Categorieën: Nieuws

Uitbreiding koopzondagen nu definitief

De uitbreiding van het aantal koopzondagen naar 52 is zoals verwacht aangenomen door een meerderheid in de gemeenteraad.

De collegepartijen D66, PvdA, GroenLinks, en de VVD waren voor. Ook Student en Stad steunde het voorstel. De overige partijen waren tegen. Die hebben vooral zorgen over de kleine ondernemers. PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra kreeg van SP raadslid Jimmy Dijk twee konijnenoren, omdat de PvdA de oren teveel naar het grootkapitaal zou laten hangen.

Het college zegt dat de uitbreiding van het aantal koopzondagen goed is voor de economie in de stad. Bovendien zouden de consumenten er behoefte aan hebben. Op 1 december gaat het besluit in.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Gaat de raad ook evalueren of er daadwerkelijk een omzetstijging is bij de ondernemers? OF is het meer een paradepaardje voor de stad?

  • Dat betekent extra kosten voor de winkeliers.
    Mensen gaan immers niet méér besteden want hun inkomen blijft gelijk. De kosten voor de winkeliers stijgen. Gas stroom personeel etc.
    De ondernemers zijn weer de grote verliezers.
    Of ze gaan de ectra kosten verhalen op de consument zodat de crisis nog groter wordt.. een negatieve spiraal !

  • Niet alleen loopt de PvdA in den haag aan het handje van de VVD en D66 maar nu ook al in Groningen.
    Slappe hap.

  • Ik lees net op teletekst noord dat er 1000 jongeren ( studenten huisvesting)eenheden komen aan de oosterhamrikkade. Dit heeft de gemeenteraad besloten..weer zo,n smerig en achterbaks spelletje van een wethouder die zo voor participatie is en luistert naar de burger als je en hoort. Deze man is niet te vertrouwen.Plus dat de bewoners in dit gebied gewoon bedonderd zijn door vooral de PvdA. Wij zijn met de burger in gesprek luide het. Ja om ze vervolgens een mes in de rug te steken.

    • Dat meen je niet..
      Heeft de Pvdsp jou een mes in de rug gestoken?
      Het moet niet gékker worden hier in Groningen.
      Ik adviseer je aangifte te doen!
      Groetjes,
      Mevr. Balk.

  • Dit is een heel normale uitspraak als iemand je bedonderd waar je bij bent mevr balk . maar kan wel om uw reactie lachen.

  • Altijd weer die azijnzuur reacties van de zwarte kousen tegenstanders . De werkelijkheid is dat een ruime meerderheid van de Grunningers voor is. Of je nu voor of tegen bent, in een democratie telt elke stem even zwaar. Voor Groningen betekent dit dus de wekelijkse koopzondag, ben je als gelovige tegen de democratie wat let je dan om vrijwillig naar het Midden-Oosten te verhuizen, kun je lekker wonen bij je fanatieke geloofsbroeders.

    • Heeft niks met zwarte kous, gelovigheid etc te maken. De kleine ondernemers zien hierdoor voor hun een extra zware last. Blijkbaar is het de bedoeling dat er nog meer lege panden in de binnenstad komen als de kleinen het niet meer volhouden zo. De grote ketens daarvan zitten de managers etc gewoon lekker thuis hoor op de zondagen, die kunnen wel personeel inzetten, dat lukt de kleine ondernemer niet.

    • Ookpeter kan beter. Want:

      In een democratie wordt zeker met
      het belang van minderheden rekening gehouden.

      Of een meerderheid van de Grunnigers (lekker populair, maar wat wordt hier bedoeld? Stadjers of Stad-Groningers?) voor is lang niet duidelijk. Ben altijd, ook in mijn pre-gelovige tijd, tegen de 24uurs economie geweest, maar maak inconsequent weleens gebruik van een supermarkt op zondag.
      Van de kleine ondernemers lijkt het overgrote deel tegen 52 koopzondagen te zijn (280 gevraagd, 256 tegen).

      Meeste argumenten tegen zijn niet religieus bepaald. Meeste argumenten hebben te maken met de dwang mee te doen in een 24uurs economie. Als jij bij een sollicitatie zegt wel op zondag met je elftal te willen blijven voetballen, maak je straks veel minder kans aangenomen te worden.

      Een dag per week en rust, is ook on een stad gezond en heilzaam. Heb langs de Zuidelijke Ringweg gewoond. Op werkdagen kon je niet en het raam open hebben, en een telefoongesprek voeren. Wel op zondag. Waarom zouden wij ons als provinciestadsmensen geen dag voor regeneratie gunnen. Enig idee hoeveel mensen er door lawaai (onder andere door bloeddrukverhogende effecten is lawaai een stille moordenaar)in Nederland en Europa bezwijken?

      Het idee dat lawaai bij een stad hoort, is een onnozele provinciaalse gedachte. Weleens in/op Manhattan op een zondag. Central Park heeft de rust van het Baloerveld, en Battery Park van Zoutkamp.

      Zwarte kousen? Het aantal orthodox-gereformeerden vormt een klein minderheid binnen de Groningse Christenen.

      Naar het Midden-Oosten? Infantiel anti-Christelijk sentiment dat niets met de opstelling van een democraat te maken heeft. De grondleggers van de moderne westerse democratieën (de Amerikaanse Founding Father) waren allemaal oprechte gelovigen.

      Gaat de gemiddelde
      Nederlandse "liberaal" de pet ver te boven. Bijzonder hoe de gemiddeld hoog opgeleide D66 elk intellect lijkt te ontbreken. Wanen zich vrije vrijdenkers; dit ondanks dat Goethe al schreef dat zij die zich vrij wanen pas echt onvrij zijn.

      Hoewel een ordinaire baantjes -en klussenmachine voor opportunistische ijdeltuit, zit het intellect van oudsher bij de sociaal-democraten. Maar om de belangen van hun bouwvriendjes te beschermen zijn ze wat betreft de koopzondagen, accoord gegaan met het D66 en VVD, die alleen luistert naar de grootwinkelbedrijven.

      • Het lijkt er steeds meer op dat je een een lap tekst hebt met meningen waaruit je naar believen knipt en plakt.
        wegens plagiaat uit eigen werk moet ik je dan ook helaas een onvoldoende geven.

        Tip: ontwikkel een meningenapp, gooi er een paar steekwoorden in en je krijgt een kant en klare reactie voor deze site. Inclusief gebrekkige argumentatie en stijlfouten, toegevoegd aan een variabele dosis kwaadsprekerij.

  • Democratie?! Slim spel, om zoveel mogelijk studenten toe te laten in Groningen, Daar wordt D66 alsmaar beter van met een populistisch studentenprogramma.

    De studenten zullen uiteindelijk vertrekken. Het geeft de diepgewortelde inwoners van Groningen het nakijken.

  • Sjoerd studenten zullen uiteindelijk vertrekken als ze afgestudeerd zijn en VVD lid worden. Maar eerst de boel met medewerking van D66 en PvdA de stad verpesten.

  • Koopzondagen zijn voor de kleine ondernemer helemaal niet rendabel te krijgen. Heb het hier jaren terug al eens met een sigarenboer over gehad en hij sprong er altijd negatief uit. Daarbij komt dat deze man ook wel eens een dag " vrij" wil. Een ondernemer is ook op zijn vrije dag bezig, en ja dat is zijn eigen keuze, maar anders word het wie is die man die zondags het vlees snijd, kan en mag nooit de bedoeling zijn.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

8 minuten geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

2 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

2 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

2 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

4 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

4 uur geleden