Basisschool Meerstad groeit uit haar jasje

De school in de wijk Meerstad staat er nog maar twee jaar, maar is nu al te klein. “We hebben een capaciteitsprobleem en hebben eigenlijk dringend meer ruimte nodig”.

Samenwerkingsschool Meeroevers opende twee jaar geleden in september de deuren. “We hadden in dat eerste jaar dertien leerlingen”, vertelt directeur Harm Wolthuis van de school. “Dit schooljaar is dat verdubbeld naar 26 en voor komend jaar gaan we naar een totaal van ruim zestig leerlingen.” Wolthuis noemt het geweldig, maar wijst ondertussen naar het huidige gebouw. “We hebben drie klaslokalen. Dat is alles. We hebben echt meer ruimte nodig.”

Het is alleen niet zo makkelijk om de schop in de grond te steken. Ondanks dat de school bestaat uit containers die kant en klaar geleverd zijn, is er nog wel geld nodig. “Daarin zijn we afhankelijk van de gemeente Slochteren. Die moeten eerst groen licht geven voor we met de aanbesteding kunnen beginnen.” Mariska Goeree (GroenLinks/D66) is de betreffende wethouder in de gemeente Slochteren. “Als de school de gegevens aan levert kunnen wij iets betekenen. Daar is het wachten op.” Wolthuis bevestigt dat en spreekt ondertussen de hoop uit dat er snel iets gebeurt.

Luister naar directeur Harm Wolthuis van basisschool De Meeroevers:

Wethouder Mariska Goeree (D66/GroenLinks) over het probleem: