Categorieƫn: Nieuws

Aansluiting Hereweg op ring blijft discussie

Er is nog steeds geen definitief besluit genomen over een extra aansluiting vanaf de nieuwe zuidelijke ringweg naar de Hereweg.

De gemeenteraad vergaderde er woensdagavond over, maar kwam niet tot een besluit. De raad wacht eerst meer informatie af.

De centrale vraag is welke gevolgen de aansluiting heeft voor de verkeersdrukte elders in de stad. Zo zou het op de Vondellaan steeds drukker worden.,

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De nieuwe wethouder infra blijkt ook weer een meeloper en er geen verstand van te hebben.
    De zuid (ring) is geen ring het is een stadsweg die dient om allen op hun plaats te krijgen en dat zijn volgens hun 80 % van het verkeer.Deze 80 % is al fouttief dat zijn er niet meer dan 60 %. Deze ombouw haalt het verkeer niet weg.Je moet een andere oplossing zoeken ! En de ring ook nog eens een niveau omhoog is uit den boze en de op en afritten Hereweg zijn heel simpel en kunnen gewoon blijven liggen.De Vondellaan krijgt in zn geheel geen extra verkeer en geen parrallelweg Hereweg Emmaviaduct.
    Keuzes die uit den boze zijn.De A7.N7 moet onder het Hoornsediep door !

    • Pieter, heb jij je plannen ook ingediend als burgerinitiatief? Zo ja, waarom horen we daar niks van. Zo nee, waarom niet

  • Waarom bemoeit de politiek zich weer met de inhoud? Daar is het projectbureau voor. Of vinden ze zichzelf allemaal infrastructuur-experts?

    Wat zijn de voorspellingen voor (o.m.) de Vondellaan en waarom worden die niet geloofd?

    • Geldingsdrang. De Vondellaan was een groot probleem voor de mensen in de Wijert Noord. Als dit van 11.500 naar 14.000 gaat wordt dat dus nog erger. Vreemd genoeg schijnt die buurt weer in slaap gesust te zijn. Wellicht omdat ze dat in Helpman goed uitkomt.

      • De wijert noord slaapt niet. Maar ja is nu nog wel rustig, beetje te rustig vind ik zelf. Maar wij zitten niet stil. Weet je marc wat ik denk? Dat de mensen een beetje moe zijn van mensen zoals u, hoop blabla maar er komt niks positiefs uit. Kom eens met oplossingen waar de bewoners van groningen wat aan hebben. Denk eens aan de mensen die straks gaan verhuizen, om in een gezonde omgeving te willen leven. Terwijl dat ze hier vroeger heerlijk woonden. Maar marc tegen jou praten heeft geen nut, dat hebben al zoveel mensen geprobeerd. Maar komt niks door bij jou. Misschien eens u bret laten zakken, en meedenken met de mensen waarover dit gaat.

      • Zou u eens de baten kunnen opnoemen van de ringweg die in de huidige plannen staat? Dus niet de nadelen, maar juist de voordelen?

      • Ik heb anders nog tevreden geluiden gehoord uit de Wijert in de krant (Groningen Bereikbaar) die vandaag bij de gezinsbode zat. Er is best veel aangepast. Het plan Kamminga zou dat weer teniet doen. Verder moet je het niet op mij gaan lopen projecteren. Ik ben slechts een gewone burger dien voor zijn mening uit komt.

  • Wanneer zijn we nu eindelijk eens verlost van die pedante eigenwijze Arthur Kamminga? Nog nooit heeft die ooit iets goeds gebracht. Het beste OV systeem ooit, de tram, heeft hij (mede) om zeep geholpen!
    Ga toch naar b.v. Somaliƫ, daar kunnen ze Arthur vast goed gebruiken!

    • Wees blij dat hij er mede voor gezorgd heeft dat die stadstrein niet door is gegaan.

  • De discussie kan gesloten worden als iedereen MarcS en JackB zou volgen. Deze twee betweters van de stad kunnen we toch niet langer negeren.
    Of toch wel ?

    • Als mensen eens bij de feiten zouden blijven in de discussie en niet in het wilde weg aannames doen die bij hun sentiment passen, dan hoefden we niet zo vaak corrigerend op te treden Arie.

  • Ardien vindt het kennelijk was lastig om om te gaan met mensen die wel een onderbouwde mening hebben.
    Het gebrek aan steun van Stadjers voor partijen die tegen het Forum zijn heeft blijkbaar nogal wat psychische schade veroorzaakt.

    • JackB,
      in uw enthousiasme om deze stelling van u te droppen, laat u ook een steekje vallen, iets wat u anderen nog wel eens verwijt. En ja, ik ben zoals zovelen tegen HET MONSTRUM waar u voor in zwijm ligt. Wie daarmee op de duur het verst komt zal de (naaste) toekomst wel uitwijzen.

      • MarcS,
        uw plicht is schijnbaar zeer beperkt
        Ik kom nergens uw reacties tegen op dvhn.nl, of hanteert u daar misschien een andere naam ?

  • Marc en Jack wat voor functie hebben jullie door alles af te kraken wat andere mensen inbrengen en proberen positieve zaken aan te brengen. Het feit dat jullie beide niet met eigen naam in de openbaarheid durven te komen is zeer bedenkelijk !

    • Volgens mij ben jij de enige regelmatige bezoeker van deze site die zijn volledige naam gebruikt. De rest alleen een voornaam of pseudoniem. Maar alleen mensen die jou aanpakken zijn bedenkelijk of achterbaks. Dat is meten met twee maten Pieter. Krijg je allemaal kromme en cirkelredeneringen van. Je moet zelf weten dat je met je volledige naam reageert, ik doe het niet.

    • Nee, hoor. En als u dat wel denkt, dan plaats ik mijn vraagtekens omtrent de afwegingscriteria bij uw beslisvorming.

      Er is geen enkel bezwaar tegen anoniem reageren, behalve als u het misbruikt voor persoonlijke aanvallen en treiterijen. Daar is bij Marc en Jack geen sprake van, mijns inziens. Zij gaan de discussie aan vanuit een standpunt die is onderbouwd met feiten en cijfers. Net als u, hoewel u te vaak drogredenen gebruikt. (Wederom, mijns inziens).

  • Leg uit waarom je niet met je eigen volledige naam durft of wilt reageren .

    Leg uit !

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurd”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

36 minuten geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

53 minuten geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

1 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

2 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

10 uur geleden