Categorieën: Nieuws

Saturn wordt Media Markt

De naam Saturn verdwijnt in Groningen. Net als in de rest van het land wordt de elektronicawinkel aan het Sontplein een Media Markt.

Beide bedrijven vallen onder de Media Saturn Holding. Dit moederbedrijf heeft besloten om alle winkels de naam Media Markt te geven, omdat dit merk sterker en succesvoller is. De naamswijziging heeft geen gevolgen voor het personeel.

Groningen heeft al een vestiging van de Media Markt. Die staat aan de Westerhaven.

Andor Heij

Bekijk reacties

 • Media Markt en Saturn hebben dezelfde moedermaatschappij genaamd Media-Saturn Holding. In 2013 zijn alle Saturn vestigingen in België ook omgevormd tot Media Markt.

 • Zolang de Mediamarkt nog een huurcontract aan de Westerhaven heeft niet, maar als ik me het goed herinner vond men al eerder de winkel aan de Westerhaven al niet ideaal? Met de leegstand die nog wel eens erger kon worden met het verdwijnen van het Stripmuseum iets wat goed in de gaten gehouden moet worden.

 • Ik voorzie een toekomstige uitbreiding aan het Sontplein. Belga is zeer ruim behuisd voor een fietsenwinkel (en het is er nooit erg druk). Lullig voor de Westerhaven, want Norrod en Mycom en in mindere mate Coolblue) zijn ook voor een groot deel afhankelijk van aanloop van Mediamarktpubliek. Ik denk dat de Westerhaven een grote supermarkt kan gebruiken en een slager en Groenteboer en zo. Zo krijgt het meer een functie voor de omliggende wijken.

 • Of Belga in de voormalige vd Molen garage. Gezien de rust in de sportkledingwinkel daar verwacht ik dat dat pand nog eens vrij komt.

 • Ach op het moment dat "werkervaring" opdoen voor een half jaar full time met behoud van uitkering niet meer mag, kan dit soort instituten kennelijk niet meer uit. What is next? HEMA, V en D, Hornbach?

 • Ik vraag me af of er voor dit soort winkels in de toekomst nog wel bestaansrecht is. Het assortiment bestaat uit producten die via internet goedkoper gekocht kunnen worden. Bovendien kun je via vergelijkingssites heel wat betere informatie krijgen dan van een verkoper.
  De service is vaak ook nog erg matig, internetwinkels hebben, zo is mijn ervaring, een heel wat betere service dan winkels als Mediamarkt of Saturn.
  Wellicht dat voor gespecialiseerde zaken met deskundig personeel nog wel kansen zijn.

  • Winkels blijven altijd nodig, denk ik. Er zijn er heel veel die gewoon niet via internet willen kopen, of er handig genoeg voor zijn om al die informatie op te zoeken.

   Dat werd indertijd ook gedacht toen Wehkamp en andere besteldiensten opkwamen, dat die winkels overbodig maakten.

 • graaf die westerhaven maar gauw weer open of maak er weer een plein van met veel bomen. De sigaar is één van de vele missers die ons stadje rijk is.

  • Met afstand de beste reactie van de maand juni. Opbokken met die troep van de Zwarte Warhoofd!

   (Kijk naar het schilderij van Jan van der Zee uit 1957 en je wilt maar een ding, en dat is dat de Westerhaven weer een haven wordt).

   Met vriendelijk groet

 • Westerhaven is een prima plek voor een Primark. De MediaMarkt compleet weg en een Primark van 2 etages er in zodat de oude sportzaak ook weer gevuld is.

 • De Westerhaven is vanaf het begin een mislukking. Dat wist het Stadsbestuur, heeft veel geld gekost en was gedoemd te mislukken. Leuk Links projekt maar de plank is volledig misgeslagen, helaas.

 • Ja, we moeten weer terug naar de oude situatie toen de Westerhaven een groot parkeerterrein was.

  Het verlangen naar mooie vervlogen tijden is heel romantisch maar natuurlijk grote flauwekul en volslagen irreëel.

  • Rationele argumenten werken niet Jack. Het jaagt ze alleen maar hoger in de wensdroomboom.

  • Parkeerterrein? Nee, een parkeerterrein was het gevolg van de eerdere door de boven-ons-gestelde PvdA-ers* en oplichters van Goudappel en Coffeng gerealiseerd plan.

   Dit was de situatie zoals Stadjers hem terug willen.

   http://members.home.nl/adriana-shipping/Photo/HAVENS/GRONINGEN-26.gif

   Hoe jij erbij komt dat Stadjers vinden dat de stad er op vooruit is gegaan de afgelopen vijfentwintig jaar, het is mij een raadsel. Ken je wel Stadjers? En nogmaals: net als Hagenees, Innuit of Jordanees is het zijn van een Stadjer meer dan alleen het gevolg van ingeschreven staan in de GBA van een bepaalde gemeente. Het overgrote deel van de Stadjers die ik als taxi-chauffeur (en ik ben nog steeds geen Robert Prummel die ook taxi gereden heeft)in de auto heb gehad, was zeer afkeurend over al die verdwenen prachtige oude gebouwen/stadsgezichten, als verdwenen historie tijdens de rit ter sprake kwam.

   Met vriendelijke groet

   * Een diepgevoelde weerzin tegen vooral de lokale PvdA, betekent nog niet dat je géén sociaal-democraat (rechterflank)kan zijn.

   • Of de stad er op vooruit gaat is niet voorbehouden aan stadjers om dit vast te stellen. Er is overigens nog nooit verschil geconstateerd in de meningen van stadjers en anderen. Persoonlijke indrukken van een vooringenomen taxichauffeur zijn mij te mager als bewijs.

   • Jouw bewijs dat buitenstaanders heel goed kunnen zien dat Groningen niet aan het afglijden is naar een lelijke stad die we prima Almere-op-de-Hondsrug kunnen noemen, moet ook nog maar eens geleverd worden.

    Dat buitenstaanders zich zorgen maken om het idiote wanbeleid van omhooggevallen juristjes en sociaal werkers als Frank de Vries en Ypke Gietema ten aanzien van Groningse stadsgezichten door, kan ik met gemak aantonen.

    http://www.oogtv.nl/2011/06/stad-moet-rekening-houden-met-monumenten/

    Met vriendelijke groet

    P.S. Je dedain jegens schoonmakers, taxichauffeurs durf ik typisch voor een PvdA-apparatsjik te noemen.

   • Dat dedain heeft uitsluitend betrekking op een enkele schoonmaker of taxichauffeur, maak je geen zorgen.

    Het lijkt mij heel wat lastiger om te bewijzen dat Groningen afglijdt dan te bewijzen dat de stad goed scoort.
    Meerdere keren beste binnenstad, duurzaamste stad, groenste stad etc. etc. Een hele waslijst die schril afsteekt bij een zuur verhaal dat het allemaal niks is en steeds minder wordt.

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

1 uur geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

2 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd een crowdfundactie…

2 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

2 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

3 uur geleden