Categorieën: Nieuws

Woningmarkt in Stad sterk

In de stad Groningen zijn er relatief weinig woningen die moeilijk verkoopbaar zijn. Ook de verkoop van woningen is boven het landelijk gemiddelde. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de NVM, over het tweede kwartaal van dit jaar.

Moeilijk verkoopbare woningen hebben volgens de NVM een marktwaarde die minimaal twintig procent onder de verkoopprijs ligt. Daarnaast moeten de woningen langer dan een jaar te koop staan. In en rondom de stad geldt dit voor minder dan 18 procent van het aanbod. Cijfers die vrijwel alleen in de Randstad gehaald worden.

Het tegenovergestelde geldt overigens voor de landelijke regio’s, zoals Oost-Groningen. Daar is een groot deel van het woningaanbod moeilijk verkoopbaar.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Ik geef even een voorzetje: Veel woningen worden omgebouwd voor studentenbewoning, daarom is het niet zo moeilijk in de stad een huis kwijt te raken.

  • De gunstige cijfers gelden voor alle woningtypes, er is dus geen duidelijke relatie met ombouw tot kamerverhuur. De markt voor studentenkamers is op dit moment ruim, een student kan nu een stuk gemakkelijker een kamer vinden dan een aantal jaren geleden.

  • heeft vooral te maken met de krimpverschijnselen waar onze regio van profiteert qua rust en ruimte, maar natuurlijk ook onder gebukt gaat. De nog aanwezige werkgelegenheid concentreert zich meer en meer in de stad.

  • Las ik zojuist, dat het consumentenvertrouwen alweer! is afgenomen en het percentage sceptici tov de economie is toegenomen.

    Dit vind uiteraard ook zijn beslag mbt het vertrouwen op de woningmarkt. Deze opbeurende woorden waren maar slechts van korte duur!

    Er is meer dan 50 miljard onttrokken uit onze economie door regeringsmaatregelen. Jullie denken toch niet, dat dan de rest in kannen en kruiken blijft!

    Praatjes vullen geen gaatjes!

  • Sowieso viel me al op dat de verkoop bordjes snel aan het minderen zijn in en rond de stad. Er blijven natuurlijk nog mensen over met onrealistische vraagprijzen, maar de woonmarkt lijkt weer op gang gelukkig. Hoe anders is dat met het commerciele vastgoed. Daar is het nog steeds zwaar crisis.

Recente berichten

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

7 minuten geleden

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

55 minuten geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

1 uur geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

1 uur geleden

De Rijdende School uitkomst voor kermiskinderen

De meikermis is in volle gang in de Groninger binnenstad. De woonwagens van het kermisgezelschap…

1 uur geleden

Grote verschillen in kosten huwelijksceremonie op vrijdag

Hoeveel geld je kwijt bent voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis kan lokaal sterk verschillen.…

2 uur geleden