Categorieën: Nieuws

Circus Belly Wien strijkt neer in Stad

Het is een gigantische operatie, maar de medewerkers verzekeren dat alles voor komende woensdagavond klaar zal zijn: het tentencomplex van circus Belly Wien waar de komende twee weken zo’n vijftien voorstellingen worden gegeven.

“We zijn erg blij om weer in Groningen te zijn”, vertelt woordvoerder Kevin van Geet van het Duitse circus. “De afgelopen jaren hebben we verstek moeten laten gaan omdat de stad de beschikbare ruimte reserveerde voor andere circussen. Toch blijft Groningen één van de mooiste plekjes. Behalve vanwege het publiek ook om de gigantische ruimte die we hier hebben op het Stadspark.

Circus Belly Wien is het enige circus waar nog een keur aan dieren act de presence geven. “Het meest indrukwekkend zijn misschien wel onze vijf Siberische-tijgers. Zij gaan aan het begin van het tweede bedrijf een spectaculaire show geven en dat zal echt indrukwekkend zijn.” De eerste voorstelling van circus Belly Wien wordt komende woensdag gegeven.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Deze reactie is door de redactie op grond van punt 3 ("U gebruikt geen belastend en beledigend taalgebruik, u kleineert niet, u houdt anderen in hun waarden, u gebruikt geen schunnigheden en/of obscene taal en u maakt geen racistische, discriminerende of smadelijke opmerkingen.") en punt 4 ("Uit geen zware beschuldigingen zonder toelichting of bewijs.") van het huishoudelijk reglement verwijderd.

  • En nu maar hopen dat ook deze tijgers eindelijk eens voor zichzelf opkomen! De gemeente Groningen waar ook de P.v.d.D. in zit steunen dierenmishandeling dus. Gelukkig ben ik niet van hier!!!!

    • Je klinkt als een ervaringsdeskundige! Je hebt dus ook in een kooi aan de ketting gelegen en nooit kunnen dun wat je als mens hoort te doen? Je bent dom of je hebt last van je enorme oogkleppen.

  • Moeilijke discussie, maar deze beesten hebben het niet slecht maar natuurlijk is het zeker niet.

  • Wilde dieren horen niet in een circus. Nog een paar jaar en deze flauwekul is voorbij.
    Ik vind het wel een beetje stuitend dat er nog steeds bio-industrie bestaat en dat mensen producten uit deze bedrijfstak kopen en gelijktijdig de opvang van zielige zeehondjes steunen.

  • Partij v d Dieren heeft al veel vragen gesteld en moties ingediend enz, kijk hun site maar. Andere partijen zijn te stom om in te zien hoeveel leed er achter die dierentrucjes schuilt. Die moeten eens hun ogen openen en het publiek ook.

Recente berichten

Be Quick dieper in de zorgen na forse nederlaag tegen SDV Barneveld

Be Quick 1887 ging zaterdag in eigen huis fors onderuit tegen SDV Barneveld: 4-0. De…

1 minuut geleden

Groningen krijgt gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken

In Groningen komt er een gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken. Dat is zaterdag bekendgemaakt…

2 minuten geleden

1J: Oranje Nassau koploper af, verlies PKC’83, zege GVAV

Oranje Nassau is koploper af in de eerste klasse J door een nederlaag zaterdag tegen…

16 minuten geleden

Ruime zege Gorecht, oorwassing VVG, spanning in 3C stijgt

Gorecht won in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal. VVG ging hard onderuit en…

26 minuten geleden

De Groene Uilen hebben plek in final eight binnen handbereik

Het eerste herenteam van basketbalvereniging De Groene Uilen heeft een plek in de final eight…

39 minuten geleden

Zaalvoetballers PKC’83 houden zicht op titel

De heren van de zaalvoetbaltak van PKC'83 hebben er vertrouwen in dat zij kampioen van…

1 uur geleden