De eerste single malt whisky uit Groningen is vanaf vandaag te koop. De whisky is gedistilleerd met producten uit de streek, en gemaakt bij distilleerderij Alambik in Midwolda.
Een single malt whisky moet gemaakt zijn van 100 procent gerst, het moet afkomstig zijn van één distilleerderij en minimaal drie jaar gerijpt zijn.
De Groninger ondernemers Maik van Heerd en Albert Heidema zijn de initiatiefnemers. Het heet “Whisky oet Grunn” en het bevat 60 procent alcohol.
Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…
In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…
Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…
Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…
Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…
Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…
Bekijk reacties
Ga het vast een keer proberen, maar blijf wel mijn Bruichladdich trouw. Die hebben toch iets meer ervaring met het distilleren van de Schotse godendrank. ;-)
De Laddie Twenty Two kan ik van harte aanbevelen. Zeker nu het weer vroeg donker is en de haard weer aan gaat.
Toch jammer dat het dan “Whisky oet Grunn” moet heten, dat neem je gelijk niet meer serieus.
Helemaal met je eens. Nu lijkt het meer op een grappig initiatief en niet op een serieuze poging om goede whisky te distilleren.