegeven.

Daardoor werden zij herkend bij een cafe aan de Peperstraat. Toen de toegang werd geweigerd greep de man de portier bij de nek en één van de vrouwen sloeg hem. De Zwitsers zijn door de politie opgepakt en ingesloten voor verhoor.

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Grenzen sluiten voor Zwitsers? Misschien wel voor Albanese Zwitsers; dat is pure maffia.

      (Maar dat mag ik van jou als wegkijkende GroenLinkser natuurlijk niet zeggen)

      • 'wegkijken', typisch zo'n misleidende PVV-term. Je bent misschien in voor discussie of dialoog of je wilt de zaak van verschillende kanten bekijken, maar dan val je bij 'benauwend'-denkende mensen blijkbaar automatisch in de categorie 'wegkijker'.

      • Ben geen sympathisant van de PVV.

        Maar dat een groot deel van Links Nederland wegkijkt bij de voor burgerlijke Europese samenlevingen ontwrichtende ellende die de import van mensen met een masculine, tribale strijderscultuur met zich meebrengt, dat is toch wel duidelijk?

      • @VSH. De ellende die door Links Nederland wordt weggekeken, wordt allemaal binnen gehaald door dat meegaande, Amerikaans-gerichte en enkel vermogende Rechtse waar jouw voorkeur naar uitgaat.

      • Dennis.

        Ben geen grote fan van de VS. Zeker niet van hun buitenlandse beleid. Ze steken met groot gemak een land (bijvoorbeeld Irak, Libië, Syrië en Oekraïne) in de fik als ze dat hun economisch belang dient.

        Maar dat betekent toch niet dat we een incident met "Zwitsers" gebruikt kan worden om grote problemen met integratie te bagatelliseren.

        Hop Hop had het over dialoog. Met sommige "culturen" valt de dialoog vrijwel niet aan te gaan. Als een cultuur gekenmerkt wordt door een haast prehistorische clanmentaliteit, met al zijn overwaardering voor eer, respect en manlijke weerbaarheid, dan kun je thee drinken tot je een ons weegt, praten als Brugman en wegkijken als een Groenlinks, je gaat op het ontdekken van een enkele witte raaf na, niets bereiken.

        'Domineren of gedomineerd worden', dat is het motto van prehistorische tribale volken. Als je niet domineert, kan jullie (clan) waterbron zo maar verloren zijn, en ben je met je clan en dieren overgeleverd aan de genade en grillen van een andere clan. Kan zich uiten in overdreven achterdocht, verstoppen van verdachten (derde dader van overval in Deurne al gepakt?) en slachtofferisme.

        Niet compatibel met de Westers burgerlijke verzorgingsstaten. Waar het na de jaren zestig zo de goede kant leek op te gaan; mannen die leerden te praten, afname van geweld, gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, mensen die in de publieke ruimte hun geaardheid niet meer hoeven te verbergen. Dreigt met de import van een boel zielig machismo weer helemaal teruggedraaid te worden.

        En ja, dat komt wel door de Job Cohennen en Linda Voortmannen van deze wereld. Sommige lieden begrijpen echt alleen keiharde grenzen. Die begrijpen alleen 'aanpassen of vertrekken naar een plek waar ze het op jouw manier doen'.

        Tenslotte: immigranten kunnen beter geen intergratiecursus doen, maar een cursus over hoe de opstelling van Chinese immigranten is doen. Dat is niet slachtofferig zeiken over gebrek aan respect, maar als kind naar de basisschool gaan en na schooltijd met andere Chinese kinderen drie uur (!) bijles Nederlands nemen. En dat ongesubsidieerd en uit eigen initiatief. En op de middelbare school na schooltijd en huiswerk meehelpen in de zaak.
        Met andere woorden: alleen door de taalachterstand moet je er als immigrant extra hard aan trekken. Doe je dat niet, dan wordt het slachtofferig in de marginaliseren bungelen.

        Moi

      • Kort samangevat is het weer eens de schuld van anderen, en dan specifiek de buitenlanders.
        Voor een niet PVV-aanhanger heb je wel veel overeenkomsten met de PVV -aanhangers.

      • Lezen is niet je sterkste punt Jack. Het geen van een goede puntige reactie evenmin.

        Van iemand die zo'n obsessie met mij en mijn reaguursels heeft als jij, zou je toch mogen verwachten dat hij mij niet in een PVV hoek zou drukken.

        Maar dat is jouw specialiteit Jack. Komen met beledigende ruis die afleidt van de inhoud. Zou er zelf niet al te trots op zijn.

        (Heeft waarschijnlijk zin, maar toch even inhoudelijk. iemand die pleit voor immigratie van Iraniers, Alevieten, Alewieten en Soefisten, en die de Palestijnse kant kiest, is meestal geen pvv'er)

      • Heb ik iets tegen buitenlanders? Omdat ik stel dat sommige culturen nogal botsen met het Westen? Oude enge linkse reflex! Kom eens uit die jaren zeventig!

        Jij als digitale stalker van mij weet dat ik voor immigratie van bijvoorbeeld Polen, Chinezen en Iraniers ben. Afgezien van de Somaliers is het zo dat mensen van beneden de Sahara kunnen zich goed in het Westen integreren (alleen uitkijken met de Nigerianen, want daar zitten wat boeken tussen). Mensen met ondernemerszin.

      • Door het raciaal profileren en het woord cultuur in een eerdere bijdrage tussen aanhalingstekens te plaatsen bevind je je in een hoek waar vooral PVV'ers zijn te vinden.
        En dat is niet zo fraai.

      • Cultuur tussen aanhalingstekens omdat het nogal is om met het fenomeen cultuur in dialoog te gaan,omdat door niet-antropologen te lichtvoetig over culturen gepraat kan worden. Hoed je bijvoorbeeld voor typen die wel even vertellen hoe de Chinese cultuur in elkaar steekt.

        Je vermoeden dat aanhalingstekens hier denigreringstekens zijn, is niet juist.

        Profilering op ras? Nee hoor. Veel culturen waar je hypermasculiniteit en clanmentaliteit vindt, zijn mediteriaan, balkanees. Die gevaarlijke Albanezen zijn gemiddeld blonder en blauwogiger dan ik. En Somaliers horen volgens mij volgens malle rassen-"leer", net als Tutsies en Ethiopiers tot het Europide hoofdras.

        Moi

  • Absoluut geen grenzen sluiten waar het om Zwitsers gaat. Ik wil in de toekomst toch nog een keer verhuizen en Zwitserland lijkt mij dan een verademing te zijn. Zou het niet wenselijk vinden dat Zwitserland dan ook de grenzen voor Nederlanders sluit.

  • Buitenlanders die wetten overtreden gewoon het land uitzetten en in eigen land laten bestraffen.

      • Pas op mensen geen commentaar leveren want dat mag niet van Jack. Vsh Jack wil eigenlijk wel dat jij eerst toestemming vraag aan hem of je dit wel allemaal mag schrijven. Wie heeft hier een simpele geest? Ik weet het volgens mij. Zijn naam begint met een J

      • Chris.

        Je hebt het denk ik tegen Pieter, maar omdat mijn naam er ook in voorkomt, toch even een reactie.

        Dat Jack zich zo in mijn reaguursels vastbijt, vind ik wel een compliment en ook wel grappig. Stiekem is Jack wel een beetje gek op mij.

  • VSH Zo had ik het nog niet gezien maar ik vindt je reactie wel leuk. Go jack een beetje gek op jou . Daar ben je mooi klaar mee.

      • Jaloers is een van de slechtste eigenschappen van vele mensen. Gelukkig ben ik het niet. Maar wel een gelukkig mens om velerlei redenen. Maar dat wil niet zeggen dat ik aan bepaalde dingen geen hekel heb. Bijvoorbeeld liegende en alles belovende politicie. En die zijn er ook hier in Groningen volgens mij.

Recente berichten

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

46 minuten geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

2 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

3 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

6 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

7 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

7 uur geleden