Categorieën: Nieuws

Circus Belly Wien strijkt neer in Stad

Het is een gigantische operatie, maar de medewerkers verzekeren dat alles voor komende woensdagavond klaar zal zijn: het tentencomplex van circus Belly Wien waar de komende twee weken zo’n vijftien voorstellingen worden gegeven.

“We zijn erg blij om weer in Groningen te zijn”, vertelt woordvoerder Kevin van Geet van het Duitse circus. “De afgelopen jaren hebben we verstek moeten laten gaan omdat de stad de beschikbare ruimte reserveerde voor andere circussen. Toch blijft Groningen één van de mooiste plekjes. Behalve vanwege het publiek ook om de gigantische ruimte die we hier hebben op het Stadspark.

Circus Belly Wien is het enige circus waar nog een keur aan dieren act de presence geven. “Het meest indrukwekkend zijn misschien wel onze vijf Siberische-tijgers. Zij gaan aan het begin van het tweede bedrijf een spectaculaire show geven en dat zal echt indrukwekkend zijn.” De eerste voorstelling van circus Belly Wien wordt komende woensdag gegeven.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Deze reactie is door de redactie op grond van punt 3 ("U gebruikt geen belastend en beledigend taalgebruik, u kleineert niet, u houdt anderen in hun waarden, u gebruikt geen schunnigheden en/of obscene taal en u maakt geen racistische, discriminerende of smadelijke opmerkingen.") en punt 4 ("Uit geen zware beschuldigingen zonder toelichting of bewijs.") van het huishoudelijk reglement verwijderd.

  • En nu maar hopen dat ook deze tijgers eindelijk eens voor zichzelf opkomen! De gemeente Groningen waar ook de P.v.d.D. in zit steunen dierenmishandeling dus. Gelukkig ben ik niet van hier!!!!

    • Je klinkt als een ervaringsdeskundige! Je hebt dus ook in een kooi aan de ketting gelegen en nooit kunnen dun wat je als mens hoort te doen? Je bent dom of je hebt last van je enorme oogkleppen.

  • Moeilijke discussie, maar deze beesten hebben het niet slecht maar natuurlijk is het zeker niet.

  • Wilde dieren horen niet in een circus. Nog een paar jaar en deze flauwekul is voorbij.
    Ik vind het wel een beetje stuitend dat er nog steeds bio-industrie bestaat en dat mensen producten uit deze bedrijfstak kopen en gelijktijdig de opvang van zielige zeehondjes steunen.

  • Partij v d Dieren heeft al veel vragen gesteld en moties ingediend enz, kijk hun site maar. Andere partijen zijn te stom om in te zien hoeveel leed er achter die dierentrucjes schuilt. Die moeten eens hun ogen openen en het publiek ook.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden