Virtueel revalideren in Beatrixoord

nieuws
foto: Marcel Oosterwijk / Flickr.com

Op de locatie Beatrixoord van het UMCG wordt een nieuwe technologie toegepast voor mensen die revalideren. Zij leren weer lopen in een virtuele omgeving, op de GRAIL.

De GRAIL is een geavanceerde loopband die bewegingen in verschillende richtingen maakt en ook de bewegingen analyseert van de persoon die erop loopt. De band is omgeven door een groot scherm met een virtuele wereld. De patiënt ziet zijn bewegingen terug in de virtuele omgeving.

Hij waant zich op een bospad of in een drukke straat en focust op het doel dat hij wil bereiken, zoals over een boomstronk stappen of een fietser ontwijken. De patient herstelt daardoor veel sneller. De GRAIL wordt woensdag officieel in gebruik genomen.

Deel dit artikel: