Categories: Nieuws

Zwarte Piet overvalt Provinciale Staten

De fractie van de PVV in Provinciale Staten heeft woensdagochtend een pleidooi voor het behoud van Zwarte Piet gemaakt. De drie fractieleden deden dat door verkleed als traditionele Piet de vergadering bij te wonen.

Tijdens de ludieke actie deelden de Pieten een brief van Sinterklaas uit, waarin de goedheiligman laat weten niets te snappen van de commotie rondom Zwarte Piet. Dit omdat zijn Pieten altijd zwart zijn geweest. De Sint vraagt zich af of hij nog wel welkom in Groningen is.

Voorzitter Max van den Berg was ‘not amused’ met de actie en weigerde er tijd voor in te ruimen. “Wat niet op de agenda staat, wordt niet besproken”, aldus de Commissaris van de Koning.

Deel dit artikel:

View Comments

  • Ik vind het een leuke humoristische actie. En zeg nu zelf... Een ludieke actie heeft vaak een beter effect dan het negatief te benaderen.

    • Een actie heeft alleen maar effect als het ergens over gaat. In dit geval gaat het nergens over, er verandert immers niks aan het Sinterklaasfeest. De PVV heeft geen doel te bereiken in deze, de overgrote meerderheid heeft al niets gedaan met de pietendiscussie en viert het gewoon nog steeds zo, zoals het altijd is geweest. Ik vind het een bijzonder domme actie. Zelfs voor een populistische actie is ie bijzonder slecht en levert de PVV letterlijk niets op dan de sympathie van een groep stemvee, dat toch al weinig kritisch is richting deze partij. Maar er zit vooruitgang in, het vleermuizen/moskee Selwerd verhaal was zo nodig nog slechter doordacht.

Share
Published by
André Huitenga

Recent Posts

UMCG brengt Citrix-systeem na update weer online

Medewerkers van het UMCG kunnen vanaf maandagmiddag weer thuis via het Citrix-systeem inloggen op hun werk. Het ziekenhuis heeft met…

9 minuten ago

Groene 4 Mijl trekt 1600 deelnemers

De vijfde editie  van de Groene 4 Mijl trok afgelopen zondag 1600 deelnemers. De loop in het natuurgebied de Onlanden…

1 uur ago

“Toegangsprijs expositie in Forum Groningen veel te hoog”

De toegangsprijs van de expositie 'AI: More than Human' in Forum Groningen is veel te hoog. Dat stelt de SP.…

2 uur ago

Andere werkwijze Aanpak Ring Zuid na afbreken van palen

De komende drie nachten wordt er extra geluidsoverlast verwacht bij het Vrijheidsplein door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. (meer…)

3 uur ago

Brandweer rukt uit naar boerderij van laatste boer van Euvelgunne

De brandweer is maandag uitgerukt naar de oude boerderij van de overleden Thies Dijkstra aan de Euvelgunnerweg, de laatste boer…

3 uur ago

Gemeente: “Ondanks de Citrix-problemen gaat het heel goed”

Ondanks de Citrix-problemen heeft de gemeente Groningen de dienstverlening in de richting van haar inwoners op orde. Dat laat een…

5 uur ago