Categorieën: Wijken

Politie gedoogt deze zomer buurtterras de Hoogte

Ondanks een eerdere inbeslagname van de buurttafel aan de Borgwal in de wijk De Hoogte gedoogt de politie alsnog het nieuwe terras van buurtbewoner Henk Reker.

Afgelopen 4 juli was de buurt in rep en roer. De buurttafel werd door een buurtagent in beslag genomen. Nog dezelfde dag zorgde Henk Reker voor een vervangende tafel.

“Deze week kwam een vrouwelijke buurtagent met de mededeling dat het rondom het terras schoon en netjes is. Daarom worden we nu gedoogd”, aldus Henk Reker.

Zolang het mooie weer aanhoudt blijft de tafel, die volgens volgens buurtbewoners een sociale functie heeft, daarom staan.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Complimenten voor de politie die hier uiteindelijk toch intelligent en empathisch mee om is gegaan. Dit stimuleert goed gedrag en voorkomt een hoop onrust .Om met Kooten en Bie te spreken: geen gezeik, iedereen rijk!

  • En waar blijft de politiek? De PvdA en d66die toch zo voor contact met de burger zijn. Veel geschreeuw en weinig daden blijkt maar weer.

    • Inderdaad. Bij uitstek een kans om je te laten zien aan de burger. Contact te leggen en eventuele oplossingen aan te dragen.

      • Ben het niet met je eens.

        De politie is er voor het discussieloos handhaven van de openbare orde, niet voor sociaal-cultureel mediaten.

        Het grote probleem met dit soort situaties is dat je aan de ene kant deze Stadjers (OOG redactie, dit zijn nu Stadjers!)zeker hun mooie ontmoetingsplek gunt, maar dat aan de kant de je op een glijdende schaal terecht komt.
        Een glijdende schaal die betekent dat als er iemand verderop in de straat ook wat parkeerplekken gaat bezetten voor een gezellige barbeque, dat de politie dan in discussie met argumenten als "zij mogen het ook, waarom wij dan niet?" terecht komt.

        De politie moet - leuk of niet - de wet handhaven. Wie de politie als een discussiepartner ziet, begrijpt de rol van de sterke arm niet.

        Alle respect voor de Nederlandse politie (wat een onderbetaalde zware baan is het zijn van een politie-agent!) en hopelijk krijgen die Stadjers in de hoogte een mooie vaste stamtafel in hun straat.

        Met vriendelijke groet

    • Beste VSH,

      Allereerst: de redactie van de lokale omroep OOG bestaat neem ik aan uit journalisten, amateurs misschien, beginnende en wellicht enkele met veel ervaring. Of deze redactieleden Stadjers zijn weet ik niet, misschien is er op de OOG redactie ook iemand werkzaam die woonachtig is buiten de stad, een Knoalster, Ommelaander of een Hoogelandster........ In ieder geval zal deze redactie lokale items vanuit een journalistiek oogpunt benaderen, hetgeen ook in dit item gebeurt; er is ophef in een wijk, een journalist heeft zijn of haar werk gedaan, heeft -zoals in het item te horen- hoor en wederhoor toegepast en vervolgens verslag gedaan.

      Dan over je opvatting over de politie: politie is er om veiligheid en openbare orde te handhaven, dat ben ik met je eens. Ook ben ik het met je eens dat een glijdende schaal al gauw op de loer ligt. Maar dat de politie haar doelen moet bereiken door altijd maar het wetboek erbij te pakken lijkt me een misvatting. Ik denk dat een goede (wijk)agent zich hier juist kan onderscheiden, zoals de wijkagente die ( naar ik uit dit Tv fragment begrijp ) momenteel werkzaam is aan de Borgwal.

      Deze wijkagente heeft er blijkbaar voor gekozen iets minder rigide te handelen, heeft een kosten-batenanalyse gemaakt en de positieve kanten van een dergelijk burgerinitiatief zwaarder laten wegen. Ongetwijfeld zullen zij en haar collegae de glijdende schaal in de gaten houden en indien het glijdendeschaal-effect daadwerkelijk optreedt wellicht hun eerder gemaakte keuzes herzien.

      Maar ook in dat geval zal een goede diender wel tot bevredigende oplossingen komen, hoe onderbetaald en zwaar zijn baan ook is......

      Hartelijk!

  • Een stadjer betekent ook niets anders dan een inwoner van de stad Groningen. Dat je ook geboren stad-Groninger moet zijn is VSH zijn eigen definitie.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

12 minuten geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

2 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

12 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

14 uur geleden