Categorieën: Nieuws

Gedupeerden Integraal kunnen fluiten naar geld

De gedupeerden van het failliete Bureau Integraal zijn hun geld definitief kwijt. De eigenaar van Integraal heeft volgens de gemeente aan “onhandig boekhouden’ gedaan. Van zelfverrijking was geen sprake. 

Bureau Integraal beheerde het geld voor mensen met schulden. Die droegen hun inkomsten af aan Integraal die voor hen de vaste lasten zou betalen, maar dat gebeurde niet.

Zo’n 150 mensen raakten daardoor nog verder in de problemen. 83 van hen hebben zich bij de Groninger Krediet Bank gemeld voor hulp. Volgens de gemeente hebben de schuldeisers van deze groep, zoals woningbouwcorporaties, Essent, Ziggo en zorgverzekeraars zich coulant opgesteld en geven de gedupeerden de tijd hun schulden te betalen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Niet alleen voor mensen met schulden. Ook zijn er mensen hun spaarcenten kwijt. Er was dan misschien geen sprake van zelfverrijking (Hé hoort dat niet eerst aan de rechter verteld te worden?) maar wel van duidelijk eigenbelang. Hij heeft het risico genomen om het geld van z'n clienten te gebruiken om z'n eigen bedrijf te redden en dus z'n eigen werkgelegenheid en toekomst. Als de stichting 'bureau integraal derdegelden' z'n werk had gedaan was dat wsl niet gebeurd, maar tja daar was hij zelf het bestuur van ?

  • Tenminste als de stichting bedoeld was voor het beheer van tegoeden van clienten. De naam suggereert dat wel, maar ik kan me vergissen ?

  • Weer een bureau wat failliet gaat. Iedereen kan een schuldsaneringsbedrijf opstarten. Is fout maar wel legaal, helaas. De goeden moeten het weer voor de slechten ontgelden. Vervolgen deze meneer, was/is hij niet gokverslaafd? En deed hij niet gaten vullen met andermands geld?

  • Als ik het verhaal tot nu toe goed begrijp betekent geen 'zelfverrijking' dat hij geen geld uit z'n bedrijf heeft gebruikt om te gokken? Natuurlijk heeft ie zichzelf wel salaris uitbetaalt. Wat ie daar mee heeft gedaan is verder z'n eigen zaak. Maar het hele duivenverhaal in Zuid-Afrika ed schept wel het beeld van iemand die onverantwoorde risico's nam. En dat wil je nou juist niet met mensen met verzorgende functie.
    Dat gewoon 'onhandig' boekhouden neem ik met een korreltje zout bij iemand die zo lang in de financiele dienstverlening actief is. Met zijn achtergrond mag je toch meer kunde verwachten. Het idee is dat ie met het geld van de mensen de rekeningen van het bedrijf is gaan betalen en daardoor uiteindelijk niet meer aan de verplichtingen van deze mensen kon voldoen. Het vuile is dat die mensen alsnog die verplichtingen mogen gaan voldoen. Ergens zou het rechtvaardiger zijn dat deze schuldeisers van clienten het geld bij de eigenaar van het bedrijf zouden moeten halen... maar helaas werkt dat niet zo.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

6 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

7 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

9 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

10 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

12 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

12 uur geleden