Categorieën: 112

Arrestatieteam schiet suïcidale man in been

Een 32-jarige bewoner van een woning aan de Stationsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn been geschoten. De man was suïcidaal waarop de politie ingreep.

Rond middernacht kwam bij de politie een melding binnen van een man in geestelijke nood, die zelfmoord wilde plegen. “Collega’s zijn ter plaatse gekomen en zagen bij verkenning een vuurwapen”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de politie. Door de politie werd daarop de omgeving afgezet, en ook kwam een ambulance en een arrestatieteam ter plaatse.

“Een onderhandelaar heeft op de man ingepraat maar dit had geen effect. Daarop volgde een inval van het arrestatieteam waarbij de man in zijn been werd geschoten. Bewoners die in de omgeving wonen werden voordat de actie plaatsvond in veiligheid gebracht. Zij zijn opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt.” De politie is momenteel bezig met een groot onderzoek. Het slachtoffer is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

 • Tragisch bericht. Wederom respect voor de agenten.

  Mensen kunnen zeiken over een bekeurinkje, maar handhaving is een noodzakelijk kwaad. Daarom: hulp voor onze Nederlandse brandweermannen, politieagenten en ambulancepersoneel.

  Ze mogen wat mij betreft de subsidie van club Ron en Guy (half miljoen) gebruiken om een fraai, goed uitgeruste (sauna, bioscoopje, tennisbaantje etc) sociëteit voor onze Groningse hulpverleners te financieren.
  En als een half miljoen per jaar niet genoeg is, dan kan de subsidiestekker ook wel uit Theater te Water met hun tenenkrommende kluchtjes.

 • Je vergeet de mensen die in de zorg werken, de mensen die wanneer het glad is de wegen strooien, de mensen die ons vuil opruimen.
  Al die harde werkers die elke dag hard tegen aan gaan en dan niet in een part time baantje maar echt aan het werk zijn.
  Al deze helden moeten hun eigen bioscopen, tennisvelden, cafés, maar ook restaurants. En Ron en Guy (?) moeten naar Siberië, met de boot van Theater te water. Putin zal ze wel leren!

 • Jack.

  Wat weer een vreemde verbanden. Snap steeds beter waarom jij meestal niet inhoudelijk reageert.

  Van vuil opruimen (mijn werk) raak je niet zo snel ziek, en krijg je niet zo snel PTSS als het aan ouders moeten meedelen dat hun kind niet meer leeft of iemand het leven proberen te redden terwijl omstanders je belagen.

  Niks tegen Ron en Guy. Snap alleen niet waarom wij als boerendorp hun mecenas moeten zijn. Laat dat mooi aan (particulieren) in Los Angeles of Peking over!

  Heb trouwens nog geen antwoord op de fundamenteel kunstfilosofische vraag of kunst niet uit talent en artistieke noodzaak in plaats van op ambtelijke vergadertafels (subsidies) geboren wordt.

  Theater te water? Tenekrommend is nog een understatement. Een landgenoot van je ouders (Brit) stelde dat Nederlanders niet acteren, maar doen alsof ze acteren.

  Wat is er met de grote Russische staatsman Putin? Wees maar heel dankbaar dat hij Rusland bij het ravijn - als gevolg van Jeltsins democratische en markteconomisch shocktherapie - heeft weggetrokken. Wat in chaos de macht zou kunnen grijpen is onder andere echte Russische nazi's. Met Putin minder kans op kilometers hoge paddestoelen.

  (De misselijke Angelsaksische gewoonte om een ieder die niet gelijk voor de macht van het Westen/Nato buigt, door de pers als nieuwe Hitler af te schilderen, zal mbt degenen die bij een mogelijke regime change in Moskou de macht grijpen, eindelijk eens iets met de realiteit te maken kunnen hebben.)

  Moi

  • Ironie is niet echt aan jou besteed.

   En inderdaad, in Engeland heeft een grote theatertraditie met vele topscorers, de overheid steunt vele initiatieven. Dat helpt flink mee om een hoog niveau te realiseren.
   Hier wordt veel geproduceerd van helaas tenenkrommend SBS6 niveau. Gelukkig heeft de kabel vele zenders.

  • Ga jij mij ironie uitleggen? Dat vind ik nu ironisch.

   Het eind van je betoog over voorzieningen voor ambtenaren is zeker een leuke overdrijving, maar in het begin klinkt heel goed door dat jij niet beseft wat de de ernst van de onderwaardering (ook uitgedrukt in geldelijke beloning) en zwaarte van de functie van mensen die (soms letterlijk) in de vuurlinie staan.

   Je zult maar als agent assistentie hebben verleend bij een ernstig verkeersongeluk, en op weg naar nabestaanden de zwakzinnige acab-graffiti zien staan.

   Voor ambulancepersoneel en brandweerpersoneel is zo'n ongeluk (helemaal als er kinderen bij betrokken zijn) iets vreselijks, maar die hebben door de bank genomen niet steeds met vijandigheid te maken, en hoeven niet degene te zijn die aan de deur vertellen dat er iemand dood is.

   Maar hoe denk jij dat die Brandweerlieden in Leeuwarden zich voelen. Die mensen die bij die brand in het centrum moesten beslissen dat ze ander mens aan de de vlammen en rook moesten overleveren.

   En dan kom jij met jouw stokpaard dat die ambtenaren van bijvoorbeeld de Milieudienst, die het ene been amper voor de andere krijgen en die al gauw met 1500 netto (!) naar huis gaan, dan ook meer waardering verdienen?

   Bijzonder

   • Je gaat me nu toch niet wijs proberen te maken dat 'de grote Russische staatsman Putin' niet ironisch was bedoeld?

    Je weet toch wel wie ironie hebben uitgevonden?

   • Volgens de laatste historische inzichten hebben de Saksische kolonisten tussen grofweg 400 tot 800 AD, niet alleen superieure ijzersmeedkunst maar ook de humor naar Engeland gebracht.

    Maw: de Engelse humor heeft een Saksische oorsprong.

    'De grote Russische staatsman Putin' is trouwens provocatieve ernst. Zeg niet dat Putin een moreel eikpunt is, maar wel dat hij als bekwame Realpolitiker Rusland van het ravijn heeft weggetrokken, daar zullen de toekomstige historici het over eens zijn.

   • Zeker vergeten wat er in 1066 gebeurde?

    Interessante veronderstelling over Putin , feiten zijn dat het een dictator is die weinig op heeft met rechten van minderheden, en al helemaal lak heeft aan de territoriale integriteit van andere landen. Kortom, een ordinaire machtspoliticus die leiding heeft aan een land met een economie vergelijkbaar met Italië. Wie zou de rekening van dat machtsvertoon betalen? Inderdaad , de gewone Rus.

   • Slag om Hastings is mij genoegzaam bekend. Willem de Veroveraar die de Angelsaksen verslaat nadat de Vlaamse bondgenoten van de Normandiers op de vlucht slaan, het Angelsaksische offensief hierop op een ramp uitloopt
    De gehele manlijke Angelsaksische adelstand komt om, en de Normandiers nemen Engeland over.

    De overmoedige uitval van de Angelsaksen, onder aanvoering van Harald, is mede ingegeven door het verpletteren van een Vikingleger twee dagen ervoor.

    Maar de Engelse cultuur is ook een mengelmoes. Superieure zwaarden in de Middeleeuwen, en de typische Britse humor wordt aan de Saksen toegedicht. Niet voor niets gaat de strijd om de meest humoristische provincie in Nederland tussen Drenthe en Zuid-Holland (Rotterdam).

    Putin kan over duizend jaar wel eens door de dan levende historici als een Willem de Veroveraar gezien worden.
    Onder Putin is de trots en de geboortecijfers flink toegenomen. Ook de levensstandaard is duidelijk omhoog gegaan in vergelijking met de periode van de bij Westerse leiders geliefde Jeltsin.

    Welvaart krijgt nu een knauw. Maar de Russische ziel is anders dan de onze.
    Als de gemiddelde Rus moet kiezen voor weer neerbuigende voor de NATO of een koude winter op aardappels, uien en wodka leven, dan kiest hij voor het eerste, en dus voor Putin. Gelukkig maar, want als ik iets vrees, dan is wel het machtsvacuum na een val van Putin en zijn makkers.

    Moi

Recente berichten

Omstanders redden persoon uit Hoorsemeer

Omstanders hebben zaterdagavond een persoon uit het Hoorsemeer gered. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate…

32 minuten geleden

Zwembaden Ten Boer en Hoogkerk swingen onder zomerzon: “Extra lang geopend”

De start van de zomervakantie voor de schooljeugd wordt zaterdag 'gevierd' met een echte zomerse…

3 uur geleden

FC klopt Emmen in tropisch oefenduel

FC Groningen rekende zaterdagmiddag op het terrein van amateurclub Rolder Boys af met FC Emmen…

3 uur geleden

Regenboogbankje Haren door vandalen omver geduwd: “Weggehaald om onveilige situaties te voorkomen”

Het regenboogbankje aan de Kerklaan in Haren is vrijdag opnieuw ten prooi gevallen aan vandalen.…

5 uur geleden

Persoon gewond bij conflict op Abrug

Bij een conflict op de Abrug is een persoon zaterdagmiddag gewond geraakt. Dat meldt de…

5 uur geleden

Scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal gestremd door problemen met brug (opgelost)

Het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal heeft zaterdag flinke hinder ondervonden van de gevolgen van…

5 uur geleden