Categorieën: Nieuws

Veel ongelukken ouderen met elektrische fiets

Relatief veel ouderen hebben een eenzijdig ongeluk met een elektrische fiets. Volgens de provincie gebeurt dit doordat de ouderen de grootte en het gewicht van de fiets niet goed inschatten.

Om dit soort ongelukken te voorkomen gaat de provincie de komende tijd voorlichting geven tijdens open dagen, braderieën en andere evenementen.

De aftrap is zaterdag om elf uur bij het Vinkhuys aan de Diamantlaan in Vinkhuizen. Er  is een parcours uitgezet en er worden tips gegeven. Gedeputeerde Mark Boumans gaat over het parcours een rondje met een elektrische fiets rijden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De elektrische fiets kan het vervoermiddel van de toekomst worden. Als je snellere varianten met rijbewijs toestaat is het een ideale forenzenfiets tot een km of 30. Veel mensen zullen geen auto meer nodig hebben.

    • Zegt de grote voorstander van het prestige - en werkverschaffingsproject genaamd de Zuidelijk Fileverplaatsing.

      Moi

  • Maar er bestaan toch al (elektrische) scooters of bromfietsen ?
    Waarom zou die fiets zoveel meerwaarde hebben ?

    • Omdat je zelf mee trapt. Dat is dus lichaamsbeweging. Bovendien verbruik je minder energie als er een hybride aandrijving is. Is de stroom op dan kun je gewoon door zonder dat je moet opladen.

  • Dobber
    Jij moet niet altijd naar jezelf kijken maar ook eens naar en ander, wij hebben 2 auto's 2scooters en 2 efietsen ik zweer bij fietsen en auto of scooter rijden doet mij niets, en wat betreft dat ze gevaarlijk zijn is onzin de fiets is niet gevaarlijk als je hem gebruikt als ondersteuning en niet zoals veel ouderen als een racefiets ik fiets 16 a 17 km per uur en gewone fietsen mij voorbij dus zijn die eerder gevaarlijk

  • Zou het niet gewoon kunnen komen doordat het reactie vermogen van (veel) ouderen wat achter uit gaat terwijl de snelheid met zo'n fiets juist omhoog gaat ?

  • Zal wel door de vele subsidies zoals van de gemeente Groningen komen waardoor steeds meer mensen dat dingen via het werk kopen (gebruiken ze die wel zelf?)Ongetwijfeld krijgen ouderen ook subsidie. Die moeten immers kunnen kiezen uit gratis OV, gratis elektrische fiets, elektrische auto etcetra. Vroeger zaten ze tenminste gewoon thuis, veel goedkoper.

  • Ja het begint uit de klauwen te lopen.
    Ik reed laatst op mijn plof en werd ingehaald door een opaatje op een opgevoerde electrieke fiets. Dit kan zo niet langer. Vroeger keken de dames naar mij op mijn plof dat is nu verleden tijd ze kijken nu naar opa's op een elektrieke fiets. Het kabinet moet op de hoogte worden gesteld en wetten moeten gewijzigd worden. Het loopt echt de spuigaten uit nog los van alle gevaren!

  • Sommige ouderen overschatten wat ze zelf nog kunnen. Kan mij voorstellen dat je voor de snellere elektrische fietsen een soort vaardigheidsbewijs moet hebben.

    • Helemaal mee eens, maar stel dan ook gelijk een rijvaardigheidsbewijs in voor die lieden welke in de weekenden op hun racefietsen de wegen onveilig maken en schijt (lijken te) hebben aan alle wet- en regelgeving doordat deze denken aan de tour de France mee te doen en elk en iedereen op fietspaden en wegen voor hen moet wijken.

      • Deze lieden hebben voldoende rijvaardigheid, hun gedrag is het probleem. Daar helpt geen rijvaardigheidsbewijs tegen.

Recente berichten

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

17 minuten geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

3 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

3 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

4 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

5 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

6 uur geleden