Categorieën: Nieuws

Sporthal De Wijert moet blijven

De bewoners van De Wijert blijven actie voeren voor het behoud van hun sporthal. Deze zal worden gesloopt om plaats te maken voor een kleinere spelhal.

De bewoners vinden een spelhal niet nodig omdat de wijk al 2 gymzalen telt.
Een spelhal zou volgens de gemeente 2 miljoen euro moeten kosten.
Maar volgens de actievoerders kost een volwaardige sporthal maar 2,2 miljoen euro. Ze willen dat de huidige sporthal wordt gerenoveerd omdat die een bijzondere architectonische waarde heeft.

De sporthal voorziet in een behoefte nu er meer jonge gezinnen en starters in de wijk zijn komen wonen.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Wat de PvdA in feite zegt is het volgende:

    "Geachte inwoner van de Wijert. In plaats van een sporthal met een voor het sociale gebeuren essentiële kantine, schenken wij u de files die nu op de Zuidelijke Ringweg staan.
    Voor ontspanning gaat u naar het MONSTRUM.
    Alwaar u kunt genieten van door één politieke visie (links-liberalisme) gedomineerde debatten onder leiding van de vriendin van wethouder Roeland van der Schaaf
    Dat zijn onze beslissingen, en daar moet u het mee doen".

    • Wat een gemeier weer VSH. In plaats van de sporthal komt er een nieuw buurtcentrum met dubbele spelhal en horecavoorziening en bibliotheek en school. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de hal van Het Gomaruscollege in de avond en het weekend. De voorzieningen in de Wijert worden juist beter. Maar dat zal je wel weer niet willen horen.

      • Die hal komt bij de Euroborg, lijkt me niet dat de bewoners van de Wijert daar veel aan hebben.

      • Bibliotheek, spelhallen en school zitten al in de buurt.

        Bij sport en podiumkunsten horen (kleine) tribunes en een horecavoorziening anders dan een snoepautomaat.
        Het sociale element is vaak het belangrijkste element in amateursport. Door de plannen gaat het sociale aspect rondom het zaalvoetbal en korfbal in de Wijert verloren.

        De wijk krijgt er niets anders voor terug dan het verkeer dat nu vrij soepel over de Zuidelijke Ringweg gaat.

        Maar een architectuurvriendje van Roeland van der Schaaf (PvdA) en Jeroen de Willigen heeft er een leuke opdracht aan. Dat is natuurlijk belangrijker.

      • Je hebt niet op zitten letten Pieter. VSH. De zaalvoetballers kunnen na de pot wel even naar het wijkcentrum lopen.

      • Marc.

        Zoals we de horecahedeeltes ook uit de culturele instellingen kunnen halen, omdat er in de openbare bibliotheek ook koffie met een gevulde koek genuttigd kan worden.

      • Gelukkig weet je nu dat er een App bestaat voor het serieus nemen van andere mannen Pieter.

        VSH de afstand is nog geen 500 meter. Bovendien is die horeca-afdeling niet zo handig bij een school. Niet zo krampachtig doen. Een volledige sporthal is geen wijkvoorziening, maar eerder een stads(deel)voorziening. Hij is dus niet van de Wijert maar van heel Groningen (Zuid).

  • Waarschijnlijk is het beheer (oa stookkosten, schoonmaken en kantine) veel hoger van deze antieke hal een stuk hoger dan bij een eenvoudige spelhal? En de huurinkomsten hetzelfde? De zaalsport zit al een tijdje in neerwaartse spiraal jammer genoeg.
    Kan me de emoties van de wijkbewoners wel een beetje voorstellen.. De Wijert is echt zo'n tussenwijk aan het worden, waar nog maar weinig te beleven valt ?

  • Bespottelijk idee om die loods te renoveren en ook nog te suggereren dat deze enige architectonische waarde heeft.
    Een sporthal bouwen is een prachtig idee wanneer je geld in overvloed hebt. Er zijn maar een paar wijken met een sporthal, ik kan geen enkele reden bedenken waarom een wijk als de Wijert wel een sporthal zou moeten hebben en een heleboel andere wijken niet. Voor die wijken kun je precies dezelfde redering hanteren.

    • kwestie van prioriteiten toch..?
      de elite bepaald ....
      kijk maar naar het prestigieuze project in de binnenstad
      waar geen mensen naartoe kunnen gaan omdat het openbaar vervoer geweerd wordt en verbannen uit de binnenstad ( dat zijn de plannen)

      de Grote Markt alleen geschikt voor de ( weinige) welgestelden die met hun limousine, die netjes kunnen parkeren onder hun ivoren toren genaamd het forum.
      het klootjesvolk levert de binnenstad in Ten unste van de steeds populairder wordende wijkwinkelcentra.
      ( goed voor hun omzet)

      de binnenstad voor de rijken
      de middelste "buitenwijken" voor de minima en de buitenwijken voor Jan modaal of 2 verdieners.
      andere plannen hebben eenzelfde doel.
      zorg dat het klootjesvolk geweerd wordt ( er valt toch niets te halen)
      we maken het gezellie voor onszelf..
      de armoedzaaiers het ( bijna) onmogelijk maken om in de binnenstad te komen
      en in de wijken houden.
      het gekonkel om de sporthal is alleen maar een deel van de afleidingsmanoeuvre

      Hoooh ..ja.. ik sta bekend om mijn samenzwering theorieën
      we praten over een paar jaartjes wel weer...:)

      • Maar zelfs binnen de kringen van zijn eigen partij wordt "J" niet gelust. Heb ingefluisterd gekregen wie achter "J" schuil gaat.

        Maar in tegenstelling tot "J" heb ik andere reden om te reageren dan het bestrijden van medereaguurders. Zal niet zo kinderachtig zijn om "J" zijn anonimiteit niet te gunnen. Noch zal ik, volledig off topic, in mindere leuke (understatement) periodes van zijn leven roeren. Ook zal ik een medereaguurder niet trollen met een krant (Das Bild) die een andere reaguurder nog nooit gelezen heeft, en niet rechtstreeks - maar via de Volkskrant, citeerde (Wie bewijst dat veel chocolade-letters en veel showbizznieuws feitelijkheden uitsluit?). Zal medereaguurders niet trollerig om bronnen vragen omdat het reaguursels geen wetenschappelijke stukken zijn.

        Mijn beweegreden om hier te reaguren is mijn woede over de vernietiging van al die mooie, historische en karakteristieke (en daar horen ook typische jaren zestig sporthallen bij!) bebouwing van de stad. Grote delen van de stad zijn amper nog te onderscheiden van Almere. Een treurige ontwikkeling die kan bestaan door de corrupte bouwbende rondom de lokale PvdA. Waarbij gelijk aangetekend moet worden dat Ton Schroor (D66) niets anders voor ogen heeft dan de belangen van wat bouwvrienden.

        Aangezien De Stadspartij en OOGTV (Ecco Oosterhout is een held! Lotte Veldman maakte ten tijde van de Gat-in-de-Grote-Markt-discussie een mooie documentaire over de architectonische kwaliteit van de Noordwand) de enige zijn die wel eens een kritische noten kraken over de lokale politiek, krijg je als betrokken Stadjer zin om mee tegengeluid te produceren.
        Gic en Gezinsbode zijn spreekbuis voor het college. DvhN heeft een paar goede kritische journalisten maar vanwege nauwe banden tussen adverteerders (vastgoed) en politici mogen zij geen journalistiek bedrijven.
        En op die zelfingenomen pubers in de raad, die bij de vraag wat dualisme is glazig voor zich uit staren, hoef je niet te rekenen.

        Met het op internet bestrijden (anoniem of dapper onder eigen naam) van waanzinnige prestigeprojecten, toon je je als reaguurder een betrokken burger die dankbaar gebruik maakt van het hoogst democratische fenomeen "reactie-mogelijkheid bij artikelen".

        Heel vreemd om dit fenomeen te saboteren door medereaguurders, waarmee je het oneens bent, te belagen met gestalk, getroll, beledigingen en frames. Zo absurd dat ik er me er zelfs met betrekking tot "J" niet toe wil verlagen.

      • Wat dacht je, met een schot hagel raak ik vast wel wat?
        Je hebt werkelijk geen benul waar je het over hebt. Negativisme en frustratie als drijfveer lijkt me trouwens niet erg gezond. Gedrag in het verleden verklaren door persoonlijke omstandigheden kan plausibel zijn maar dan moet er wel van enige consistentie sprake zijn en niet van op hol geslagen fantasie.
        Kun je nog een keer toelichten waarom je het aanbod van directeuren van de gemeente die je kent (?) hebt afgewezen?

      • Aanbod van directeuren?

        Waar heb je het over? Ken een aantal mensen bij ROEZ aan het Zuiderdiep. Onder ander doordat ik samen met hem in een gevoetbald heb. Ben in de tijd van hoogconjunctuur wel eens gevraagd of ik niet bij ROEZ wou (grammaticaal okay) werken.

        Ook met Wink en Popken, de man die van het mooie historische Groningen een kleintje Rotterdam wil maken (houdt de jongens op het Zuiderdiep zo lekker aan het werk), heb ik wel eens een balletje getrapt. Nooit echt een gesprek mee gevoerd.

      • Ik ben nog steeds geen topic.

        Maar vooruit.

        Drie redenen waarom ik toen er niet op in ging.

        1. Had een redelijk bevredigend baantje in een distributiecentrum van een supermarktketen. Heb veel lichamelijke energie en die kon ik goed kwijt in colli (meervoud van collo = verpakkingseeneheid) lopen. Betaalde door de ploegendienst ook vrij aardig.

        2. De cultuur bij het Zuiderdiep sprak me niet aan. Sterker, ik was snel gaan botsen. Het is tamelijk cynisch ten opzichte van de burger. Ze lachen om het domme verlangen naar een huis met een puntdak van de burger.
        Hard werken is daar bijna verdacht. Hoog tien tot drie gehalte. Was een beleidsmedewerker Oost, die ter inspiratie, onder werktijd, een roman zat te lezen. Echt waar! Ongelogen!
        Als je als burger vrijdagmiddag opbelt, en op hele vriendelijke toon iets vraagt, dan kun je te horen krijgen "ja sorry hoor, het is vrijdagmiddag, bijna iedereen is al naar huis".

        3. De belangrijkste reden is de "missie" van het Zuiderdiep. Daar kan ik totaal niet mee leven. Het staat niet op papier, en een Popken (directeur) zal het niet snel hardop zeggen, maar hun "missie" is het volgende: het op basis van semi-visionaire babbels ver-almere-seren van de stad, om de jongens en meisjes op het Zuiderdiep aan het werk te houden.

        Over spijt. Soms wel ja. Soms wou (correct Nederlands) ik dat ik wat minder straight (overbodig Engels) was. In je eentje 's-avonds panden en wc's schoonmaken op achteraf gelegen industrieterreinen is ook niet zo veel aan.

  • Deze sporthal had de gemeente anders wel met rust gelaten ware het niet dat ze een deel van de grond nodig hebben voor noodzakelijke verkeerstechnische aanpassingen i.v.m. aanleg Plein des Doods.

  • Erg grappig dat iemand onder mijn naam nu bijdragen aan deze site levert.
    @redactie: graag checken adhv mijn emailadres.

  • Dat er ruimte nodig om de Vondelweg veilig te maken ivm prachtige nieuwe mooi zuidelijke ringweg lijkt me alleen maar een extra reden om deze aftandse loods (treffende omschrijving Jack :) ) te slopen. Maar het argument : "Er is geen geld voor volwaardige nieuwe hal" is niet eenmaal eerlijk aangezien er op een ander lokatie wel eentje gebouwd gaat worden. Maar ach daar moeten nog wat financiele gaten in het Euroborg fiasco (financieel een ramp, wel een mooi plan hoor) te dichten. Pas als dat en het Forum helemaal vol zitten is er weer geld voor ontwikkeling op andere plekken in de stad ?

    • Wijert sporthal geofferd voor die verschrikkelijke Zuidelijke Fileverplaatsing? Daar moeten wij in de Wijert blij mee zijn ofzo?

      De stad vijf jaar verkeerstechnisch volledig overhoop om denkbeeldige toekomstige files van een ring, reëel de wijken in te helpen?

      Bouwend Nederland is een sociale werkplaats, waar ze ondanks de vele noodzaakloze werkverschaffingsprojecten, de snelle ondernemers met dito beloningen en bolides uithangen. Eng volk.

      • In een volgend leven zelf een goede opleiding volgen, dan hoef je niet meer zo gefrustreerd te reageren op mensen die er wel iets van maken.

      • Voor de zoveelste keer Sjaak.

        Ik ben niet het topic. Als je dat niet door hebt, dan zit je al veel verder in het proces waar een stalker doorheen gaat, dan jezelf beseft.

        @ OOGTV redactie

        Uit het huishoudelijke reglement

        "• U hebt het recht om uw mening te uiten, maar er zijn grenzen. U gebruikt geen belastend en beledigend taalgebruik, u kleineert niet, U HOUDT ANDEREN IN HUN WAARDE, u gebruikt geen schunnigheden en/of obscene taal en u maakt geen racistische, discriminerende of smadelijke opmerkingen"

        (Neem aan dat met de door mij in hoofdletters geschreven personen, andere reageerders bedoeld worden?)

        en

        "• Uw reactie moet inhoudelijk betrekking hebben op het bericht, waaronder de reactie staat."

        (Jacks reacties bestaan voor minimaal vijftig procent uit het framen en beledigen - op trollerige wijze - van andere reageerders)

      • Beste VSH, zelden heb ik een mooier voorbeeld van het spreekwoord 'de pot verwijt de ketel...' gezien.
        Wist je dat het een letterlijke vertaling uit het Engels is?
        It is a case of the pot calling the kettle black.

        Jammer dat er niets in het huishoudelijk reglement staat over een verbod op bijeen gegooglede postst.

      • Jackie.

        Voor de zoveelste keer. Er is een groot verschil tussen een publiek persoon als een bijvoorbeeld een wethouder, en een medereaguurder.

        Is dat zo moeilijk ouwe jongen?

      • Er is verschil maar dat geeft je zeker niet het recht om allerlei ongefundeerde beschuldigingen over personen te uiten, ook al hebben ze een publieke functie en ben je het nooit met ze eens.
        Dat domme gescheld is vooral een teken van onmacht en gebrek aan niveau.

    • Allemaal erg mooi en aardig of je mij en mijn bijdragen wel of niet sympathiek vindt. Is niet zo relevant.

      Als de nieuwsredactie van OOGTV vindt dat ik binnen de lijnen blijf, DAN HEB IK EEN RECHT WAAR JIJ NIET OVER GAAT.

      Als ik (ex-)wethouders corrupt en criminele bouwvriendjes noem, en zij hebben hier problemen mee, dan dagen ze mij maar voor de rechter. Van Smink weet ik zeker dat hij dat niet durft.

      Het onderdeel zijn van een stevig publiek debat is volgens mij ook iets waarop de vorstelijke beloning (meer dan een ton per jaar) voor wethouders gebaseerd is.
      In een theoretisch beleidsstuk over hoe het wethouderssalaris tot stand komt, staat vast ergens dat een bestandsdeel bestaat een materiële vergoeding voor het zijn van het middelpunt van publiekelijk debatten.

      Maar jij werpt je hier als een soort onbezoldigde beschermheer/digitale agent van dat geboefte uit de Wolthoorn op. En daarbij ga je ten koste van medereaguurders in het algemeen, en mij in het bijzonder, over de scheef

      De wapens die je gebruikt zijn het volgende.

      - Klikken ("zoek maar eens op Timmer...")
      - Als ik voor die periode een uitleg geef, ga je lopen roeren. Waarbij je zelf niet eens kan bedenken dat mensen die zelfmoord pleegden, vaak meerdere en verschillende pogingen hebben ondernomen. Degene bij ik nauw betrokken was, heeft in mijn bijzijn onder andere een paar seconden lang een fles bleek aan de mond gezet.
      - Framen en beledigen.
      - Trollen door bijvoorbeeld mij een nooit door mij gelezen, en slechts een keer via de Volkskrant geciteerde krant (Bild) voor de voeten te gooien.
      - Stalken. Het de hele tijd erbij halen van vijf jaar oude in alle eerlijkheid geschreven teksten (woonwijk van mijn moeder van de site van Prummel van vijf jaar terug)komt niet al te prettig over. We zitten hier niet te reageren om elkaars anonimiteit te ontnemen? Of wel?

      En ik weet niet of de manier waarop jij steeds off-topic anderen dwars probeert te zitten, wel binnen de grenzen van het reageren op de OOGTV site valt. Betwijfel ik steeds sterker.

      • Eerlijk gezegd kan ik mij niet voorstellen dat de publieke voorwerpen van jouw beledigingen daar ook maar enige interesse in tonen.
        Het interesseert ze helemaal niks.

        Ik vind het zelf wel heel slap wanneer je allerlei beschuldigingen uit zonder fatsoenlijke onderbouwing.
        Dan heb ik de neiging om de bal terug te kaatsen en 'vervelende' vragen te stellen over je eigen betrouwbaarheid.
        Misschien moet je daar nog even aan wennen.

        Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet op mijn bijdrages te reageren, niemand die je dwingt. Zoiets had je ook aangekondigd, maar hield je een half uurtje vol.
        Hier helemaal niet meer komen kan ook, had je ook aangekondigd voor een periode van 100 dagen, lukte ook maar voor een ruime week.

      • Jack/Bert

        Je had bij de politie moeten gaan als je zo'n drang hebt om er voor te zorgen dat het er fatsoenlijk aan toe gaat. Helemaal niets mis mee! Mijn opa (vaderskant) was ook diender in het Groninger korps.

        Maar jij bent constant off topic met andere reaguurders in plaats van het topic. Vraag me af of de OOG redactie hier aan went?

        Politici zijn net gewone mensen. Zo doet ook langdurige macht ook met hun breinen gekke dingen. En ook zij zijn ijdel en lezen dit soort sites. Vraag maar eens aan Roeland of hij VSH ook kent.

      • Ben ik nu ineens niet meer Hans B ?
        Dat valt me toch echt tegen, Timmer !

        Ik kan mij niet voorstellen dat een serieuze politicus geïnteresseerd is in de opvattingen die hier worden geventileerd door allerlei gefrustreerde lieden (en enkele verstandige mensen).

        Voor een carrière bij de politie ben ik zeer ongeschikt. Ik heb vrijwel mijn hele werkzame leven als zelfstandige gewerkt.

      • Zeker lezen ze het wel. Behoorlijk ijdele types.

        Een partijgenoot van jou vertelde me dat er een Bert... achter jou schuilgaat.

        Vroeger schreef je wel onder Bert. Dat weet ik. En BertNL op skyscrapercity. Op de site van Prummel werd eens een reactie geplaatst door een Bert die hoog opgaf van Hans B en zelfs eens onderaan een tekst Hans B (voluit) zette.

        Jammer dat jij en Marc niet de moed hebben om eens wat af te spreken. Men zegt vaak dat mensen die elkaar op het net in de weg zitten, elkaar in het echt minder onsympathiek vinden. Ik durf wel. Maar omdat jullie weten dat ik erg intuïtief ben, en snel door een niet aangekondigde afgevaardigde heenprik, en jullie waarschijnlijk wel belangen verdedigen - al dan niet bezoldigd - kunnen jullie de gok niet nemen.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

7 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

8 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

8 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

10 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

11 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

12 uur geleden