Categorieën: Nieuws

Winkelverbod moeder na diefstal door 3-jarig kind

Een 36-jarige moeder van twee kinderen, van twee en drie jaar, heeft een winkelverbod gekregen van een supermarkt aan de Vechtstraat.

Het drie jarige meisje had een maiskolf in haar fietsmandje gedaan en fietste zonder te betalen langs de kassa. Een winkelverbod van een jaar was het gevolg. Haar man neemt het op voor zijn vrouw en kinderen en vermoedt dat de afkomst van zijn vrouw een rol speelt. De vrouw komt uit Oost Europa.

De supermarkt spreekt van een eerder incident met een tijdschrift. Volgens het bedrijf moet de vrouw beter op haar kinderen letten. In beide gevallen is overigens geen aangifte gedaan door de supermarkt.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat doet een kind op een fietsje in de supermarkt? Dat is sws al irritant. En dan ook nog aan dingen zitten en in de fietstas stoppen. man man man wat een opvoeding krijgt ze.....

    • sjonge, u hebt zeker zelf geen kinderen? een meiske van 3, denk je nou echt dat je die al zo kunt opvoeden dat ze 100% van de tijd braaf alles doet wat je zegt?

      en irritant? ik word er juist wel vrolijk van, kinderen in de supermarkt. en het lijkt me ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen, om rond te lopen in de samenleving, ipv angstvallig thuis te worden opgesloten, uit angst voor kritiek van azijnpissers zoals u.

      • Vooroordeel op de persoon gericht! U kent mij niet, u weet niet of ik wel of geen kinderen heb, u weet niet hoe leuk ik kinderen vind etc.
        Kinderen horen wat mij betreft niet te fietsen door de winkel, ongeacht de leeftijd.

  • Ik denk eerder dat deze vrouw al in de gaten gehouden wordt vanwege haar kleine loslopende/fietsende kinderen die dus klaarblijkelijk aan dingen zitten, dan vanwege de afkomst. En dan nu al richting de pers de discriminatie-kaart trekken..... bijzonder...

  • Kinderen van die leeftijd pakken alles dat in hun bereik staat, de hele tijd door. "Nee, terugleggen! Nee, we hebben thuis al iets lekkers!" Veel schappen zijn zelfs op de kinder-graaibaarheid ingericht.

    En als een ongewenst artikel voorbij de kassa komt zeg je gewoon: owh sorry deze hoef ik niet. Er zijn mensen die vinden dat je dan alsnog maar moet betalen. Als je iets niet hoeft breng je het toch gewoon terug!

    Waar hebben we het over! Ik ken deze buurt, deze winkel, deze mensen. Brave buurt met veel oudjes en wat jonge ouders. Geen schrijnende gevallen. Gezinnen als dat brengen dikke 300 euro p/maand naar die winkel.

    Maïskolf in fietsmandje! OMG. Door dit soort "beroepscriminelen" houden arme winkels als de PLUS hun hoofd nauwelijks boven water ;p

  • Ho ho ho wat zitten we weer vol vooroordelen. Een kindje op een fietsje in een supermarkt. Nou kom ze geregeld tegen en ja dat irriteerd mij ook. Maar kinderen zijn kinderen en gooien wel eens in het winkelwagentje in dit geval dus een fiesmandje nou nou nou wat een ramp. Maar ja het komt van buiten en vul de rest zelf maar in

    • Ben ik helemaal met je eens John, maar er is meer aan de hand. Lees het artikel op rtvnoord maar eens. Die supermarkt maakt niet zo maar zo'n beslissing volgens mij.

  • Tijd voor een nieuwe bedrijfsleider.
    Of een cursus hoe ga ik om met kleine kinderen om op de winkel vloer.

    • "incident met een tijdschrift"
      Tijdschrift wou zelf de winkel uit, lag er al te lang.
      Was bang om terug naar de uitgever gestuurd te worden.

  • Het bericht op oogtv is heel summier, er is heel wat meer aan de hand, zie de site van rtvnoord.
    Je denkt toch niet dat een supermarkt zomaar bij dergelijke futiliteiten mensen uit de winkel weert.
    Wel grappig dat hier direct weer een hoop mensen commentaar heeft zonder het bericht te lezen of iets verder te kijken.

  • Owh en omdat het artikel op RTVNoord langer is en later kwam is dát dus de waarheid? (grote fan van RTVNoord hier trouwens maar toch)

    Mijn bevindingen na even in de echte buitenwereld rondvraag te hebben gedaan (mensen uit de buurt gesproken):

    De PLUS had ten tijde van dít artikel idd nog geen antwoord klaar, ze moesten blijkbaar nog effe overleggen hoe ze de feiten wilden spinnen. Vervolgens kiezen ze een gróter medium dan de betrokken ouders (RTV Noord VS. OogTV), één waarbij commentaar geven niet mogelijk is (anders zou er een discussie kunnen ontstaan i.p.v. het laatste woord hebben gehad) en vervolgens dikken ze de feiten flink aan in hun voordeel (lees: liegen ze gewoon keihard om die mensen nog verder in de zeik te zetten). Eén maïskolf wordt "een paar maïskolven". Vaste klant die de complete maandelijkse boodschappen voor het gehele huishouden daar haalt wordt "koopt weinig en is lastig". En dat verhaal van 'Het Tijdschrift!' (waar de PLUS blijkbaar als hun troefkaart stevig aan vast houdt) moet men ook maar eens horen van mensen die er bij waren: nog vóór de kassa viel er een tijdschrift op de grond. Dat pakte de vrouw op en zette het terug in het rek... ... ... Dat was het! Er viel iets op de grond en ze legde het terug. Maar OMG ze hebben er beelden van!!! Van iemand die iets laat vallen en het terug zet... *pffff* En dan nèt dat beetje gekleurde taalgebruik van RTVNoord: "dat had de kassière door" (schuldig!!!)

    God jongens wat zijn ze 'coulant' daar... Iemand in de PLUS heeft z'n mediatraining wel gehad!

    • Wat een vooroordelen zeg, tjonge.... En rectificatie? het blijft hun woord tegen dat van de supermarkt. En ik blijf ernstige vraagtekens bij het verhaal houden, waarom een supermarkt een winkelverbod oplegt bij zo'n goede klant, dat zou toch oliedom zijn?

  • Kijk eens, RTVNoord heeft al een rectificatie/keerzijde geplaatst:

    http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=137028

    Niet dat ik het Internet Defence Force wil uithangen maar ik vind het belangrijk dat voor normale mensen als wij, als je het gevoel hebt dat je alleen nog maar naar de media kunt stappen om je verhaal gehoord te krijgen, je niet de grond in gestampt wordt door de gelikte praatjes van een geroutineerd baasje.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

5 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

5 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

5 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

7 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

8 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

9 uur geleden