Bloed, zweet en tranen bij bouw nieuw theater CSG

Trots. Dat is het woord dat bij facilitair medewerker Remmert Schaap van het CSG Wessel Gansfort past. Afgelopen vrijdagmiddag liep hij met een stralend gezicht door het nieuwe theater op de school waar hij heel wat bloed, zweet en tranen in heeft zitten.

“De ruimte werd voorheen altijd gebruikt als lokaal waar ontspannen kon worden”, vertelt Schaap. “Eigenlijk was het een oude rommel wat mij een doorn in het oog was.” Vorig jaar november ontstond het plan om er een theater van te maken. “Wij zijn een CultuurProfielSchool maar konden niet alle lessen in ons gebouw aanbieden”, zegt cultuurcoördinator Titia Oosterloo. “Voor onze lessen drama moesten we bijvoorbeeld naar een locatie in de binnenstad. Met dit nieuwe theater kunnen we gewoon alles op school doen.”

Schaap is trots op het resultaat. “Ik heb er samen met collega’s heel wat uren ingestoken. De muren schilderen, een nieuwe vloer leggen, verven, noem het maar op.” De ruimte is uitgerust met een professionele geluids- en lichtinstallatie waardoor we de ruimte in de toekomst heel breed kunnen inzetten.”