Categorieën: Nieuws

Raadsleden helpen voedselbank

Leden van de gemeenteraad en wethouder Mattias Gijsbertsen doen maandagmiddag boodschappen voor de voedselbank bij Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat.

Met deze actie geven de raadsleden gehoor aan een oproep van de voedselbank in de stad om hen de zomer door te helpen. De voedselbank meldde vorige week, aan het eind van deze maand vrijwel geen voorraad meer te hebben. Dat komt vooral omdat veel supermarkten minder groenten en zuivel leveren.

De gemeenteraad hoopt met deze actie de Stadjers aan te sporen, zelf ook etenswaren te geven en in te zamelen. Raadsleden deden rond de kerstdagen ook al boodschappen voor de voedselbank.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De gedachte is goed maar helaas maar 1 maal. Ik hoop dat ze het vaker doen.

    Doen ze dit op eigen kosten of valt dit onder de noemer onkosten (belastingbetaler)

  • Een etage minder op HET overbodige MONSTRUM en de nodige euro's zijn voorhanden.

  • Het omarmen van het Haagse beleid is funest voor Groningen. De cijfers geven het aan. Van onze aardgasbaten is 88% terechtgekomen in de Randstad. In Groningen een schamele 1%.

    De huren in de sociale woningbouw nemen buiten proportionele vormen aan! Nijestee spant de kroon! Zij mochten een onzalig bedrijfsvilla bouwen aan het damsterdiep namen de gemeenteraad. Dat geld moeten hoe dan ook worden terugverdiend om hun hoofd boven het maaiveld te houden. Huren worden steevast opgetrokken naar plusminus 700 euro. Hetgeen is toegestaan op de woningwet, maar niet wenselijk. De raad laat het gebeuren! De salariëring van de directie (Directeur algemeen zaken, directeur vastgoed. Directeur huurderszaken) van Nijestee is daarentegen ook buiten elk proportie! De gemeenteraad cq vorige college (SP D66 PvdA VVD) heeft onlangs de verruiming op de kwijtschelding tegengehouden! Dit was geen luxe, maar bittere noodzaak! Daarnaast krijgen de inwoners van Groningen te maken met een werkplicht voor een uitkering. Een uitkering in Groningen is vaak helaas een must in verband met de zeer slechte arbeidsmarkt. Deze mensen gaan nu boeten waaraan ze zelf debet zijn. Afglijden naar een uitkeringssituatie is reëel in Groningen. Deze maatregel is geen stap naar betaald werk helaas! Het zal de frustratie van de Groninger als maar verder aanwakkeren! Werkervaring draagt niets bij, zolang onze arbeidsmarkt ver onder de maat blijft! Zelfs tijdens de opstand mbt aldel liet de Haagse politiek het volledig afweten!

    Groningen verliest ook enorm veel arbeidsplaatsen als gevolg van de liberalisering/privatisering. Voorheen waren dit nutsbedrijven als gegarandeerde arbeidsplaatsen en zijn vervangen door een Essent of een Menzis. Beide bedrijven overwegen volledig te vertrekken uit Groningen!

    Dig Istha van de PvdA dat de wit- cq zwartgoedregeling heeft versobert als een 2dehandsregeling. De man was hier nog maar slechts een blauwe maandag en ging over tot deze actie! Waarom? Zijn de omstandigheden van een Randstad en Groningen gelijkwaardig? Het zijn de mogelijkheden om de Groningers toch nog een ietwat waardig bestaan te geven! Later kwam Dig Istha tot de conclusie dat de armoede in Groningen onder kinderen toch wel schrikbarend was. Om maar eens aan te geven, hoe onbedachtzaam zijn beleid was!

    Zolang onze raadsleden politiek Den Haag als hun eigen uitdaging blijven zien als carrièremove, zullen de raadsleden nooit één zijn met de Groningers en is de term 'volkvertegenwoordiger' slechts een fabel!

  • Mevrouw van Gijlsqijk, U bent het toch met mij eens dat het überhaupt gestoord is dat wij in een rijk land als het onze voedselbanken hebben? Ik had verwacht dat de SP een hekel aan een instelling als deze heeft omdat wij in een (rijk?) land wonen.Er word in Nederland massaal geld over de balk word gegooid en doe hier wat aan. Ik wens U hierbij veel succes.

  • Ter verduidelijking de leveranciers van voedsel- en kledingbanken kunnen de geleverde spullen aftrekken van de belasting.Ze verdienen dan ook weinig eer.
    Als mensen spullen aan leveren en dit daadwerkelijk zelf betalen dan verdienen ze alle eer.
    Ik zal dan ook zeker op al deze raadsleden stemmen!

  • Voor een deel kan ik de kritiek van Sjoerd Koster wel indenken. De inkomensverschillen in Nederland tussn boven- en onderkant zijn gigantisch. En de politiek doet daar tot op heden niets aan. Toch hebben de klanten van de Voedselbank geen boodschap aan deze discussie! Het lijkt me een heel prima initiatief van Mattias Gijsbertsen om een goed voorbeeld te geven, zoals ook de raadsleden. In ieder geval kunnen de klanten van de Voedselbank dan weer een tijdje vooruit. Hopelijk wordt deze nobele daad door veel stadjers nagevolgd.

Recente berichten

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

49 minuten geleden

Slechtvalken bij Gasunie zijn geringd

De vijf jonge slechtvalken bij de Gasunie zijn vandaag geringd. Dit betekent dat ze vanaf nu…

2 uur geleden

Stuk aluminium valt van gevel De Frontier aan Verlengde Lodewijkstraat

Bij woongebouw de Frontier aan de Verlengde Lodewijkstraat is maandagmiddag een stuk aluminium van de…

2 uur geleden

Code geel in Groningen – KNMI waarschuwt voor pittige regen- en onweersbuien

In de provincie Groningen geldt sinds maandagmiddag 16.00 uur de weerswaarschuwing 'code geel'. Het KNMI…

2 uur geleden

Fietser gewond naar ziekenhuis na botsing in Vinkhuizen

Op de kruising van de Metaallaan en de Goudlaan heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen…

3 uur geleden

Spannende tijden voor hockeyers GCHC en GHBS

Het eerste damesteam van hockeyclub GCHC heeft de titel in de eerste klasse D binnen…

3 uur geleden