Categorieën: Nieuws

Zwarte Piet overvalt Provinciale Staten

De fractie van de PVV in Provinciale Staten heeft woensdagochtend een pleidooi voor het behoud van Zwarte Piet gemaakt. De drie fractieleden deden dat door verkleed als traditionele Piet de vergadering bij te wonen.

Tijdens de ludieke actie deelden de Pieten een brief van Sinterklaas uit, waarin de goedheiligman laat weten niets te snappen van de commotie rondom Zwarte Piet. Dit omdat zijn Pieten altijd zwart zijn geweest. De Sint vraagt zich af of hij nog wel welkom in Groningen is.

Voorzitter Max van den Berg was ‘not amused’ met de actie en weigerde er tijd voor in te ruimen. “Wat niet op de agenda staat, wordt niet besproken”, aldus de Commissaris van de Koning.

André Huitenga

Bekijk reacties

    • Nou inderdaad zeg, wat een chagrijn! Hij laat weer eens zien totaal niet te weten wat de gewone man bezighoudt. En dat voor een PvdA'er.

  • Bruine pieten. Piet is zwart, niet bruin. Doe maar een bruin hemd aan, dan zien we waar jullie voor staan.

  • Nergens voor nodig, want het is een fictief probleem, zeker in Groningen. De NOS heeft een rondvraag gedaan, en slechts in 6 van de 211 gemeenten verandert er iets aan Zwarte Piet, en geen van die 6 gemeentes ligt in Groningen. http://nos.nl/artikel/716423-verandert-piet-in-jouw-gemeente.html

    Omdat een paar mensen op internet hun mening ventileren betekent nog niet dat het erg belangrijk is wat ze vinden. Dat geldt voor zowel de tegenstanders als de voorstanders.

  • Ergo, populistische actie om niks. Er veranderd immers niets, in de hele provincie Groningen niet. Weer terug naar de tekentafel...

  • Ik vind het een leuke humoristische actie. En zeg nu zelf... Een ludieke actie heeft vaak een beter effect dan het negatief te benaderen.

    • Een actie heeft alleen maar effect als het ergens over gaat. In dit geval gaat het nergens over, er verandert immers niks aan het Sinterklaasfeest. De PVV heeft geen doel te bereiken in deze, de overgrote meerderheid heeft al niets gedaan met de pietendiscussie en viert het gewoon nog steeds zo, zoals het altijd is geweest. Ik vind het een bijzonder domme actie. Zelfs voor een populistische actie is ie bijzonder slecht en levert de PVV letterlijk niets op dan de sympathie van een groep stemvee, dat toch al weinig kritisch is richting deze partij. Maar er zit vooruitgang in, het vleermuizen/moskee Selwerd verhaal was zo nodig nog slechter doordacht.

Recente berichten

Vrijdag en zaterdag wisselvallig, zondag vriendelijker

Vrijdagochtend zijn er wegtrekkende buien naar het zuiden, gevolgd door enkele opklaringen. In de loop…

8 uur geleden

Nieuwe sessies Open Gym van start in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer

Gratis sportlessen in de buitenlucht voor iedereen, oftewel Open Gym. Aankomende maandag 22 april starten…

8 uur geleden

Groningse aardappelboeren hebben hoge concentraties landbouwgif in lichaam, Statenfractie Partij voor de Dieren maakt zich zorgen

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Wageningen uit 2023 blijkt dat in de…

9 uur geleden

Twee slechtvalkjes op het Gasuniegebouw uit het ei gekropen

Twee van de vijf eieren zijn vandaag uitgekomen in het nest op het Gasuniegebouw. (meer…)

10 uur geleden

Ongeval Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat tussen scooterrijder en auto

In de Nieuwe kijk in `t Jatstraat vond donderdagmiddag een ongeval plaats tussen een scooterrijder…

10 uur geleden

Geluidshinder komend weekend bij werkzaamheden Vrijheidsplein

Er vinden komend weekend werkzaamheden plaats ter hoogte van het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde…

11 uur geleden