Categorieën: Nieuws

SP tegen huurverlaging Euroborg

De raadsfractie van de SP wil meer weten van het overleg tussen het stadsbestuur en FC Groningen over een eventuele huurverlaging van de Euroborg.

FC Groningen leed vorig jaar verlies en is op zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen. De huur van het stadion is één van de grootste kostenposten van de club. De SP vindt het onbegrijpelijk dat een commerciële voetbalclub, met de zevende begroting in de Nederlandse eredivisie, vraagt om gemeentelijke steun.

Het aantal verkochte seizoenkaarten liep vorig jaar terug. Dat is vervelend, erkennen de Socialisten, maar de financiële problemen die daaruit ontstaan zijn niet de verantwoordelijkheid van de gemeente. Wat de SP betreft gaat er op dit moment alleen geld naar amateursport en niet naar topsport.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Terecht SP we moeten allemaal on geld omdraaien en dat moet de FC Groningen cq voetballers ook.Laat zij met elkaar opdraaien voor het verlies.Niemand helpt ons ook met geld.We worden dubbel en dwars uit geknepen.

  • Nijland en financiën gaan niet samen,vier jaar geleden kwam dit faalbaasje even vertellen hoe goed hij het wel niet deed en melde tevens dat de FC binnen 5 jaar naar de 25 miljoen begroting ging,welnu de begroting zit in vrije val naar beneden (17 miljoen),kapitaal staat niet op veld omdat alle spelers in verschillende fondsen zitten.En nu kan de gemeente weer bij springen om z'n jaarlijkse begroting tekorten weer aan te vullen d.m.v. een huurverlaging.Nijland wordt ook nog eens rijkelijk beloont voor z'n financiële falen.

  • Het is een mooi onderwerp om je politiek mee te profileren. Dan moet je natuurlijk niet te diep in de materie duiken, want dan is het niet meer mogelijk zo'n duidelijk standpunt in te nemen.

  • Nijland heeft een heel belangrijke rol bij het voortbestaan van FC Groningen. Hij heeft zelfs jarenlang zijn werk gratis gedaan.
    Ik vind het niet getuigen van enig historisch besef om nu Nijland de schuld te geven.
    Alle clubs hebben het moeilijk door de recessie en dat geldt ook voor FCG.

    • Helemaal mee eens!

      Onnozele gescheld op Nijland en Veldmate altijd. FCG is ook dankzij hun een stabiele middenmotor met uitschieters naar top/subtop geworden.

      Met vriendelijke groet

    • Uw reactie getuigd dat u juist geen kennis van zaken hebt,Nijland deed zijn uitspraken tijdens de recessie en daar werd hij tijdens de bewuste pers conferentie ook op gewezen,maar Nijland klopte zichzelf voor de borst dat het juist heel knap was om tijdens de recessie de begroting te laten groeien.Nijland heeft de laatste jaren altijd een tekort op de begroting gehad,het enigste wat Nijland heeft opgebouwd is een aantal procenten in alle spelersfondsen,dat is het kapitaal wat Groningen heeft.

      • Nijland is natuurlijk ook niet foutloos, maar hij is wel erg belangrijk geweest bij de redding en de groei van FCG tot de club die het nu is.
        Om hem nu de schuld te geven van de huidige problemen is zwaar overdreven.

  • En daarom maar geld van de gemeenschap vragen omdat ze het moeilijk hebben ?

      • ik denk daar en denk ook vele anderen durf te zeggen de meerderheid het niet mee eens

    • En ik durf te zeggen dat de FC wel belangrijk is. Wat de stand in de strijd "de FC wel belangrijk versus de FC is niet belangrijk" op 2-1 zet.

      Denk dat het belang van sport in het algemeen, en voetbal in het bijzonder te gemakkelijk onderschat kan worden.

      Met vriendelijke groet.

  • De F.C.Groningen is een bedrijf en dus als het verlies draait moeten ze zelf met een plan komen en niet het geld bij de inwoners van Groningen weghalen. Er zijn ook bedrijven belangrijk voor de gemeenschap maar die moeten wel hun geld zelf zien te krijgen en lukt het niet dan maar een faillissement en dan zijn er mensen zonder werk. De F.C moet maar bezuinigen op de spelers en de hoge heren i.p.v het geld bij de burgers weghalen want daar komt het op neer.

  • Weer typisch politieke reacties op een voorstel: niet of half lezen, niet nadenken maar gelijk roepen.
    Lees eerst even het voorstel, onderhoud overnemen en met vrijwilligers goedkoper uitvoeren, maar wel de winst (=kostenbesparing) naar de organiserende vereniging.

  • SP geeft het geld het liefst aan alle armoedzaaiers en uitkeringstrekkers die te lui zijn om te werken.
    FC Groningen doet heel veel sociale projekten voor de gemeenschap en daar kan de gemeente best wel wat voor terugdoen. Nijland c.s. geeft zich met hart en ziel voor de club. Met een zeer beperkte begroting leidt hij ons wel Europa in!

Recente berichten

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

5 minuten geleden

Tussenstand gestaakte wedstrijd zaalvoetballers PKC’83/ Team Amoeri ook eindstand

De vorige week vrijdag gestaakte zaalvoetbalwedstrijd tussen GZV Watergras uit Gouda en PKC'83/Team Amoeri wordt…

1 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad werd gedood door haar man

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg is gedood door haar man. Die conclusie…

1 uur geleden

Studenten zijn boos: slechts 1000 euro compensatie voor de pechgeneratie en langstudeerboetes

Studenten en studentenorganisaties zijn niet te spreken over de plannen van het aanstaande kabinet. Zo…

1 uur geleden

Politie en NS-beveiligers vatten vluchtende winkeldieven in de kraag bij Hoofdstation

Rond het Hoofdstation zijn vrijdagmiddag drie winkeldieven aangehouden door de politie en beveiligers. (meer…)

2 uur geleden

Rutte woensdag op bezoek in Groningen

Mark Rutte brengt komende woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. De demissionair premier komt…

2 uur geleden