Politie zoekt pinpasdieven

De politie is op zoek naar een twee vrouwelijke pinpasdieven, die de laatste maanden vier keer hebben toegeslagen. Ze hebben het voorzien op ouderen van wie ze eerst de pincode afkijken bij het afrekenen in een supermarkt. Er zijn beelden van één van de vrouwen die met een gestolen pas afrekent.

De eerste keer sloegen ze toe op 31 mei in een supermarkt in winkelcentrum Paddepoel. Een paar dagen later, op 4 juni sloegen ze opnieuw in het winkelcentrum toe. Op dezelfde dat gebeurde dat ook op het Helperplein en vermoedelijk is het tweetal ook verantwoordelijk voor de diefstal van een pinpas in een supermarkt in Leek.

Omdat de vrouwen in alle vier gevallen tijdens het afrekenen de pincode van de bejaarde slachtoffers hadden afgekeken, konden zij via geldautomaten grote bedragen van bankrekeningen van de slachtoffers afhalen. De schade loopt in de duizenden euro’s.

De ene vrouw is zo’n 30 à 40 jaar oud en de ander rond de 20 jaar oud. Beiden hebben een licht getinte huidskleur en droegen een hoofddoek. De jongere van de twee had tijdens de diefstallen een pleister over de neus. De politie vraagt mensen, die meer weten van de vrouwen of de diefstallen, om zich te melden.