Categorieën: Nieuws

Veel ergernis door storingen nieuwe parkeerautomaten

De nieuwe parkeerautomaten waar je alleen met je pin kunt betalen zijn vaak kapot. Ook vinden veel mensen de automaten onhandig en verlangen ze nu al terug naar de tijd dat je nog met munten kon betalen.

Een rondgang door de stad laat zien dat veel parkeerautomaten stuk zijn. Zo waren de afgelopen week de automaten op het Schuitendiep, de Taco Mesdagstraat, Kraneweg, Wielewaalplein, Herman Colleniusstraat, Oosterhaven en Van Heemskerckstraat niet bruikbaar.

Een woordvoerder van de gemeente geeft toe dat er aanloopproblemen zijn. Op dit moment voert de gemeente gesprekken met de leverancier om de kinderziektes in de techniek onder controle te krijgen.

Foto: Erick Bakker

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

   • Zou dit werkelijk iets met de keuze van het operating system te maken hebben? De kans is toch groter dat het gewoon de software niet goed is of de hardware. En praat me niet van de problemen die kunnen onstaan door updates in Linux. Je hebt niet echt veel verstand van dit soort zaken blijkbaar? En is dit niet een of andere embedded windows versie?
    Ook heb ik al botte vandalisme gezien. Maar een dingen zou als regel moeten gelden : Op een dag dat de automaat hapert zouden er rond het apparaat geen bekeuringen moeten worden uitgeschreven.

 • Het zijn geen kinderziektes, dat doen ze expres.
  Kunnen ze lekker weer bekeuringen uitdelen.
  Levert veel meer op dan die paar parkeercenten.

 • Als de gemeente met de fabrikant gaat praten, laat ze het dan er even over hebben dat die 290 automaten 24 uur per dag, 7 dagen in de week meer licht geven dan een straatlantaarn.

  Ook op de dagen en uren dat er niet betaald hoeft te worden, schijnen die dingen vrolijk in het rond.
  Hoezo 'duurzame gemeente'?

 • En in deze stad is het verboden te parkeren als je geen parkeerbewijs kunt krijgen. Er gaat echt niets boven Groningen!

 • Ik vraag me af of het betaald parkeren in woonwijken wel iets oplevert. Het zijn vooral bewoners die er parkeren en de kosten van de meters en alle personeel dat zich ermee bezig houdt moeten toch erg hoog zijn.

  • Het is ingevoerd omdat parkeerders vanuit de binnenstad de wijken er omheen invluchtten. Maar het levert idd blijkbaar zo weinig op dat een gratis parkeerkaart voor bewoners er niet in zit. (bezoekerpas al 33 euro) En door de hoge parkeerbelastingtarieven zijn mensen steeds meer bereidt om verder weg te parkeren en vervolgens breidt de gemeente het betaald parkeergebied weer uit... Een gebed zonder einde ?

   • Op zich een hele goede gedachte om de woonwijken rond de binnenstad te vrijwaren van de parkeerdruk die door de binnenstad wordt veroorzaakt.
    Ik vraag me wel af hoe het totale financiele plaatje er uit ziet, er moet wel heel veel geinvesteerd worden voordat er ook maar een cent weer terug vloeit.
    Met Henk eens dat die dingen wel heel veel licht geven. Gewoon met een tijdschakelaar uitzetten lijkt me niet heel ingewikkeld.

 • Ik vind de nieuwe automaten echt ideaal, je kunt van tevoren aangeven hoe lang je wilt parkeren en hoeft niet ieder uur terug naar de meter. Kleingeld is achterhaald, dus prettig dat het nu gewoon met de PIN kan. Kapotte automaten ben ik nog niet tegengekomen, terwijl ik afgelopen week nog in de Kraneweg geparkeerd stond.

  • Ideaal ?
   Je mag er nooit parkeren, omdat die automaten
   niet werken....
   Wat men tegenwoordig al onder ideaal verstaat....

   • Lezen is blijkbaar erg moeilijk. Zo lang ze werken zijn de automaten ideaal (afgezien dan van de hoeveelheid licht die er 's nachts vanaf komt, maar ik woon niet in Stad dus daar heb ik geen last van). Zoals ik in mijn eerdere reactie al zei: ik ben nog geen kapotte automaat tegengekomen, dus in mijn ervaring zijn ze ideaal.

 • Nieuwe automaten zijn best wel gebruiksvriendelijk ( tenminste als deze in werking zijn) Parkeer tegenwoordig zelf vrijwel overal met de Parkmobile app, wat helemaal gemakkelijk is.

   • Ik gebruik Parkmobile overal in Groningen waar het betaald parkeren is. Hou er wel rekening mee dat je op de duurdere parkeerzones met enige regelmaat een te betalen sms bericht ontvangt welke je attendeert op de parkeerduur/afloop van je parkeertijd.

Recente berichten

Waterpompen tussen Damsterdiep en Eemskanaal voorlopig uit

Waterschap Noorderzijlvest heeft de noodpompen van het Damsterdiep naar het Eemskanaal uitgezet. De pompen werden…

6 minuten geleden

Amkemaheerd krijgt deels nieuw asfalt op zaterdag 22 juni

Een gedeelte van de Amkemaheerd is op zaterdag 22 juni tijdelijk afgesloten voor verkeer wegens…

60 minuten geleden

Brand in leegstaand pand aan Friesestraatweg

De brandweer rukte donderdagmiddag uit voor een brand in een leegstaand pand aan de Friesestraatweg.…

1 uur geleden

Doelman Dirk Jan Baron jaar langer bij FC Groningen

Doelman Dirk Jan Baron heeft zijn contract bij FC Groningen met een jaar verlengd. (meer…)

2 uur geleden

Prentenboeken voor kinderen met taalachterstand

Een groot deel van de kinderen die opgroeien in kwetsbare Groningse wijken heeft een taalachterstand,…

3 uur geleden

Gevlucht uit Afghanistan, gesetteld in Groningen

Noor Haidari (23) is een Afghaan die in 2021 noodgedwongen uit zijn geboorteland moest vluchten.…

4 uur geleden