Categorieën: Nieuws

Kristallnacht herdenking in Groningen

De Kristallnacht wordt aanstaande zondag om 20.00 uur op de Grote Markt herdacht. Daarna volgt een fakkeloptocht naar de synagoge in de Folkingestraat.

Tijdens Kristallnacht op 9 november 1938 werd de Joodse gemeenschap in Duitsland massaal aangevallen. Zo werden er veel zaken van Joden vernield, vandaar de naam Kristallnacht.

De organisatoren van de tocht wijzen er op dat er nu ook nog sprake is van discriminatie en uitsluiting van bevolkingsgroepen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Amnesty International, het COC, de Werkgroep Vluchtelingen Vrij en Stichting Folkingestraat Synagoge.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Heel goed dat hier de nodige aandacht voor is in tijden dat er politieke stromingen zijn die het vooral gemunt hebben op bevolkingsgroepen met bepaalde geloofsovertuigingen.

    • Als je hoort en leest wat bepaalde moslim-groeperingen allemaal over de joden roepen, hebben ze weinig geleerd van het verleden. Het ergste is nog dat ze dit in ons land ongestraft mogen doen.

      • Laat Jack eens aan een lid van de Joodse Gemeenschap in Amsterdam of aan een willekeurige AIVD medewerker vragen wat zij als het grootste fascistisch dreiging voor het Westen zien.

        Zullen niet over Links-Extremisten of Rechts-Extremisten beginnen. Dat zijn vooral marginale clubjes waar de alcohol, drugs en paranoia door de lichamen gieren.

        Nee, zij zullen allen antwoorden dat het de door de Saudi Arabie*) betaalde wahabistische nihilisten zijn. Die in Arabische klederdracht en met die typische ISIS baardjes rondlopen.

        Dezelfde figuren die in het Midden Oosten alles (Sjiiten, Christenen, Yezidis, Alewieten, Soenieten met-meer-dan-één-hersencel) wat niet zoals zij is, willen vernietigen. Waarbij Joden en Christenen als mede-monotheïsten dan nog voor een vernederend dhimmyschap mogen kiezen.

        Moi

        *) Saudi Arabië is volgens Amnesty het land waar de meeste doodstraffen door onthoofding worden uitgesproken.

      • De man die ten aanzien van Rusland alle propaganda van Amerikaanse oorlogshitsende neocons, en hun aan Eton geschoolde Britse knechten (inclusief BBC)gedachteloos slikt.

        Iemand die de propaganda van een de enge propagandist Elliot Higgins (Belingcat) waarschijnlijk gedachteloos tot zich neemt.

        Maar de zinnige woorden van Europa's laatste intellectueel (Helmut Schmidt) of de terechte klachten van anti-Putinist Gorbatchov (door NOS teletekst heel smerig als pleitbezorger van Putin weggezet)niet willen horen.

        Iemand die Moslims zielig vindt, terwijl in Nederland de Joodse Gemeenschap, en in de wereld de Christenen het meest bedreigd voelen/zijn.

        Iemand die geen enkel onderscheid tussen Wahabisten, Salafisten, Takfir en Moslimbroerders (vier anti-democratische stromingen binnen de Soenitische Islam)kent. Die de twintigste eeuwse Egyptische anti-Westerse ideoloog Qutb niet kent, en niet weet waardoor Qutb zijn weerzin tegen het Westen ontwikkelde (antwoord: een paar jaar in de jaren vijftig vertoeven in de burgerlijke suburban milieus van de VS). Iemand die vast niet weet dat een voormalig vertrouweling en bodyguard van Bin Laden, Sheik Nabil Naim, de vernietiging van Syrie het resultaat van een valse Jihadistische noemt.

        Zo iemand noemt mij, die waarschuwt voor een fascistisch stroming waarvoor heel veel moslims (Soennieten en de door die stroming ernstig bedreigde Sjiieten)doodsbang zijn, ongenuanceerd?

        Lachwekkend en gemakkelijk. Jack. Als jou inhoud "op is" verlaag jij je standaard tot uit een of twee regels bestaande frames/beledigingen. Erg makkelijk.

        Moi

      • Nogmaals VSH, het begrip nuance is geheel aan je voorbij gegaan. Je zet bepaalde groepen voortdurend en stelselmatig in het verdachtenbankje. Dat siert je niet.
        Wat meninkjes bij elkaar knippen en plakken op internet maakt je nog niet tot de deskundige die je zelf pretendeert te zijn.

  • Goed beschouwd worden de Joden nu nog altijd als paria door sommige (vooral)islamitische bevolkingsgroepen gezien en/of onheus bejegend. Moet er niet aan denken dat ideologieën als IS hier en in Europa voet aan de grond gaan krijgen, vind de geluiden en bezigheden van extremistische moslims in het Europa boven de Middellandse zee al erg genoeg.

  • Inderdaad goed dat de Kristallnacht vandaag toch ook nog herdacht wordt - naast alle media-aandacht voor het Duitse feestje 25 jaar over 'de val van de muur'. Toevallig (...)beide op 9 November...
    Triest dat er daarna een Israëlische apartheidsmuur door Palestina opgetrokken is die door Europa/VS gedoogd wordt.
    Kristallnacht-herdenking is voor mij een protest tegen àl het religieus extremisme zou ik zeggen.

  • Dat moslims de pik hebben op Joden hebben we te danken aan de stichting van de staat Israël en de manier waarop Israël daar te keer gaat. Dat hebben de Joden aan het zionisme te danken. Het probleem van het antisemitisme oplossen door zelf in een onderdrukker te veranderen in plaats van een onderdrukte. Het slachtoffer wordt dader. Een bekend verschijnsel bij bijvoorbeeld seksueel misbruik. De woede van de moslims hierover moet niet worden weggezet als anti-semitisme. Ook moet niet iedere uiting van straattuig en extremistisch gebroed de hele moslimgemeenschap aangerekend worden. Dat is onzin en ook gewoon dom. Over domheid heeft Dietrich Bonhoeffer iets geschreven. Het is geen gebrek aan intelligentie maar een moreel gebrek. Intelligentie is niet goed of slecht.
    http://stgvisie.home.xs4all.nl/VISIE/domheid.html

    • Die typisch linkse denkwijze die jij hier etaleert Marc, is juist één van de belangrijkste oorzaken van de problemen met dat "straattuig" zoals jij ze noemt. Inderdaad dom, maar niet uit de hoek die jij suggereert.

    • Als je de latere teksten in de Koran leest dan zie je dat islamitische onverdraagzaamheid jegens anderen in het algemeen, en joden in het bijzonder, ongeveer 1350jr ouder is dan Israel.

      En dankzij de eis van de abrogatie (latere teksten overullen eerdere) kun je niet zeggen dat jodenhaat en andere waanzin die bijvoorbeeld door ISIS wordt angehangen, niet islamitisch is.

      Heb me laten vertellen dat er in de Koran het volgende staat:"zie je een rotsblok liggen, draai hem om, er kan wel eens een jood onder zitten". (En de moslim moet dit niet doen om de jood uit zijn benarde positie te halen).

    • Heb juist geen hekel. Ik waarschuw voor een stroming binnen de Islam, waar heel veel Moslims als de dood voor zijn.

      Het Wahhabisme. Ook wel met een "h" geschreven.

      Wahhabisme staat ISIS als Nationaal Socialisme tot de SS.

      (Hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik bepaalde groepen Moslims graag naar Nederland zie komen, voordat jij met zitje geframe van mij als islamoloog ophoudt? Je houdt er enge praktijkjes op na, en dat siert je niet)

  • Het herdenken van de Kristalnacht gaat voor mij verder dan alleen den symbolische start van de jodenvervolging te herdenken.
    Er worden nog steeds mensen vervolgd of gediscrimineerd vanwege hun geloof of afkomst. Soms heel duidelijk, soms heel subtiel door allerlei vermeende groepskenmerken aan mensen te koppelen. Bepaalde moslimgroeperingen hebben hier nu nogal veel last van. Zij worden niet meer als individu beoordeeld maar als lid van een groep.
    Wanneer je op basis van gedrag van leden van een groep de hele groep beoordeeld of veroordeeld dan is dat het begin van discriminatie.
    In de Nederlandse grondwet zijn daar mooie woorden over opgenomen, die vormen een mooie basis voor tolerante samenleving waar ook minderheden zich kunnen ontplooien en niet hoeven te assimileren.

    • Wereldwijd zijn Christenen de meest vervolgde groepering. En dit gebeurt hoofdzakelijk door moslims. Als minderjarige analfabete Christelijk bessenpluksters kun je in Pakistan zo maar tot de doodstraf veroordeeld worden. Omdat de collega's van Bibi zeggen dat je de profeet van de moslims hebt beledigd.

      In Pakistan worden veel Christenen door geestelijken van blasfemie beschuldigt. Misschien ook omdat de Imam mag na de terechtstelling beslissen wat er mat de eigendommen van de vermoorde Christen gebeurt.

      In Indonesië zijn een paar jaar geleden, drie Christelijk meisjes op weg naar school onthoofd.

      In het "seculiere" Turkije van Ataturk, hebben naast de gruwelijke Armeense genocide nog twee genocide op inheemse Christelijke volken plaatsgevonden; die op de Assyriers en de Pontische Grieken.

      Een paar jaar terug zijn in Zuid-Oost Turkije een paar Christenen onthoofd omdat ze bijbels uitdeelden.

      Jack. Het is de eenentwintigste eeuw; stap eens uit die jaren zeventig met zijn verschrikkelijke policor, polarisatie en weg-met-ons. Ga de Koran en Hadith lezen, en knoop het gegeven van abrogatie (De latere teksten uit Medina overrulen de vroegere teksten uit
      Mekka) in je oren.

      Wil ik groeperingen over een kam scheren? Nee. Je hebt in Syrië veel leden van de Soennietische meerderheid die de kans van de autoritaire en corrupte Assad kiezen. Moeten niets hebben van de bloeddorstige, sectarische psychopaten die in het kader van de jihadistische naar Syrie zijn afgereisd, om hun "broeders" te bevrijden. De meerderheid van de Soennieten in Syrië willen helemaal niet dat de minderheden die met hen die prachtige Syrische mozaïek vormen door Saudi Arabie en Qatar betaalde proxy-legers verdreven worden, en plaats maken voor een middeleeuwse sharia.

      Conclusie:

      het ligt allemaal wat genuanceerder dan Gekke Geert aan de ene kant, en vastgeroeste wegkijkers aan de andere kant willen doen veronderstellen.

      Moi

      • Tja VSH de haat druipt er vanaf. Jij wilt alleen het kwade zien en daarmee roep je het juist op. Je bent onderdeel van het probleem.

      • Pieter.

        Als een struisvogel wegkijken of anders ben je haatdragend, en dus een deel van het probleem. Tenminste volgens Marc.

        Marc is de man die het bespottelijke van de zeer selectieve verontwaardiging bij Moslims ten aanzien Israëlisch-Palestijns conflict niet ziet.

        Wanneer worden Nederlandse Moslims bijvoorbeeld eens net zo boos over het feit dat in Soedan, de Arabische Janjaweed (Soenieten) hun zwarte geloofsgenoten (Soenieten) in dat land terroriseren?

        Als ik zo kwaadaardig over hem zou denken als hij dat over mij doet, zou ik zijn blinde vlek voor de absurd selectieve focus van Moslims op Israel-Palestina, en de ontkenning van het antisemitisme in de Koran, als slecht verhuld crypto-antisemitisme kunnen duiden.

        Maar zo kwaadaardig denk ik niet over Marc. Volgens mij is het iemand die een veilige harmonieuze omgeving met een vleugel (piano) is opgegroeid - en dat doet me deugd - en daardoor niet zo'n scherp afgestelde radar voor dreiging en gevaar heeft.

      • Laat maar zitten VSH, tegen zoveel domheid als Marc en Jack hier laten zien valt toch niet te praten.

      • Het maakt mij niet uit wie er door wie wordt vervolgd, of welk individu of groeperingen een ander discrimineert.
        Totaal oninteressant of je christen of moslim, agnost of atheïst bent. Wanneer je een ander niet op zijn individuele kwaliteiten of handelen beoordeelt maar op vermeende groepskenmerken dan vind ik dat verwerpelijk.

      • Voor de duizendste keer Jack.

        Ik zie genoeg stromingen binnen de Islam als een potentiële versterking van Nederland/Europa.

        Maar het Wahhabisme staat tot ISIS (Daesh) als het Nationaal-Socialisme tot de SS.

        Misschien je eens Soennietisch extremisme verdiepen, voordat je je in Islam discussies werpt. Komt zeer beperkt over als je complete argumentatie uit 'wie kanttekeningen bij delen van de Islam zet, is een bruinhemd PVV aanhanger' bestaat.

    • Bepaalde moslimgroeperingen hebben hier last van? Bedoel jij niet: bepaalde moslimgroeperingen maken zich hier schuldig aan?
      Dat lijkt mij meer in overeenstemming met de waarheid Jack.

    • Bepaalde moslimgroeperingen hebben hier last van? Bedoel jij niet: bepaalde moslimgroeperingen maken zich hier schuldig aan?
      Dat lijkt mij meer in overeenstemming met de waarheid Jack.

      • Pieter.

        Onze wegkijkende vrienden Jack en Marc, hebben overduidelijk totaal geen kennis.

        Als je met teksten uit Leviticus en Deuterononium aankomt, om te stellen dat In het Christendom geweld gelegitimeerd is, weet je dus niets van een van de meest bepalende fundamenten van het Westen af.
        Als je antisemitisme binnen de Islam slechts (!) toewijdt aan de staat Israël, dan weet je dus niks van de Islam.

        Ze bevinden zich in goed gezelschap van hoofdtheedrinker Van der Laan. Die stelt dat het nu beter gaat. Laat Eberhard eens aan Hans Teeuwen vragen of laatste nog publiekelijk grappen over Mohammed durft te maken.

        Moi

      • Marc.

        Je bent aan vakantie toe.

        (Liever niet naar Turkije, want dat begint langzamerhand enger te worden dan Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid).

      • Moslims de nieuwe Joden?

        Waar? In Nigeria? Boko Haram is geen kat in het nauw. In Gaza? Daar is de onderste laag van de hel voor Palestijnse Christenen. In Egypte? Maak dat de Koptische kat wijs. Tijdens de burgeroorlog in Algerije? De vroegere hoofdafhakkers van het FIS mochten echt naar de moskee, naar Mekka, vijf keer per dagen bidden en Ramadan doen. Op het Sinjargebergte en in Kobane? Alsof de Yezidi's, andere Koerden en Armeniërs in het Midden Oosten iets anders dan overleven aan hun hoofd hebben gehad iets In Qatar? Die paar honderd slaven die bij de bouw van WK-stadions omgekomen zijn Grotendeels niet-Moslims.

        In het Engelse Roterham? Waar een Pakistaanse bende 1400 (!) blanke vrouwen (racisme is lang niet altijd wit) stelselmatig sexuele misbruikt/geëxploiteerde zijn. Dit kon duren doordat de politieagenten daar bang waren om door de Marcen, Jacks en Linda Voortmannen van Rotherham voor nazistische bruinhemden uit te maken.

        In Nederland? Denk dat de AIVD er hele andere dreigingsanalyses op nahoudt. Met andere daders en slachtoffers.

        Laten we de moslims helpen en vol de aanval inzetten op de door Saudi Arabie gefinancierde fascistische stromingen.

  • Eigenlijk is het erg triest dat aanhangers van het PVV-gedachtengoed een item over Kristallnacht proberen te kapen.

    • Sjaak, je bezondigt je nu opnieuw door iedereen over dezelfde kam te scheren, siert je echt niet, integendeel.

    • Max Pam sprak ooit een prachtige column uit bij Buitenhof. Ging over Wilders bezoek aan de Knesset, en de, in de ogen van Pam, merkwaardige reactie van de Anne Frankstichting.

      Misschien die eens opzoeken Jack!

    • Nee hoor, heel genuanceerd van mij hoor. Geradicaliseerde PVV'ers snappen dat misschien niet.
      Wel grappig hoe VSH en sommige anderen voortdurend met hun radicale ideeen of bij elkaar geknipte en geplakte ideeen menen de waarheid in pacht te hebben en zonder ook maar een spoor van twijfel individuen of groepen van allerlei wangedrag of verwerpelijke ideeen menen te moeten betichten. En dat zonder deugdelijke opleiding of relevante werk- of andere ervaring. Ik zou mijzelf dan heel wat bescheidener opstellen. Dat voorkomt uitglijders. Alhoewel deze voor dat soort lieden zelden (h)erkend worden. Veel te druk met framen van andersdenkenden en waarschijnlijk zelf nog nooit een serieus gesprek gevoerd met een moslim of ooit gereisd in niet-westerse landen. Ik kan het aanbevelen, het verruimt je blik en helpt je van allerlei bekrompen gedachten af.
      Je merkt dan ineens dat mensen overal hetzelfde zijn en allemaal een goede toekomst voor hun kinderen willen.

      • Ben in Tunesië geweest. Misschien heel ongenuanceerd om te zeggen, maar ik vond dat een bijzonder sympathiek en beschaafd volk.

        Niet te vergelijken met die agressieve macho's uit het Rifgebergte (met ironische knipoog).

        Marokko mag qua natuur veel mooier zijn, vanwege de mensen zou ik toch absoluut naar Tunesië gaan.

        Nou jij weer ouwe!

    • Eigenlijk is het erg triest dat aanhangers van het Moslim-gedachtengoed een item over Kristallnacht proberen te kapen.

      • Volgens mij begon Jack. Volgens mij begon Jack met een link te leggen tussen de PVV en de Holocaust.

        Schijnbaar denkt goed en wegkijkend Links Nederland een monopoly op moraliteit te hebben, en alles wat kritisch ten aanzien van aspecten van grootschalige immigratie weg te mogen zetten met behulp van vergelijkingen naar het Nazisme.

        Buikhuizen (niet immigratie discussie), Fortuyn en nu weer mensen die (door ervaringen) zich bedreigd voelen de Islam; je mag ze straffeloos voor Hitler, Eichman of bruinhemd uitmaken. Dat je hiermee gewelddadig acties mee uitlokt? Lijkt niet uit te maken.

        Een overlevende van een vernietigingskamp zei het al: fascisten noemen zich in de toekomst anti-fascist.

        Het belangrijkste kenmerk van fascisme is verheerlijken van geweld tegen anders denkenden. Heb niet het idee dat de mensen van wie ik weet dat ze - om wat voor reden - PVV stemmen, fantasieën over brandstichting, pogroms of mensen in veewagons naar het Oosten te sturen.

        (Dreiging van)geweld komt hier vooral van Links en uit extremistische moslimgroep. Voor het Anne Frankhuis staat een gepantserd observatiehokje, en die staat er niet vanwege dreiging van rechts.

        Vraagje aan Marc en Jack: een tijdje geleden is een bejaarde man bij een wedstrijd van zijn eigen amateur voetbalclubje van achteren neergeslagen en mishandeld. De man had het gewaagd om naast een moslim lekker een mexicano (varkensvlees) op te eten. Als zo'n man, zijn vrouw of zijn kinderen in de toekomst - toch maar - Wilders stemmen, zijn het dan nazi's?

      • Kun je me even aangeven waar ik PVV en Holocaust aan elkaar te koppelen?
        Lukt je niet, want het is niet gebeurd.

        Weer een schaamteloze en leugenachtige poging om anderen in een kwaad daglicht te stellen.
        Waarom zo'n hekel aan mensen die anders denken?

      • "Mensen die Wilders met de Nazi's vergelijken moeten gestraft worden. Het is misdadig de grote blonde leider (God Wilders, wilders zij geprezen Omhoog met uw rechter arm voor de verhevenene en straft de ongelovige critici). Dat is wat je zegt VSH. In de oorlog was het fout en nu is het fout.

      • Ik denk dat VSH de reikwijdte van zijn redeneringen niet goed overziet. Een andere verklaring kan ik niet vinden voor de inhoud van een aantal van zijn schrijfsels.
        Hij draagt zelf bij aan een sfeer van wij tegen zij, wanneer je niet voor ons bent dan ben je tegen ons. Dat zijn de mechanismen die vergiftigend werken voor een samenleving.
        Problemen moet je altijd benoemen en aanpakken, maar dan moet je wel een idee hebben waarover je praat en niet gedrag van individuen de verantwoordelijkheid maken van groepen. Dan bevind je je in heel dubieus gezelschap.

  • Marc.

    Dat je Wilders vergelijkt met WOII, maakt dat ik denk dat je overspannen bent, en beter bij Kristalnachtdiscusses weg blijft.

    Jack.

    Jij bent hier de kampioen medereaguurders framen. Met misselijke trucjes/streekjes. Met je eerste reaguursel op deze topic impliceer je overduidelijk dat de PVV het gevaar is waar we tijdens deze herdenking aan moeten denken.

    Kan je op briefje geven, dat heel wat mensen met een Joodse achtergrond, deze mening niet delen, en vinden dat jij (!) de boel kaapt.

    Over Nazisme heb ik een duidelijk oordeel. Over Wahhabisme, dat net fascistoïde is, ook; moeten we in Europa niet willen. Kan je op een briefje geven dat elke moslim die kan nadenken met me eens is dat er voor Wahhabisme in Europa geen plek is.

    Vuil streekje van jou, om mij - die constant zegt dat bijvoorbeeld Iraniers en Turkse Soefisten van harte welkom zijn - omdat ze ons land versterken, weg te zetten als een Islamofoob.

    • Jou reactie bij dit Kristalnachttopic.

      ... bepaalde bevolkingsgroepen die het het gemunt hebben op bevolkingsgroepen met bepaalde geloofsovertuigingen...

      Als je niet op de PVV duidt, welke partij dan wel?

      (Zou echt ziek en laf zijn als je nu probeert te duiken)

    • Best frustrerend hè, dat je me het zwijgen niet kunt opleggen. Die onwelgevallige meningen van mij. Je kunt me niet eens een een pijnlijke en dodelijke ziekte toewensen.

      • Weer pot en ketel.

        Mijn missie is een klein steentje bij te dragen aan de sloop van de lokale PvdA.

        Jouw missie is iedereen die op deze site tegen het College, haar vriendjes, prestigeprojecten en stedenbouwkundig beleid als domme nimbys te framen.

        Je bent aan vakantie toe. Vroeger werd je slechts bij kritiek op Rehwinkel furieus, nu bijna overal over.

        Vakantietip van mij voor jou: Naksos

      • De PvdA is heel goed in staat zich zelf te slopen VSH. Daarbij loop jij alleen maar in de weg. Mijn missie is het relativeren van allerlei leugens en misvattingen. Betekent niet automatisch dat ik het altijd eens ben met degene of wat die ik verdedig. Al nemen mensen dat uiteraard terstond aan. Ze kunnen er nu eenmaal niet tegen dat er getornd wordt aan hun wankele wereldbeeld. Dat moet goed vastgehouden worden teneinde dat het niet met daverend geweld ter aarde stort.

  • Allemaal gelezen hoe 80% ( TACHTIG!)van de Turkse jongeren in dit land denken over IS?
    Hoe ze geweld tegen anders-gelovigen en niet-gelovigen goedkeuren?

    • De ontkenning van de Armeense Genocide, de door Turkije gefaciliteerde* actuele genocide op de Yezidi's op het Sinjargebergte, de door Turkije gefaciliteerde sloop van het ook door wat Armeniërs en Arabieren bevolkte Koerdische plaatsje Kobane, de decennialange onderdrukking van de christenen op Papoea-Nieuw Guinee?

      Het zal volgens Marc weer allemaal de schuld zijn van Wilders en het Israëlische-Palestijnse conflict.

      Moi

      Wie denkt dat Erdogan ISIS niet meer steunt, diskwalificeert zichzelf. Daarvoor hoef je alleen maar naar de goede behandeling van de "gegijzelde" Turkse diplomaten in Mosul te kijken.

      De Amerikaanse-Libanese journaliste Serena Shim had goed zicht op die steun. Een dag nadat Turkse agenten haar voor spion uitmaakten, verongelukte bij de Syrische grens, in een botsing met een grote truck.

      Te ziek hoe de man met de ogen-zonder-ziel, Frans Timmermans, steun aan de mannen en vrouwen in Kobane weigerde, met de woorden dat de wapens wel eens bij de verzetstrijders van de PKK konden terecht komen. Terwijl de PKK prima het ANC van het Midden Oosten genoemd kan worden.

      • Klopt.

        Die beste jongens hebben geen kennis en kunnen alleen met zware beledigingen als "Bruinhemd" komen.

        Mannen die zichzelf moreel superieur wanen, en zichzelf daarvoor op de borst kloppen.

        Vraagt het nodige wegkijken (ken je de afschuwelijke Rotherham zaak?), en komt met de nodige cognitieve dissonantie, maar dan voel je je ook verheven boven mensen die hun wijk met Boerka's worden geconfronteerd.

      • Het ging helemaal niet om IS maar om de strijd tegen Assad. Daar zijn ze voor. Het Kalifaat vinden ze niets. Het is gewoon superongenuanceerd naar buiten gebracht. Assad heeft gifgas tegen zijn eigen bevolking ingezet. Het is een moordenaar. De destabilisering van Syrië als gevolg van de opstand tegen het heeft allerlei ongewenste neveneffecten. De fundimafkezen die hun godsdienst aangrijpen om allerlei bevolkingsgroepen uit te moorden niet de minste. Dat je dat alle moslims wilt aanrekenen, ook die in Nederland is uiterst dom.

    • Assad heeft gifgas gebruikt?

      Waar bestaat dat bewijs uit? Een door de Mossad getapt telefoongesprek tussen twee officieren van het Syrische leger. De Mossad van het land dat de "Syrische" "rebellen" met enige regelmaat ondersteunt (bijvoorbeeld strijd in Quinetra). En wat nog meer?

      Heb nieuws voor je, er zijn ook sterke geluiden dat de Turkse MIT (inlichtingendienst) en "rebellen" er achter zitten.

      Google voor de gein "Ake Sellstrom" (hoge VN baas)"Seymour Hersch" (Pullitzer prijs winnaar) Ted Postol (MIT professor).

      De door sommigen, om nog onbekende redenen op handen gedragen, Elliot Higgins (Bellingcat) mocht met een andere oplichter genaamd Dan Kaszeta in de Guardian (Qatarse eigenaar!) het stuk van Hersch onder vuur nemen.

      Een van de reacties hierop was al volgt:

      "Dear Guardian make sure you ask Theodore Postol for a similar article on the subject.
      I don't know about you but I'd rather listen to an eminent US scientist who who has the temerity to use science to come to a conclusion.
      Brown Noses is rather of the la, la, la, I'm not listening, school of investigation when it comes to scientifically supported evidence. He has no evidence and zero credibility.
      Quite what the Guardian were thinking when they thought they'd publish this dross"

      Het trieste/komische was dat Elliot Higgens beweerde met de MIT professor samengewerkt te hebben. De laatste wist hier weinig van. Door veel Westerse media geciteerde Co-"schrijver" Dan Kaszeta is een twitteraar die zichzelf ten onrechte voor chemisch technicus uitgaf.

      https://twitter.com/DanKaszeta/status/500678603638853632

      Had je voor de Tweede Golfoorlog als casus belli een scriptie van een student de universiteit.

      John McCain had voor zijn agressieve anti-Syrie standpunt een bijna ongeletterde mevrouw O'Bagy als Syrie-deskundige.

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2423500/Syria-expert-Elizabeth-OBagy-work-hailed-John-Kerry-John-McCain-lied-qualifications.html

      Voor het "bewijs" van de gifgas aanval in Damascus komt men niet veel verder dan clowns als Higgens en Kaszeta plus één of ander getapt telefoongesprek.

      Over die afschuwelijke dag in augustus 2013. Een aantal van de manlijke volwassen slachtoffers deed volgens een deskundige bij Nieuwsuur aan overacting (met schuim op de mond). De verschrikkelijke aanblik van de uit Latakia ontvoerde (?) kinderen was bijzonder omdat ze op één fotoserie in het ene stadsdeel, en op andere fotoserie in een ander stadsdeel lagen. Ook bijzonder is dat die kinderen heel snel begraven zijn en hun namen niet naar buiten zijn gekomen.

      Gifgasaanval door het Syrische leger? Misschien. Wel heel stom dan. Dankzij een enorm offer hebben ze net een Amerikaanse aanval kunnen voorkomen.

      Hoewel corrupt, repressief en clientelistisch, kan het regiem van Assad op redelijk brede steun binnen de Syrische regering rekenen. Van alle groeperingen. Anders was hij ondanks interventie van Hezbollah vorig jaar mei, en de Iraanse en Russische steun allang weggeweest.

      Assad slechter dan Erdogan? Misschien.

      • http://whoghouta.blogspot.nl/

        De site over de gasaanval op Ghouta. In het Engels en met wat scheikunde.

        Een aanval die 1700 doden kende, maar waarvan de in beeld gebrachte slachtoffers, uit de vreselijke aanblik van op meerdere plekken gefotografeerde groep kinderen bestond.

        (Van begrafenissen zijn bijzonder genoeg nauwelijks beelden op video of foto).

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

11 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

12 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

16 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

17 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

18 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

18 uur geleden