Station Hoogkerk stap dichterbij

Een station in Hoogkerk op de lijn Groningen – Leeuwarden is een stap dichterbij gekomen. Dat blijkt uit een stuk van staatssecretaris Wilma Mansveld aan de Tweede Kamer.

Er wordt onderzoek gedaan of het station rendabel is. Als dat zo is moet het station er voor 2028 komen.

Uit hetzelfde stuk blijkt dat een treinverbinding van Groningen met Stadskanaal ook nog serieus onderzocht wordt. De lijn wordt dan vanaf Veendam doorgetrokken met een station in Wildervank.

Op het traject Groningen – Zwolle is het station Assen-zuid voorlopig afgeschoten. Dit station zou niet rendabel worden. Dat geldt voorlopig ook voor een station in Staphorst. Er komt nog wel een aanvullend onderzoek, maar dan zou Staphorst alleen aangedaan worden door de trein die tussen Zwolle en Leeuwarden rijdt.

Deel dit artikel:

  1. haha 1 april grap van de eeuw 40 jaar geleden werd er al gepraat over de zuiderzeelijn die zou afbuigen achter hoogkerk en zou er bij de zuiderweg een station komen maar helaas 10 jaar geleden bleek het te duur te zijn wat is er gebeurt dat het over 15 jaar ineens wel betaalbaar is

  2. Er hoeft alleen maar een perron met een in en uitcheck paal te komen (als dat in 2028 nog zo werkt). Zo moeilijk kan het allemaal niet zijn.

  3. Station Hoogkerk had er al jaren moeten liggen! Maar goed, ik hoop, dat het nu van komt. Maar liefst zo snel mogelijk en niet pas in 2028.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *