Categorieën: Nieuws

Oh’s en ah’s bij eerste film in Infoversum

Maandenlang is er op het Ciboga-terrein gewerkt aan dat opvallende gebouw dat misschien nog wel het meeste lijkt op een ufo. Woensdag konden de Stadjers voor het eerst binnenkijken.

“We hadden een geringe toeloop verwacht vandaag”, zegt bestuursvoorzitter Edwin Valentijn van het Infoversum. “Maar de rij die nu voor de kassa staat overtreft al mijn verwachtingen.”

Het fulldome 3D-theater werd dinsdagavond door burgemeester Vreeman en commissaris van de Koning Max van den Berg officieel geopend. Woensdag stonden de eerste films geplanned.

De film die het spits mocht afbijten was de animatiefilm Life Of Trees. “Ik vond het geweldig”, vertelt de nog jonge Rymer. Net als zijn broertje en zijn ouders is hij erg onder de indruk. “Je zit in je stoel en overal om je heen zie je de film op je af komen. Alsof je er midden in zit. Heel bijzonder.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Hier is iets unieks neergezet met een van tevoren vastomlijnde functie, waar het nog te bouwen Forum een voorbeeld aan had kunnen gaan nemen, had het ook nooit het Huis van Niets genoemd hoeven worden. Schat in dat er hier meer (betalende) bezoekers op af gaan komen dan het Forum.

    • Huis van Niets = HET MONSTRUM.
      Maar dat wordt tegen de verdrukking in toch gebouwd !

      Dit theater is een aanwinst voor de stad en staat ook nog ens op een goede plek.

  • Ben zeer benieuwd, ik denk dat ik regelmatig in het Infoversum te zien zal zijn!
    In tegenstelling tot het Geldverslindend Gedrocht (door sommigen ook wel Forum genoemd).

    • Het infoversum wordt omarmd door de tegenstanders van het forum. Mooi, komen ze ook eens in aanraking met wetenschap en cultuur. Hopelijk een niet al te hoog Discovery Channel NGC, gehalte, maar iets diepgravender. Dan gaat men uiteindelijk het Forum ook wel waarderen. Daar kun je immers boeken lenen waarin je nog veel meer informatie vindt over de onderwerpen die in het Infoversum aan bod komen. Forum en Infoversum versterken elkaar en dat is alleen maar gunstig voor de stad.
      (Hieronder vind u de denigrerende reacties van Ardien, Pieter, VSH en Middenweg).

      • Weet je Marc, je zou je wellicht eens kunnen laten informeren hoe wij in de nabije toekomst middels pc/laptop of tablet, simpel met een druk op de enter toets een boek uit de bibliotheek kunnen gaan halen. Dus ook voor een boek hoeft men straks niet naar, in het geval van deze gemeente, "het Huis van Niets".

        Je loopt achter Marc, post eens iets origineels.

      • Marc,
        wel even bij de les blijven.Informatie halen we meer en meer van het Internet. Wat moeten we dan nog met HET MONSTRUM?
        Kindercreches en speelplaatsen kun je beter in de wijken houden.

      • 50% van de voorspelling komt al uit.

        De bibliotheek heeft zijn langste tijd nog niet gehad evenals het papieren boek. Wanneer je wat meer diepgang wilt is dat niet altijd op internet te vinden. Wikipedia is niet de bron van alle kennis, evenmin als de Grote Oosthoek of Winkler Prins dat vroeger was. Dat er zaken gaan veranderen is duidelijk, maar dat is geen bedreiging, dat is een kans om van de nieuwe bibliotheek een bibliotheek van de toekomst te maken.

  • De reacties van de Forumtegenstanders lijken steeds meer op het gedrein van een klein kind dat zijn zin niet krijgt.

    • Ik ben absoluut geen tegenstander van een Forum gebouw Sjaak. Wil er doordat het vantevoren al bekend is dat het verliesgevend blijkt te zijn enkel zelf niet tot in lengte van dagen aan mee hoeven te betalen en zie zoiets graag ergens verschijnen waar het doordat de rooilijn nu naar voren wordt geplaatst om zo voldoende ruimte rondom dit bouwsel te kunnen realiseren niet zo dominerend gaat worden van dit stadsgezicht. Welke al enkele jaren wordt bepaald door de Martinitoren ( Als ik zeg het gedrocht gaat een beeldbepalende plaats innemen waardoor ook dit deel van de stad wordt verpest, is het ook niet goed)
      Nu dan ook de afgelopen jaren duidelijk is gebleken dat er feitelijk geen "verdienmodel" bestaat voor dit gebouw, sterker nog er op een horecavoorziening na, feitelijk geen private huurders komen, maar deze plaats wordt ingenomen door bestaande voorzieningen te gaan verhuizen naar dit gebouw, ja nu ga je mij een klein kind noemen, waar jij met je "gezonde verstand" nu toch ook eens volmondig toe zou kunnen gaan geven dat het een subsidieparadijs gaat worden, welke bezoekersstromen gaat ontvangen omdat daar (voorlopig) dan de openbare bibliotheek wordt gevestigd.

    • JackB,
      de eerste keer dat u HET MONSTRUM durft te schrijven zal ik u als volwassene erkennen.

      • Marc staat tot toekomstig bibliotheekbezoek, als Gekke Gietema tot de Blauwe Stad. Veel te positief op basis van gekijk in een glazen bol.

        Over huidig, ten onterechte geëxtrapoleerd bibliotheekbezoek; de hoofdmoot van de bezoekers bestaan uit mensen die gratis komen internetten. In het MONSTRUM moet de gemiddelde bezoeker vijftien euro meebrengen.

        Met vriendelijke groet

  • Nu hopen dat een paar grote Europese steden denken 'Dat lijkt ons ook wel wat zo'n koepelbioscoop, maar dan wel 4 x zo groot!' (oid). Zou mooi extra orders voor Centraal Staal kunnen opleveren en dus een impuls voor de Groningse economie kunnen zijn.

  • Sommige Forum-tegenstanders zijn wel heel selectief in hun verontwaardiging over de subsidie die aan het Forum gegeven wordt. Denken jullie dat het Infoversum zichzelf wel kan bedruipen ? In de verste verte niet. Check de feiten.
    Helemaal niet erg, veel voorzieningen kosten geld en daar draaien we vervolgens met zijn allen voor op. Vertegenwoordigers van ons die beslissen daar dan over en wanneer ons het niet bevalt dan kiezen we andere vertegenwoordigers.
    Zo is het ook, keurig volgens de spelregels, ook bij het Forum gegaan, ook al wil een groepje slechte verliezers anders doen geloven. Zielig.

    • Over een jaartje of 10 blijkt dat het Monstrum (in tegenstelling tot het Infoversum) een bodemloze put en historische vergissing is. Vervolgens worden de voorstanders héél stil (of hebben hun smoezen dan al klaar).
      Read my lips!

    • JackB,
      de eerste keer dat u HET MONSTRUM durft te schrijven in uw reactie(s) zal ik u als terzake kundig kunnen gaan beschouwen.

    • Wel Sjaak, feit is dat de gemeente Groningen een lening heeft verstrekt van 2,5 miljoen euro om dit Infoversum deels te kunnen financieren.

      Waar jij het door jou genoemde subsidie verhaal vandaan hebt, kan ik nergens terug vinden.

Recente berichten

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

56 minuten geleden

LIVE: Valse start voor FC Groningen bij Roda JC

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

2 uur geleden

NAM wil deel schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

2 uur geleden

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

Persoonsbewijzen, speldjes of oude apparaten. Op vrijdag 3 mei konden Stadjers in gesprek met experts…

3 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

4 uur geleden

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht. (meer…)

4 uur geleden