Categorieën: Nieuws

Groningen doet mee aan toegankelijke stad

Groningen gaat meedingen om de meest toegankelijke stad van Europa in 2016 worden. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Unie.

De gemeenteraad nam woensdagavond een voorstel van het CDA hierover aan. Dat houdt in dat de voetpaden toegankelijker gemaakt moeten worden voor mensen die slecht ter been zijn en voor mensen met kinderwagens.

De trottoirs moeten daarvoor vrij blijven van slecht geparkeerde fietsen. Fietsende Stadjers wordt gevraagd hier op te letten.

 

 

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ok, dus Groningen wil toegankelijkste stad worden en maakt daarvoor de stad MINDER TOEGANKELIJK. Of worden er ergens extra fietsenrekken of -stallingen gecreëerd? Anders kun je dus je fiets moeilijker kwijt in de binnenstad en is deze dus minder toegankelijk voor verreweg de grootste groep weggebruikers: de fietsers!

    En als je in 2016 met de auto gaat, mag je vanuit het zuiden eerst een uur in de file staan voor de krakende Herewegbrug of de overvolle toegangswegen vanuit Hoogkerk, omdat de zuidelijke Ring en de Paterswoldseweg op de schop zijn - maar als je dat eenmaal hebt gehad en in een veel te dure parkeergarage staat, dan IS me de binnenstad toch toegankelijk! Als je weet welke kant je op moet tenminste, want bewegwijzering bij parkeergarages is niet te vinden, staat niet bij alle uitgangen of is zeer vaag.

    Maar dat is wel op te lossen. Maak parkeren goedkoper en zorg voor duidelijke bewegwijzering. Dan weten mensen welke kant ze op moeten lopen om geplet te worden door één van de vele al-dan-niet-dubbelgelede bussen.

    Gemeenteraad, jullie hebben allang bewezen geen durf en bestuurlijk vermogen te hebben voor een solide, integrale aanpak van de bereikbaarheid. En dan willen jullie de meest toegankelijke stad van 2016 creëren? Ga toch fietsen.

  • De voetpaden moeten toegankelijker worden gemaakt door a-socialen die toch niet luisteren te verzoeken hun fiets niet midden op de stoep te parkeren. Succes!

  • misschien kan de gemeente dan ook zorgen dat de stoeptegels fatsoenlijk liggen, dat die gele steentjes die spekglad worden als ze nat zijn vervangen worden. Dat er een duidelijk onderscheid zit tussen stoep en straat zodat voetgangers in de Folkingestr. doorhebben dat niet de hele straat voetgangersgebied is, dat voetgangers niet midden op de straat gaan lopen aan de stille kant van de vismarkt, op de hoek tussen vismarkt en grote markt en op het fietspad voor de korenbeurs,

  • Een prijs in het leven geroepen door de Europese Unie om het populisme daaromtrent te vergroten. De naheffing en wat wij normaliter al jaarlijks afdragen aan de EU gaat het daar nooit van winnen.

  • Gaat er dan ook eindelijk eens opgetreden worden tegen al die fietsers die in voetgangers gebieden de veiligheid saboteren?????

  • Toegankelijke stad?? laat me niet lachen! En dan de bussen uit de binnenstad? Hoe geschift moet je zijn!

Recente berichten

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

Persoonsbewijzen, speldjes of oude apparaten. Op vrijdag 3 mei konden Stadjers in gesprek met experts…

10 minuten geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

46 minuten geleden

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht. (meer…)

47 minuten geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

1 uur geleden

En toen was het oorlog, “Je wist niet wat je er mee aan moest”

Abel van Santen was 17 toen de oorlog uitbrak. Het begin van een verwarrende tijd,…

1 uur geleden

Man (31) veroordeeld voor stalking en verspreiden naaktbeelden in Groningen

Een 31-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 180 uren…

1 uur geleden