Categorieën: Nieuws

Afvalbakken propvol en vuilniszakken op straat

Al na één dag zijn de gevolgen van de staking van het stadsbeheer te zien. De afvalbakken zitten propvol en er ligt meer zwerfvuil op straat.

De ondergrondse vuilcontainers worden niet geleegd en zitten daarom vol. Toch zijn er mensen die hun  afvalzak er naast zetten. Ge gemeente had de Stadjers verzocht de afvalzakken nog even te bewaren.

Het stadsbeheer staakt drie dagen om een betere CAO af te dwingen. Donderdag gaat men weer aan het werk. Mocht een CAO uitblijven dan komen er in het najaar weer acties.

Foto Ben Guldenaar
Foto Ben Guldenaar

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • kun je zien wat voor aso's veel mensen zijn. Pleur er maar naast. Hou die zak gewoon een paar dagen. Donderdag is de staking weer afgelopen.

  • Onaangepast gedrag om je zakken zo op straat te flikkeren. Het gebeurt wel vaker dat de containers vol zijn, en dan mag het ook niet.

    Ik hoop dat de controleurs van de gemeente niet staken: snij die zakken maar open, en als de "eigenaar" te achterhalen is kunnen ze een boete krijgen.

  • Mensen hebben echt geen flauw idee van hoeveel troep we we met zijn allen weggooien en wat voor een onnoemelijke bende we er met zijn allen van maken in de openbare ruimte. Na één dag staken is het gewoon al een bende op straat. Onder de noemer ik kwak mijn vuilniszakken maar gewoon naast de vuilnisbak, dan ben ik er mooi vanaf gaat het de komende twee dagen alleen maar erger worden. De mensen die dit veroorzaken hebben het waarschijnlijk zelf niet eens in de gaten. Onbenullen zijn het. Voor de schoonmakers die dit normaal allemaal opruimen meer dan respect.

  • Studenten hebben tegenwoordig de halve wereld in Groningen! Mede gevoed door het gemeentebestuur. Geboren en getogen stadjers doen dit niet! Zij zijn trots op hun stad en houden 'hun stad rein'

  • Bovenstaande mensen vergeten dat er ook woningen zijn waar je geen plek hebt voor je vuilniszak. Ik neem als voorbeeld maar even een studio. Je hebt twee vertrekken waarvan eentje een badkamer is. Moet je dan in die stinklucht van afval gaan slapen. Ik las vanochtend op de website van RTV noord dat een woordvoerder van de gemeente had gezegd dat het zetten van afval op straat voor ongezonde situaties zorgt. Oftewel; bij je afval moeten slapen en leven blijkt geen probleem te zijn?

    • Wat een onzin je trekt gewoon die zak goed dicht. Niet te vol doen, dan wil het prima. Groenafval in aparte zakjes, dat scheelt weer een hoop stank. Geef mensen geen vrijbrief om er een zootje van te maken.

    • Wat een onzin. Tot een paar jaar geleden waren er geen ondergrondse containers en kwam de gemeente 1 keer in de week langs om de zakken op te halen. Dus toen moesten mensen hun zakken binnen bewaren, en dat gaf toen ook geen grote problemen.

    • Ook studio's hebben vast wel een schuur, balkon, of ruimte naast de voordeur zoals een portiek. Je hoeft je afvalzakken niet naast je bed of in de douche te zetten, er zijn altijd wel andere opties!

  • Na één dag staking zetten sommige mensen hun vuilniszak al bij de straat. Deze mensen weten toch wel dat katten deze kapot scheuren en zo ontstaat er veel rommel en stank. Een paar dagen bewaren in een goed gesloten zak gaat prima en gaat ook niet stinken. Het zijn maar een paar dagen. Niet moeilijk doen dus.

  • Ik zou het prima vinden wanneer stadswachten bekeuringen zou uitdelen aan die asocialen die nu hun rotzooi op straat dumpen. Is het zo moeilijk om een paar dagen je vuilniszak niet weg te brengen?

  • Het valt mij op dat dit gebeurt in buurten waar veel studentenhuizen zijn. Toeval?

  • Hier is al langer problematiek: sinds de pinksterdagen doet de ondergrondse container het niet, vervolgens nog eens een staking erover heen (en dus geen reperateur die langs komt!) en zo zijn we alweer een paar weken verder zonder ondergrondse container. Voor deze buurtbewoner is de staking dan ook zeer ongewenst op het moment...

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

3 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

4 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

8 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

10 uur geleden