Categorieën: Nieuws

Woonschepenbewoners hebben last van borrelboot

De borrelboot is een scheepje waarop mensen, al varend door de Groninger grachten, gezellig een hapje en drankje kunnen nuttigen. Woonschepenbewoners zijn er echter minder blij mee.

De inzittenden van de borrelboot maken namelijk veel herrie en daar zeggen de bewoners van woonschepen in de diepenring last van te hebben. De borrelboot wordt onder meer gebruikt door CafГ© De Toeter.

Het woonschepencomitГ© trekt nu aan de bel. Het comitГ© en De Toeter hopen op goed overleg en goede regelgeving, om het probleem op te lossen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ja en de woonboten bond heeft overal last van wat niet in hun straatje past. Wordt tijd dat ze eens aangepakt worden. Wat een gezeur. Als ze zelf tot diep in de nacht een feestje geven mag niemand er iets van zeggen. Erg veel boter op hun hoofd.

  • precies!
    helemaal met chris eens! of denken de woonbootbewoners dat ze het alleen recht hebben op de grachten? bij lopen ook vaak mensen langs die in de stad een drankje hebben gedronken...moet daar dan ook wat aan gebeuren?
    daarbij, in de winter en herfst is er niets op het water te doen...dus ze moeten niet zo zeuren! en anders gewoon hun raampje dicht doen!

  • De bierfiets is ook verboden, dus voor borrelbarrels kunnen ze ook wel wat verzinnen. Een gracht is niet te vergelijken met een straat. Je moet wel een beetje rekening met elkaar houden.

  • Als ik me indenk dat er een bierfiets met brallende mensen regelmatig 's avonds langs mijn huis komt fietsen zou ik er ook niet zo blij van worden. Op het water klinken geluiden ver, dus ik kan me er iets bij voorstellen dat zo'n boot overlast geeft. Een boot vol luidruchtige mensen is wat anders dan mensen die luidruchtig langslopen nadat ze uit zijn geweest. Die komen af en toe ook langs mijn huis. Maak afspraken bv over tijden om goede buren te blijven. Daar heeft iedereen belang bij.

Recente berichten

Grote vechtpartij was aanleiding voor vervroegd sluiten meikermis: “We hadden er de handen vol aan”

De reden dat de meikermis vorige week vervroegd gesloten werd heeft te maken met een…

44 minuten geleden

Mobiele flitspaal trekt opnieuw door provincie en staat later dit jaar aan de Paterswoldseweg

Over een paar maanden is het voor automobilisten oppassen geblazen op de Paterswoldseweg tussen Ter…

1 uur geleden

Boekencollectie Beno Hofman wordt over twee weken verkocht op de Vismarkt

Tijdens de vlooienmarkt op de Vismarkt op zondag 2 juni wordt een groot deel van…

1 uur geleden

Verdachte van steekpartij aan Surinamestraat is 33-jarige Stadjer

De verdachte van de steekpartij van dinsdagavond aan de Surinamestraat in de Indische Buurt is…

2 uur geleden

Zorgen bij RUG vanwege groeiend aantal tenten op Harmonieplein

De demonstratie op het Harmonieplein van Pro-Palestijnse activisten begint de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) steeds meer…

2 uur geleden

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

5 uur geleden