Categorieën: Nieuws

Gemeenteraad wil geen nieuwe Naberpassage

De voltallige gemeenteraad ziet een soort nieuwe Naberpassage tussen de Grote Markt en het Groninger Forum niet zitten. Dat bleek woensdagavond tijdens een raadscommissie vergadering.

De fracties willen dat het Groninger Forum en de Nieuwe Markt vanaf de Grote Markt goed zichtbaar zijn om veel publiek te trekken.

Wethouder Roeland Van der Schaaf wil het liefst ook een open verbinding, maar houdt alle opties nog open. Er kan namelijk een ondernemer komen die veel winkelruimte nodig heeft.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wie is de baas van de Grote Markt van Groningen? Antwoord: het gemeentebestuur (= het College van B&W en de gemeenteraad). Dus niet een ondernemer of winkelketen, "die veel winkelruimte nodig heeft".

    Hoe is het gesteld met het Beeldkwaliteitsplan van de Grote Markt? Het gemeentebestuur moet kaders (vast)stellen, vergelijkbaar met een bestemmingsplan voor de Grote Markt en omgeving.

    • De baas van een gemeente is de gemeenteraad. Noch het college, noch versus de burgemeester.

      Overigens heeft Groningen slecht ja-knikkers als regeringsvertegenwoordigers ipv volksvertegenwoordigers.

      Verleden week vond er een gesprek plaats als een soort van presidium, waarvan wij de uitkomst en het inhoudelijk gesprek niet mochten weten. Het zou kunnen, dat dit slechts een strategie was, om een gemeenteraad in deze als een NEE knikker te laten functioneren. Om ons in deze te laten zien, dat de gemeenteraad wel degelijk kan NEE knikken.

      We nemen dit slechts als een korreltje zout. Voor Groningen vind ik vooralsnog het inkomenspolitiek veel belangrijker, door te ageren tegen politiek Den Haag. Maar daar hoor je ze niet over, de regeringsvertegenwoordigers!

  • De commerciële partij is dus "de baas" over hoe de wand gaat worden.
    Irritant zeg... Ik denk dat ze nog steeds hard in overleg zijn met de Bijenkorf. De vergelijking met de Naberpassage slaat nergens op. Dit wordt sowieso een drukke route naar de Nieuwe Markt en het Forum toe. En het wordt een hele brede hoge toegangsweg.

  • De zin er kan een ondernemer komen die ruimte nodig heeft zegt genoeg. Die is er dus al en stelt eisen.
    En krijg zijn zin. Dus zo probeert men de boel weer te bedonderen. En komt de overbrugging. Dat de gemeenteraad nog de baas is vergeet het maar die worden gewoon in de richting van het college gestuurd. Daar wordt wel voor gezorgd. En Marc er is steeds beloofd dat er geen overkapping zou komen . De mensen moesten vanaf de grote markt volledig het nieuwe plein en het forum kunnen zien om ze te verleiden er heen te gaan. En de zin alle optie,s open houden. Flauwekul. Er is volgens mij al besloten dat er een overkapping komt. De raad wil het niet maar de wethouder gaat er niet mee akkoord. Dit zegt ook al genoeg.

  • Zie je wel dat het een fop inspraakronde was toen je een soort opbouw van de oostwand kon bekijken. Behalve dat er geen keuze was voor een historische uitstraling werd er in alle rapporten verkondigd dat het een brede open steeg zou moeten zijn. Mevrouw Kiki waarschuwde toen al voor een 'pissteeg',. Ze had dus weer een vooruitziende blik dat de sommige raadsleden geen problemen hebben met een nieuwe pissteeg in het centrum. Die rapporten waren dus ook allemaal onzin, zodra het om geld gaat kan het opeens wel. Dus had die historische Oostwand ook wel uitgekunt.

  • HET MONSTRUM (toekomstig onderkomen voor dak-en thuislozen en de voedselbank) op de verkeerde plek ,evenals DE KOLOS (onderdak en zuipkeet voor studentikezen). Dat wordt puzzelen met de restruimte van de oostwand!

  • Maakt niet uit, over dertig jaar slaan we het MONSTRUM en de rotzooi aan de Noordwand toch plat.

    Gaan we doen wat zestig geleden gedaan had moeten worden, en wat in Duitse en Poolse steden zo'n succes is. Dan gaan we de vooroorlogse situatie reconstrueren.

    Net als bijvoorbeeld het historiserende academiegebouw van Cuypers, gaat men ons over een jaar of vijftig erg dankbaar voor zijn.

    @ Sjoerd. Help je mee een burgercomité die voor de Groningse oplossing gaat op te richten? Een comité dat voor de zo spoedig mogelijk sloop van het MONSTRUM gaat. Doen we buiten de Stadspartij om. Brave en betrokken burgers, maar van harde campagnes voeren hebben ze (nog) geen kaas gegeten.

    Moi

    • Dag VSH,

      Ik ben een groots voorstander om ons als Grunningers te verenigen in een nieuwe politieke partij met louter Grunnegers. I have a dream!

    • Welke vooroorlogse situatie, die van 1939?
      Of van nog eerder, voor het slechten van de vestingwerken? Dat lijkt me nog veel mooier.
      De oude verdedigingsstructuur herstellen met grachten.

      Dit soort pleidooien is allemaal valse nostalgie van oude mensen.

      • Begrijpt, dat jij je heb ingelezen als non-Groninger en de sentimenten van ons Groningers vervloekt!

      • Grachten (in Groningen "daip'n") weer opgraven? Zeer goed idee! Mijn complimenten.

        Wil je meedoen in de denktanks die onze beginselprogramma gaan schrijven?

        Moi

  • @VSH Het is uiteraard wel de bedoeling, dat wij Grunnegers in alle opzichten wel nuchter blijven ;-)

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

3 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

10 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

10 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

12 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

13 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

14 uur geleden