Categorieën: Nieuws

Woonbootbewoners moeten rennen voor oversteek

Vanaf volgende week wordt de straat op het Hoendiep aangepakt. De middenberm verdwijnt zodat hulpdiensten voortaan over deze weg kunnen rijden. Maar de woonbootbewoners zijn hier niet blij mee.

Voor de woonbootbewoners is de middenberm een belangrijke tussenstop om de drukke weg over te steken. Per brief werden de bootbewoners geïnformeerd over de plannen van de gemeente. Maar inspraak was niet mogelijk.

Volgende week starten de werkzaamheden. Naar verwachting zal de nieuwe weg zonder middenberm op 26 oktober klaar zijn.

Andries Oord

Bekijk reacties

  • Hoe kan er sprake zijn van een middenberm als deze niet verhoogd is? Het is ons gisteren bij de bijeenkomst door een zegsman van de gemeente afgeraden om straks op de "middenberm" te gaan staan omdat dat te gevaarlijk is. Oftewel: oversteken wordt niet alleen moeilijker, maar ook gevaarlijker.

    • Omdat auto's de doorgetrokken lijnen niet mogen overschreiden. Ik neem aan dat de vluchtheuvel bij de fietsers en voetgangersoversteekplaats ook blijft. Verder lijkt me een voetpad aan de hoendiepkant geen overbodige luxe. Hoeft maar 3 tegels breed. Verleggen van de boten naar de overkant zou nog mooier zijn.

      • Ik neem aan dat dat laatste een grapje is, kan ik straks via het Alfa College mijn huis in!

        Over de middenberm: men MAG de doorgetrokken lijnen niet overschrijden, maar het KAN wel. Er zijn genoeg idioten die dat gewoon gaan doen, en ook nog lekker hard gaan rijden.

        Wat in de hele discussie totaal niet genoemd wordt is in hoeverre de hulpdiensten hier nou echt baat bij gans hebben. Wat zal gemiddeld de tijdwinst zijn? Waarom wordt de Friesestraatweg (zonder middenberm) niet gebruikt?

        Een stoepje zou inderdaad een oplossing kunnen zijn. Moet dat wel nu meteen gebeuren en niet pas al de weg net is opgeknapt, lijkt mij kapitaalvernietiging.

        • Juist. Spoedvergadering !? En dan Joost van Keulen aan zijn jasje trekken ? Mijn dank zal groot zijn ( voor mijn con/collega's).

        • Zeer goed idee. Het EnCeHaterrein is al zo'n 15 jaar geleden voor niets ontruimd, leg er een mooi pad langs de wal en zo veel mogelijk boten. Misschien ( een deel van) de rest langs de Energieweg t.o.v. de vml.suikerfabriek ? Wel wat verder fietsen, maar helemaal veilig ( en lekker rustig ook).

  • In de brief van de gemeente staat letterlijk: "de middenberm zullen wij verwijderen". Nou is inmiddels duidelijk dat dat inderdaad niet klopt, de middenberm wordt even hoog als het wegdek zelf.
    Gisteren is ons bij de informatiebijeenkomst afgeraden door een zegsman van de gemeente straks nog op de middenberm te gaan staan, dat zou te gevaarlijk zijn.
    Oftewel: oversteken wordt niet alleen veel moeilijker, ook veel gevaarlijker!

  • Ja, niet alleen de middenberm wordt overrijdbaar maar straks ook iedereen die over wil steken!
    Maar hoe dan ook wordt het wel een stuk moeilijker en onveiliger om die drukke straat over te steken. En dat is wèl de enige manier waarop de boten bereikbaar zijn.

  • Ik was al ont-zet-tend blij dat ik na 3 jaar, 2x per week, daar postbezorgen een andere wijk kon krijgen. Levensgevaarlijk, maar ik kon de middenberm nog gebruiken. Nu houd ik mijn hart vast voor alle post- en krantenbezorgers, waar blijkbaar verder niemand ooit bij stilstaat. Er moeten een aantal blokken met brievenbussen in de groene berm komen te staan voor de woonboters, of (nog liever) een stoepstrook voor de boten, waar nu nog heggetjes staan. Iedereen wil graag zijn post en kranten, maar denkt er wel eens iemand aan de bezorgers ?

    • Robert, eerlijk gezegd heb ik mij eerder niet gerealiseerd hoe gevaarlijk het moet zijn om bij ons de post rond te brengen. Nu ineens deze plannen verschenen ben ik me dat zeker wel gaan realiseren! Onbegrijpelijk dat de situatie nog onveiliger gemaakt zal worden.
      Brievenbussen in de groenstrook zou het voor de postbode een stuk veiliger maken maar de bewoners zelf zullen daar weinig aan hebben, sterker nog, ze zullen nog vaker over moeten steken om de post op te halen!

      • Thomas, je hebt daarin gelijk. Een stoep voorlangs het hele gedeelte van nr. 1011 tot 1053 zou ideaal zijn. Ook al zou het maar 3 tegels breed zijn. 4 Breed is nog beter, want voor de bewoners is het nog steeds gevaarlijk zonder middenberm, dan zou je nog met de fiets aan de hand een stukje kunnen lopen tot het van twee kanten vrij is om over te steken.

  • Ah nou ja, mocht je wat overkomen, kunnen de hulpdiensten er in ieder geval ook sneller zijn. Elk nadeel heb z'n voordeel, toch?

Recente berichten

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

2 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

2 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

3 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

3 uur geleden

Willeke Alberti keert terug op het podium tijdens Roze Zaterdag in Stad

'Homomoeder' Willeke Alberti keert bij uitzondering terug op het podium. Op zaterdag 22 juni staat…

4 uur geleden

De Onlanden wordt toneel voor grote internationale kunsttentoonstelling

In 2026 komt de grote internationale buitententoonstelling van Into Nature naar De Onlanden met uitgebreid…

4 uur geleden