Categorieën: Nieuws

Partij voor de Dieren blij met kritiek Ringweg

De Partij voor de Dieren vindt het fijn dat nu ook de Tweede Kamerfracties van GroenLinks, D66 en PvdA zich zorgen maken over de plannen voor de Zuidelijke Ringweg.

De kamerleden zijn kritisch over de plannen voor de weg, die vlak langs 16 scholen en acht kinderdagverblijven loopt. De uitlaatgassen hebben ernstige gevolgen voor de gezondheid van vooral kinderen, zo bleek vorige week uit de hoorzitting die de Partij voor de Dieren had georganiseerd. Volgens de partij negeren gemeente en provincie de zorgen van burgers en wetenschappers.

Hoogleraar kindergeneeskunde Pieter Sauer zegt de aanleg onaanvaardbaar te vinden, tenzij die onder de grond loopt met een goede afzuiging en filtering. Volgens de GGD zijn de normen voor luchtvervuiling gebaseerd op twintig jaar oude gegevens, en moeten ze worden aangepast aan de nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wat bijzonder. Je kunt zien dat er verkiezingen aan komen. Waar deze partijen in het verleden voor 200 procent achter het ontwerp en de uitvoering er van stonden gaan ze zich nu ineens zorgen maken.
    Hoe kan ik de kiezer bedotten lijkt het hier wel. Juist deze partijen maakten zich hard voor de zuidelijke ringweg. Maar ja de zetels en macht tellen bij deze partijen.

    • De feiten kun je vinden op de projectwebsite. De ring blijft ruim binnen de normen qua fijn stof. Dat deze aan nog niet bestaande normen zou moeten voldoen is onzin. Men wil een volledige ondertunneling terwijl allang bekend is dat daar geen geld voor is. Dan kan je nog zoveel onderzoeken en uitstellen. Och laten we het weer eens over de zuidtangent hebben :p. Feit blijft dat de nieuwe ring een verbetering is ten opzichte van de huidige, ook qua fijnstof. Maar dat wil men niet horen. Politieke wapenfeiten zijn belangrijker. Dat je een rokende puinhoop achter laat telt daarbij niet mee.

  • Het is te hopen dat de lokaal verantwoordelijke politici nu inzicht en moed krijgen om terug te kunnen keren van een volledig verkeerd ingeslagen weg.

  • De minister heeft de motie afgeserveerd door te stellen dat het besluit al genomen is en dat de PvdD maar naar de raad van State moet stappen. En bedankt voor de moeite.

  • Roken mag niet maar het gaspedaal intrappen des te meer. Het is zo'n zielig gezicht om moeders te zien lopen met een kind in een buggy. Zo'n kind ligt met z'n neus op uitlaat hoogte en geen mens die zich schaamt als ze voorbij gassen. Uit die auto met je vette luie reet zou ik zeggen! Dan is die ring ook niet meer nodig.

  • Je kunt wel merken dat er verkiezingen op handen zijn. Zelfs D66 gaat zich zorgen maken over de ringweg. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  • Jan moet zich wat beter in de politiek verdiepen, want PvdD is altijd kritisch geweest, alleen toen de beloofde verbeteringen uitbleven en er meer onderbouwd protest vanuit belangenorganisaties kwamen, hebben ze duidelijker stelling genomen. Da's bij provincie, gemeente en tweede kamer zo. En die stelligheid is al sinds begin dit jaar.
    Reageren is leuk hoor, maar niet zomaar iets niet onderbouwds en onwaars roepen, aub, daar heeft niemand wat aan.

    • Het gaat mij niet om de pvdd maar om de anderen partijen die genoemd worden lena. Dus niet zo voorbarig iets roepen over dat ik onwaarheden zeg. overigs vind ik de pvdd helemaal niets. zo goed?

  • Naast het plein des doods hebben we het hier ook over de al even misdadige nieuwe Helperweg zuid-as tussen Europaweg en A28. Dankzij de Helperwegtunnel zal het verkeer daar tijdens de aanleg van het plein des doods ongeveer vertienvoudigen wat een enorme aanslag inhoudt voor bewoners, flora en fauna. I.v.m. noodzakelijke aanpassingen voor auto- en fietsverkeer zullen op die route bijna alle bomen moeten verdwijnen.

    • Ken iemand in een parallelstraat van de Helperbrink, die voor de Zuidelijk Ringweg is. Die gaat straks serieus spijt krijgen.

  • Nog meer asfalt is onzin. Nederland is te klein daarvoor.
    Breng het werk naar de mensen en/of situeer de mensen bij het werk en het overgrote deel van het (vracht)autoverkeer behoort tot het verleden.
    Aanpassen zuidring is wgg.

  • De nieuwe Zuidelijke Ringweg wordt er eenvoudigweg doorgedrukt! Dit ten koste van o.a. luchtkwaliteit, fietsers, voetgangers, bomen, omwonenden van de Vondellaan, Maaslaan en nieuw te bouwen Helperzoomtunnel.

Recente berichten

Huiskamer van stro en leem na jaar bouwen af in Ten Boer: “Voor Woldwijk maar ook voor het dorp”

Het is een techniek die niet zo vaak meer wordt gebruikt: nieuwbouw optrekken uit stroleem.…

3 uur geleden

Participatie laat te wensen over na twee jaar ‘superlinks 1’: “Als je de stad op zwart kunt zetten ben je ver weg”

De participatie laat te wensen over. Dat is de belangrijkste opmerking die genoteerd kan worden…

3 uur geleden

Historische Groningse tram krijgt opknapbeurt in Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt deze periode druk gewerkt om een historische Groningse…

4 uur geleden

Suikermarkt strijkt op Eerste Pinksterdag neer op Suikerterrein

Op Eerste Pinksterdag, volgende week zondag, vindt op het voormalige Suikerunieterrein bij EM2 weer een…

4 uur geleden

FC Groningen viert zondag promotiefeest: “Tiktok Tammo, Burdy en Marco Schuitmaker”

FC Groningen viert zondagmiddag in de Euroborg haar promotiefeest. De deuren van het stadion gaan…

5 uur geleden

Noorderlicht laat zich opnieuw zien boven Groningen

Ook zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag was in Groningen het noorderlicht…

5 uur geleden