Categorieën: Nieuws

Jan Evenhuis ziet pad naar zichzelf vernoemd

Jan Evenhuis opende donderdagmiddag het naar hem vernoemde Jan Evenhuispad. Het pad verbindt de wijken ter Borch en de Piccardthof.

Het heeft meer dan 10 jaar geduurd voordat het pad er kwam. Veel schoolkinderen uit de Piccardthof gaan naar school in Ter Borch en moesten flink omlopen. Dat hoeft nu dus niet meer. Het gebeurt haast nooit dat een nog levend persoon wordt vernoemd. Jan Evenhuis was 32 jaar raadslid en een groot deel daarvan was hij als langstzittend raadslid Nestor van de gemeenteraad. Jan Evenhuis werd toegesproken door zijn opvolger Rosita ven Gijlswijk en wethouder Paul de Rook.

Tijdens de laatste raadsvergadering van Evenhuis nam de raad een motie aan waarin om de vernoeming werd gevraagd.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Er zijn Grunnegers, die meer voor Groningen betekenen, dan de raad en buiten het raadslidmaatschap om, die krijgen toch ook geen pad of een straat naar zich genoemd?

    Die zien het al meer dan 32 jaar als hun plicht, wat de raad in de Groningse gemeenschap afbreekt, door telkens enorme bedragen over te hevelen vanuit de onderkant naar het kapitalisme. Meerstad is daarvan het schrijnend recente voorbeeld!

    • Eens.

      Die Evenhuis kan beter een slaaphuis naar zich vernoemd krijgen. Met zijn geslaap in de raad bracht hij het backbenchen naar 'another level'.

      De laatste raadsperiodes hield hij zij vrijwel alleen bezig met het zo hoog mogelijk op de kieslijst van de VVD komen, en elke maand het ontvangen van die kleine tweeduizend bruto.

      Fijne volksvertegenwoordiger die Jan.

      • Gokje: met de hoeveelheid drank nam ook de mate van achterdocht toe?

        Ondertussen wordt het centrum van Groningen van zijn historie ontdaan, doordat de Jan's raad projectontwikkelaars alle ruimte geeft om negentiendeeeuwse, achtiendeeeuwse om zelfs middeleeuwse panden plat te slaan.
        Dat laatste is in de Visserstraat gebeurd.

        Waar hebben wij Groningers deze colleges en gemeenteraden aan te danken? Wat hebben wij misdaan?

  • @VSH Het feit, dat de SP daarin een voortrekkersrol vervuld is al veelzeggend. Ik zou wensen, dat elke Grunneger zich betrekt bij de (lokale) politiek. De voorkant laat zich anders gelden, dan de achterkant. Ze doen alsof ze het lot van de Grunneger aantrekken (voorkant), maar in de besluitvorming (op de achtergrond) is dit niet waar.

  • SP een voortrekkersrol in het vernietigen van de historische bebouwing?

    Hun gruwelijke ideologische voorgangers, waren overduidelijk voor vernietiging van schoonheid. De Nieuwe Mensch zou verlost moeten zijn van sentimenteel gedrag, valse romantiek en verbondenheid met met zijn afkomst. Een paar van de ziekste voorbeelden hiervan zijn Boekarest onder Ceaucescu, en Amsterdam in de jaren zestig onder wethouder Den Uyl.

    Nu is het volgens mij vooral desinteresse. Bij de SP zit "alle interesse" in plat materialisme. Alles draait om zo veel mogelijk herverdelen van geld. Een megastal in het mooie Westerwolde? Het mag van de provinciale SP. Belastingafdracht en verdeling boven alles.
    Een provinciale sp'er (Hennie Hemmes) vond de drukte over het verkiezingsthema's MONSTRUM) maar onzin. Wat maakten zij zich toch druk om een gebouw, was zijn teneur.

    Net als zijn leider Roemer had hij niet meegekregen dat deskundigen de plannen de doodssteek voor het historische centrum van de stad Groningen vinden.

    SP? Super Plat? Als een hardcore sp'er de rare hypothetische keuze tussen of de D'Olle Grieze plat of de situatie waarin toch nog een Groninger gebruik moet maken van de voedselbank, dan kan een echte nog voor het eerste kiezen. Zo grauw!

    (Maar ze zijn lang niet zo dik bevriend als de lokale PvdA met het lokale bouwwereldje)

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

5 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

6 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

8 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

9 uur geleden